Συνέντευξη του Γρηγόρη Βαφειάδη,πρόεδρο ενιαίου συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων

Κύριε Βαφειάδη, είστε πρόεδρος του Ενιαίου Σύλλογου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων. Ένα από τα παλαιότερα σωματεία εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μιλήστε μας για τις δραστηριότητες του σωματείου σας.

Το σωματείο μας το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α ,μέλος της ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ αναπτύσσει πρώτα απ’όλα συνδικαλιστική δράση προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα του συνδικαλιστικού κινήματος του Δημοσίου. Από την άλλη η νέα διοίκηση η οποία έχει εκλεγεί αποφάσισε ότι θα πρέπει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους αναπτύσσοντας δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Με ενημερωτικές ημερίδες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για την Παγκόσμια ημέρας Μουσικής παρουσιάσατε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Επιγραφικό Μουσείο μία εκδήλωση με την συμμετοχή του πιανίστα Άρη Γραικούση και την χορωδία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού. Μιλήστε μας για αυτήν την εκδήλωση και την ανταπόκριση του κόσμου.
Η εκδήλωση αυτή είχε εορταστικό χαρακτήρα με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα μουσικής, είχαμε θερμή και συγκινητική ανταπόκριση από το κοινό και τους εργαζόμενους του του ΥΠΠΟΑ που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την μουσική μας εκδήλωση. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του Επιγραφικού Μουσείου για την άψογη συνεργασία τους.

Ετοιμάζετε στην Θήβα επ’ ευκαιρίας του πρώτου χρόνου λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου, μία μουσική εκδήλωση στον χώρο του μουσείου. Πότε θα γίνει αυτή η εκδήλωση και τι ακριβώς θα δούμε;
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 18.00 με τη συμμετοχή της χορωδίας των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ θα μας τραγουδήσουν ένα πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Πόσο ενεργά συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου σας σε όλες αυτές τις δραστηριότητες;
Τα μέλη μας συμμετέχουν ενεργά και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, σαφώς επιθυμούμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων μας στις εκδηλώσεις.

Κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σαν σύλλογος;
Οι δυσκολίες πάντα υπάρχουν και αφορούν κυρίως τη προσπάθειά μας να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να δείξει ενδιαφέρον και να συμμετέχει ενεργά στα συνδικαλιστικά και πολιτιστικά δρώμενα. Ζούμε με αφορμή την οικονομική κρίση, μια κρίση αξιών και ιδεών που έχει σαν κορύφωση την εσωστρέφεια και τον ατομικισμό, έχει υποχωρήσει το ενδιαφέρον για το κοινό καλό και τη βελτίωση της κοινωνίας.

Ποιες είναι οι επόμενες δραστηριότητες σας;
Μετά την εκδήλωση της Θήβας θα υπάρχει μία παύση για το καλοκαίρι και θα συνεχίσουμε από το Σεπτέμβριο, έχουμε πολλά σχέδια και ιδέες τα οποία όμως δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμα Θα κινούνται στους άξονες στους οποίους προαναφέραμε.

Pin It