Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τους ηθοποιούς Χριστιάνα Κουλιζάκη & Κώστα Σταρίδα

Συνέντευξη με τους ηθοποιούς Χριστιάνα Κουλιζάκη & Κώστα Σταρίδα

t4tango-2-800μιλούν για την παράσταση Tango vs. Tango, το παιχνίδι των ρόλων στο θέατρο και στη ζωή αλλά και τη σημασία του μαζί.

Ο χορός του tango έχει κυρίαρχο ρόλο στην παράσταση. To Tango vs. Tango ήταν μια πρόκληση για εσάς?

Χ: Κάθε ρόλος είναι μια πρόκληση και ευκαιρία για εξέλιξη. Η πρόκληση στη συγκεκριμένη παράσταση ήταν το να μπορέσω μαζί με αυτή την υπέροχη ομάδα, να αποκαλύψω στους θεατές τον μαγικό κόσμο του tango. Με χιουμοριστική διάθεση πάνω στα εθιμοτυπικά στοιχεία του tango και της milonga, οι θεατές μπορούν εύκολα να αντιληφθούν την ουσία αυτής της χορευτικής «τελετουργίας». Στόχος μου είναι ο κόσμος που θα δει την παράσταση να έχει στο τέλος μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι σημαίνει tango , τι σημαίνει milonga, τι σημαίνει όλος αυτός ο κώδικας που ακολουθούν τα ζευγάρια. Πάνω απ' όλα όμως θέλω οι θεατές φεύγοντας από το θέατρο να έχουν μάτια γεμάτα μοναδικές εικόνες, αφτιά γεμάτα υπέροχες μουσικές και ψυχή γεμάτη από αυτόν τον τόσο ξεχωριστό χορό.
Κ: Το tango αποτέλεσε το κίνητρο και το πρώτο υλικό ώστε να συντεθεί η παράστασή μας. Η πρόκληση υπήρξε μεγαλύτερη σε προσωπικό επίπεδο για εμένα, καθώς πλην των κορυφαίων χορευτών μας και οι υπόλοιποι συντελεστές ήταν ήδη "μυημένοι" στο πνεύμα. Ανακάλυψα λοιπόν με μεγάλη ευχαρίστηση τους κώδικες αυτού του εγκεφαλικού χορού και τον απολαμβάνω πλέον με άλλο ενδιαφέρον.

Στην παράσταση υποδύεστε ένα ζευγάρι στο οποίο άντρας και γυναίκα έλκονται και ταυτόχρονα σαγηνεύουν ο ένας τον άλλο μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων. Θεωρείτε πως αυτό μπορεί να κάνει μια ερωτική σχέση πετυχημένη και στη ζωή?

Χ: Επιτυχημένη δεν ξέρω, πιο ενδιαφέρουσα σίγουρα. Η "ασφάλεια" του ρόλου - ότι δηλαδή παίζεις ένα ρόλο σε ένα παιχνίδι κι ότι δεν είσαι στην πραγματικότητα εσύ - πολλές φορές απελευθερώνει και απενοχοποιεί, με αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που ούτε ο ίδιος ήξερε ότι είχε. Αυτό πιστεύω πως είναι πολύ ενδιαφέρον τόσο για το ίδιο το άτομο όσο και για το σύντροφό του.

Κ: Εξ’ ορισμού η ζωή είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Ειδικά οι ρόλοι ερωτικής επικοινωνίας ποικίλουν και εναλλάσσονται.

t4tango-1-800Στις μέρες μας η κρίση δεν αφορά μόνο στις τσέπες μας αλλά και στις καρδιές μας. Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να δώσει αλλά και να δεχθεί τελικά την αγάπη του άλλου?

Χ: Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας οι άνθρωποι έχουν κλειστεί στον εαυτό τους. Έχουν γεμίσει ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, έχουν γίνει καχύποπτοι και συναισθηματικά φτωχότεροι. Όχι αδίκως βέβαια... Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό το πως έχει μεγαλώσει κανείς. Η οικογένεια παίζει ουσιαστικό ρόλο στο πως αντιλαμβανόμαστε, δίνουμε ή δεχόμαστε την αγάπη. Πιστεύω πως όση περισσότερη αγάπη δίνεις τόση περισσότερη σου επιστρέφεται. Αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, σημασία για μένα έχει να την δίνει κανείς απλόχερα.

Κ: Είναι ζήτημα αποθέματος: πρέπει να έχεις για να δώσεις, συναίσθημα αλλά και ενδιαφέρον.

«Για να υπάρξει διάρκεια σε μια σχέση, θα πρέπει είτε να αγαπάει ο ένας τον άλλον πολύ είτε να αγαπούν και οι δυο κάτι πολύ». Θεωρείτε πως το πάθος για κάτι όπως το tango ή η τέχνη της υποκριτικής μπορούν να "κρατήσουν" δυο ανθρώπους μαζί?

Χ: Σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να σε ενώσει και να σε δέσει με τον άλλον περισσότερο, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα σε μια σχέση. Μπορεί να κρύβει και μια μικρή παγίδα. Βρίσκω τη διαφορετικότητα εξίσου ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Για μένα είναι σημαντικό ο σύντροφός μου να έχει πάθος με κάτι. Ανεξάρτητα αν θα είναι το ίδιο με το δικό μου. Η ουσία είναι να στηρίζει ο ένας τον άλλο στα πάθη και τα όνειρά του.

Κ: Η αγάπη είναι καθολική και ο αγαπημένος είναι ασύγκριτος. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο, μοιράζεσαι πάθη και ιδανικά και αυτό είναι ένας δεσμός που σε κρατάει κοντά στον άλλο.

Λεπτομέρειες για την παράσταση πατήστε ΕΔΩ

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιανουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Τετάρτη, 16 Ιαν. 2019 - 05:58:47
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τους ηθοποιούς Χριστιάνα Κουλιζάκη & Κώστα Σταρίδα Top of Page