Συνέντευξη με την Αντιγόνη Κουλουκάκου, ηθοποιό

Τι σημαίνει για σας θέατρο;
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...Μη παρεξηγηθώ,

εννοώ στη μητρική γλώσσα του κάθε ηθοποιού, μιλάω 4 γλώσσες κ μπορώ να παίξω..αλλα δεν είναι το ίδιο!!! Το ΣΑΓΑΠΩ το νιώθω.. το I LOVE U το παίζω.

Στις μέρες μας ποιός είναι ο ρόλος του θεάτρου;

Αποκτά το ρόλο του ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.. Του τι επιζητά ο καθένας μας όταν πηγαίνει στο θέατρο. Για εμένα ως θεατής είναι απόδοση ιστοριών..τραγωδία,κωμωδία κ σατυρικό δράμα..απο εκεί ξεκινάν όλα κ είναι η κληρονομιά όλων μας που οφείλουμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε!!!

Ο ηθοποιός πόσο μπορεί να επηρεάσει το κοινό του ιδεολογικά; (είτε μέσω του θεάτρου είτε όχι. Κατά πόσο μπορεί να στείλει κοινωνικά μηνύματα)

Επηρεάζει το έργο..ο ρόλος κ ναι πολλές φορές ο θεατής ταυτίζεται με τον ήρωα του έργου..αλλά όχι με τον ηθοποιό..μην ξεχνάμε οτι δεν παίζουμε τους εαυτούς μας αλλά ρόλους, οπότε οι συγγραφείς είναι αυτοί που στέλνουν τα κοινωνικά μηνύματα!!!

antigoni-1-900Ως άνθρωπος τι ζητάτε από την υποκριτική;

Δεν ξέρω...και εύχομαι να μη το μάθω και ποτέ γιατί όταν θα συμβεί αυτό φαντάζομαι θα σταματήσω και να παίζω

Αλλάζει τον κόσμο το θέατρο;

Θέλω να βλέπω το θέατρο ως κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της κοινωνικής μας ευθύνης. Σίγουρα επηρρεάζει και θα 'θελα να πιστεύω πως συνεισφέρει στην πνευματική μας εξέλιξη

Που εμφανίζεστε αυτή την περίοδο;

Μόλις ολοκλήρωσα τα γυρίσματα της μικρού μήκους "ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" του Νίκου Μάνδαρακα στην Άνδρο βασισμένη σε αληθινά γεγονότα με τον Λεωνίδα Κακούρη και ξεκινάω την προετοιμασία για τη μεγάλου μήκους του Sinan Çetin
• στα Τούρκικα στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο

Ποιό είναι το ιδανικό θέατρο για σας; Είτε ως χώρος είτε ώς έκφραση.

Δεν υπάρχει ιδανικό θέατρο. Ίσως ιδανικές συνθήκες δηλαδή, οι άνθρωποι του χωρού. Να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ,θαυμάζω,σέβομαι και που αγαπούν αυτό που κάνουν!!!

antigoni-4-900Τι σας δίδαξε το θέατρο στην προσωπική σας ζωή;

Δεν βάζω το θέατρο στην προσωπική μου ζωή. Η υποκριτική έχει μια μαγεία ακόμα και στην πιο σκοτεινή δραματική της μορφή. Έχει αρχή μέση και τέλος(χρονοδιάγραμμα). Η πραγματική ζωή είναι πολύ διαφορετική και απρόβλεπτη. Και αυτή την αλήθεια θέλω να τη ζήσω!!!

Πρόβα ή παράσταση; Καμαρίνι ή σκηνή;

ΠΡΟΒΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΜΑΡΙΝΙ-ΣΚΗΝΗ. Όλα είναι στάδια που πρέπει να περάσεις ..για να καταλήξεις στη σκηνή, τώρα αν έχεις και καμαρίνι είσαι τυχερός!!! 

Τί ήταν αυτό που σας μάγεψε στο θέατρο και ασχολήθηκατε με αυτό;

Το έχω ξαναπεί. Δεν επιλέγεις, αυτό σε επιλέγει. Και όσο θα με θέλει θα το θέλω κ εγώ!!!

Σας ευχαριστώ πολύ
Με Αγάπη
Αντιγόνη

Pin It