Συνέντευξη με την ηθοποιό Ελένη Μαρμάρου

Ελένη Μαρμάρου: «Η πορνεία είναι… εκδίκηση!»

 

 

Η ηθοποιός Ελένη Μαρμάρου μιλά στο independent.gr, με αφορμή την παράσταση «Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Τι είναι το Mπορντέλο της Mαντάμ Ρόζας;

Το σημείο αναφοράς για τους χαρακτήρες της παράστασής μας οι οποίοι μέσω αυτού
αναζητούν τη λύτρωσή τους. Σκληρές αλήθειες, προκλητικές καταστάσεις, πόνος και έρωτας είναι όλα εκείνα τα στοιχεία που δόθηκαν με σεβασμό προς τους θεατές από τον θίασό μας υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μας Αλέξανδρου Λιακόπουλου και όλων των υπολοίπων συντελεστών της παράστασης!

Πώς προσέγγισες τον ρόλο σου;

Αρχικά διάβασα πολλές φορές το κείμενο και άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να περπατήσει στα μονοπάτια της αλήθειας της Μαρίας (ο ρόλος μου ως η κόρη της μαντάμ Ρόζας). Ως προσωπικότητα λειτουργώ πολύ με την ενσυναίσθηση, μέσω της οποίας οδηγήθηκα στη συναισθηματική παλέτα χρωμάτων του χαρακτήρα που υποδύομαι και ανακάλυψα τα κίνητρα της Μαρίας, τα πιστεύω της, τους φόβους της, τις σκέψεις της αλλά και την ανάγκη της να βρει τη ζεστή αγκαλιά της μητέρας της!

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Τον ίδιο ρόλο που παίζει η άνοιξη στις μέλισσες! Χωρίς την άνοιξη δεν θα είχαμε λουλούδια, χωρίς τα λουλούδια δεν θα είχαμε μέλισσες, χωρίς τις μέλισσες θα είχε καταστραφεί όλο το οικολογικό σύστημα! Χωρίς τον έρωτα δεν θα άνθιζε η ψυχή μας! Και χωρίς την ανθισμένη ψυχή μας δεν θα είχαμε τέχνη, δημιουργικότητα, πάθος, αφοσίωση και ελευθερία.

Η πορνεία είναι λειτούργημα ή άρρωστο πάθος;

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Για τον κάθε άνθρωπο που επιλέγει να το κάνει είναι κάτι διαφορετικό. Το κάνει για τους δικούς του λόγους, είτε επειδή του αρέσει είτε όχι! Μπορώ να απαντήσω όμως σαν Μαρία: «Η πορνεία είναι… εκδίκηση!»

Ταυτότητα της παράστασης
Θεατρική διασκευή από το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το Τίμιο Μπορντέλο»: Κώστας Παπαπέτρος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικό - κοστούμια: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Φωτογραφίες - γραφιστικά: Γιάννης Παυλίδης
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:
Δανάη Καλοπήτα, Πάνος Γεωργουλής, Ελένη Μαρμάρου

Κυριακή στις 20:30 έως τις 09/04
Θέατρο Αλκμήνη - Σκηνή SECRET ROOM
Αλκμήνης 8-12, Αθήνα Τηλ. 210 3428650

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/to-mporntelo-tis-mantam-rozas/?lang=el

 

Pin It