Συνέντευξη με την ηθοποιό - τραγουδίστρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη

Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούριο σας τραγούδι “Ζαχαρούλα”

 

Η «Ζαχαρούλα» είναι ένα παραδοσιακό τραγούδι που συναντάμε στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Ανακάλυψα την ύπαρξη του τραγουδιού πριν από λίγα χρόνια και αμέσως μου μπήκε στο μυαλό πως κάποια στιγμή θα ήθελα να το τραγουδήσω. Αυτή η στιγμή ήρθε επιτέλους κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες. Ο Γιώργος Ντινάκος έκανε μια σύγχρονη, δυναμική ενορχήστρωση με σεβασμό στην παράδοση και οι μουσικοί που έπαιξαν την υπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, ο Γιάννης Δίσκος με το κλαρίνο του που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι, ένωσε τη γέφυρα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα με το ταλέντο και την δεξιοτεχνία του και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Και έτσι βρέθηκα εγώ η ίδια να μου τραγουδάω με αγάπη, φροντίδα και αυτοκανάκεμα. Μια αίσθηση υπέροχη που συστήνω σε όλους να την υιοθετήσουν.

Το videoclip του «Ζαχαρούλα» το σκηνοθέτησαν οι Kiss the Frog. Μίλησε μας για την συνεργασία σας.
Με τους Kiss the Frog (Γιάννη Μαργετουσάκη, Θάνο Λυμπερόπουλο) είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε. Εμπιστεύομαι πλέον τυφλά την αισθητική, το ταλέντο και τον άρτιο επαγγελματισμό τους. Επειδή είμαι ηθοποιός πάντα φροντίζουμε να φτιάχνουμε μια ιδιαίτερη ιστορία χωρίς όμως να ξεφεύγουμε από το βασικό στόχο, να φωτίσουμε το ίδιο το τραγούδι. Το «Ζαχαρούλα» το γυρίσαμε σε έναν πανέμορφο χώρο στα Πίστια (ένα χωριό δίπλα στο Λουτράκι) με καμαρωτά άλογα, πανέμορφα κατσικάκια και τοπίο απείρου κάλλους. Παρέα με τον εξαίρετο ηθοποιό Νικόλα Φραγκιουδάκη στο ρόλο του χίπστερ βοσκού και τον υπέροχο Γιάννη Δίσκο που με τίμησε με την παρουσία του και στο βίντεο κλιπ φτιάξαμε με βουκολική και ελαφρώς κωμική διάθεση ένα απόλυτα ταιριαστό σκηνικό για το τραγούδι που θεωρώ πως το απογείωσε.

Τι ετοιμάζει την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο μπαλκόνι της Βαλτετσίου η «Ζαχαρούλα»;
Ωσάν μια σύγχρονη Ραπουνζέλ από το Εξαρχειώτικο μπαλκόνι της θα σας αυτοπαρουσιαστεί! Με κομμάτια δικά της αλλά και γνωστά και αγαπημένα θα στήσει ένα όμορφο σκηνικό μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς της που θα θυμίζει καντάδα παλιάς ελληνικής ταινίας . Με μόνη διαφορά το ότι την καντάδα θα την κάνει αυτή στον κόσμο από κάτω. Η αγαπημένη «Σουσουράδα» από την απέναντι γωνία θα προσφέρει ποτά σε ειδικές τιμές κατά την διάρκεια του event και στόχος είναι να γίνουμε όλη μια όμορφη παρέα, να φανταστούμε πως βρισκόμαστε σε ένα γραφικό ελληνικό νησί αυτή την καλοκαιρινή νύχτα και να ερωτευτούμε, να ξεχαστούμε, να ονειρευτούμε.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου
Ετοιμάζω live στην Αθήνα και στην Κρήτη ενώ ταυτόχρονα μαζεύω υλικό για τον δίσκο μου. Ταλαντούχοι τραγουδοποιοί που θαυμάζω έχω την ευλογία να μου εμπιστεύονται τα «παιδιά» τους και ο ενθουσιασμός μου για όλο αυτό που προετοιμάζεται είναι τεράστιος. Ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που κάθε του κομμάτι είναι μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού μου. Μια τόσο αποκαλυπτική «έκθεση» ίσως να ακούγεται τρομακτική κάποιες φορές στα αυτιά μου. Πιστεύω όμως πως στο τέλος θα είναι άκρως λυτρωτική και πλέον ανυπομονώ γι’ αυτό.

Τι φοβάσαι περισσότερο
Ο φόβος είναι ένας και μοναδικός, αυτός του θανάτου. Αν μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τον κάθε φόβο μας ξεχωριστά θα δούμε πως όλοι καταλήγουν εκεί. Προσπαθώ λοιπόν να είμαι σε απόλυτη επαφή με το εδώ και τώρα. Να μην έχω βαρίδια του χθες να με καθορίζουν και να μην γίνομαι σκλάβος της αγωνίας του τι θα γίνει αύριο. Όταν λοιπόν καταφέρνω να είμαι σε απόλυτο συγχρονισμό με την παρούσα στιγμή, ο κάθε φόβος γίνεται συνοδοιπόρος. Τον καλωσορίζω, περνάω χρόνο μαζί του προσπαθώντας να τον κατανοήσω και μετά τον αποχαιρετώ χωρίς να του κρατώ κακία. Τον αποδέχομαι σαν ένα κομμάτι της διαδικασίας.

Pin It