Συνέντευξη με την ηθοποιό Ευαγγελία Βαλσαμά

Ερμηνεύετε δύο ηρωίδες, την Κλυταιμνήστρα και την Δυσδαιμόνα. Δύο μονόλογοι, δύο διαφορετικές παραστάσεις. Μιλήστε μας για τις δύο αυτές προσωπικότητες.

Δύο δυνατές προσωπικότητες με άλλες συμπεριφορές. Η Κλυταιμνήστρα απονέμει το νόμο του δικαίου και εξαγνίζεται μέσα από το φόνο,η Δυσδαιμόνα με οδηγό το φως της ψυχής της γίνεται ένα μουσικό όργανο όπου πατώντας τα ανάλογα πλήκτρα εξημερώνει την άγρια, πολεμική, κτητική φύση του Οθέλλο, χρησιμοποιώντας τα γυναικεία της χαρίσματα. Στο τέλος όλα γλυκαίνουν με μία ανατροπή που θα μοιραστούμε όλοι μαζί.

Πιστεύετε ότι παρά τις αντίθετες συμπεριφορές, έχουν κάποια κοινά σημεία μεταξύ τους;
Η προδοσία της αγάπης, το βαθύ πεδίο αναζήτησης, σεβασμό σε πανανθρώπινες αξίες, στο Θεϊκό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξής.

Με ποια ηρωίδα αισθάνεστε πιο κοντά και γιατί;
Μου θέτετε διλήμματα τα οποία δεν αισθάνομαι..
Τις αγαπώ και τις σέβομαι το ίδιο, αφού γίνομαι κανάλι να διαδρομήσω το λόγο τους και να τον κοινωνήσω στο κοινό..

Μιλήστε μας λίγο για τη συνεργασία σας με τους σκηνοθέτες Barbara Hoffmann - Till Sterzenbach.
Η ζωή με οδήγησε κοντά τους και με τίμησε προσφέροντάς συνεργασία μαζί τους στην μεγάλη θεατρική παραγωγή «Η Αποκάλυψη», του Ιωάννη του Θεολόγου, της μεταφοράς του Ιερού κειμένου της Αποκάλυψης στον Υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου.
Αποκαλύφθηκε ένα μονοπάτι που από τότε περπατώ και με οδηγεί με ασφάλεια σε εσωτερικές διεργασίες. Η συνεργασία αυτή ήταν, είναι και θα είναι καθοριστική στη ζωή μου, γιατί μου μαθαίνουν πώς να περπατώ, να νοιώθω τον αέρα του Θεάτρου.

DYSDAIMONA-900 Ο θεατής μπορεί να επιλέξει έναν από τους δυο μονολόγους για να παρακολουθήσει. Παρακολουθώντας όμως και τους δύο τι έχει να αποκομίσει?
Δεν είναι τυχαία η επιλογή των δύο μονολόγων. Η παρουσίαση και των δύο προσωπικοτήτων με διαφορετική ψυχοσύνθεση, με διαφορετικά βιώματα, συμπεριφορές, οδηγεί το κοινό σε προβληματισμούς που βοηθούν στο να ανακαλύψουν δικά τους προσωπικά φίλτρα, ν’ ακούσουν τη βαθειά αλάνθαστη φωνή της ύπαρξής τους,δίνοντας απαντήσεις.
Θα αναφέρω ένα παράδειγμα όπου μία γυναίκα στο τέλος των παραστάσεων με πλησίασε εμφανώς συγκινημένη λέγοντας, ότι σώθηκε ένας γάμος και αυτό μόλις λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει από την Πάτμο. Εμπιστεύτηκε τη δική της συμπαντική φωνή.
Είναι Υψηλός ο ρόλος και οφείλουμε να τον υπηρετούμε με Ταπεινότητα..

Pin It