Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τις ραδιοφωνικές παραγωγούς Θαλασσινή Βοσταντζόγλου και Σταυρούλα Ζάμπρα

Συνέντευξη με τις ραδιοφωνικές παραγωγούς Θαλασσινή Βοσταντζόγλου και Σταυρούλα Ζάμπρα

thalasini-stavroula-1Η Θαλασσινή Βοσταντζόγλου και η Σταυρούλα Ζάμπρα παρουσιάζουν τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή

κάθε Σάββατο βράδυ στις 23.00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤopen (106,7 fm). Η Θαλασσινή είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ η Σταυρούλα είναι ηθοποιός και συγγραφέας.

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκα στο στούντιο της εκπομπής και μιλήσαμε για τη συνεργασία τους αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

-Πώς αποφασίσατε να συνεργαστείτε;

Σταυρούλα: Νομίζω πως, αν το είχαμε προαποφασίσει, δε θα συνέβαινε ποτέ... Γνώρισα τη Θαλασσινή στην περιοδεία μιας παράστασης. Ήταν 14 χρόνων. Εγώ συμμετείχα στην παράσταση ως ηθοποιός και εκείνη συνόδευε τους γονείς της (Γιάννη Μποσταντζόγλου - Δήμητρα Παπαδήμα). Θυμάμαι που έλεγα στη μητέρα της πως, καμιά φορά, ξεχνάω την ηλικία της και παρασύρομαι λέγοντάς της περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Κάνουμε παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Διαβάζω και ταυτίζομαι με τα κείμενά της. Έχει αντίληψη μεγαλύτερη της ηλικίας της. Τη θαυμάζω μα, πάνω από όλα, κοντά της έχω τουλάχιστον μια πενταετία εφηβείας ακόμα. Έπρεπε να γίνει και έγινε... !!!
Θαλασσινή: Εγώ ήμουν σίγουρη πως κάποτε θα συνέβαινε. Ως μικρότερη ήταν λίγο πρότυπο η Σταυρούλα. Στην περιοδεία που γνωριστήκαμε, περάσαμε υπέροχα και κολλήσαμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία τώρα στην ΕΡΤopen να συνεργαστούμε και την εκμεταλλευτήκαμε!

-Ποιός είναι ο στόχος της εκπομπής σας;

Σταυρούλα: Ο στόχος ξεκινάει από μέσα μας. Να ευχαριστηθεί η ψυχή μας πάνω από όλα εκφράζοντας αλήθειες για όσα συμβαίνουν στις πιο νέες γενιές, με την ελπίδα σε κάθε εκπομπή να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ η παρέα μας...
Θαλασσινή: Για μένα στόχος της εκπομπής είναι λίγη ομορφιά και ουσία. Νομίζω πως χάσαμε την αισθητική μας πια σε αυτή την εποχή και εγώ με τη Σταυρούλα την ψάχνουμε απεγνωσμένα. Βάζουμε όμορφα τραγούδια, διαβάζουμε κείμενα και συζητάμε για θέματα που νομίζω αφορούν όλους. Να βγαίνει κάτι απλό αλλά ουσιαστικό.

thalasini-stavroula-2-Πώς βλέπετε την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας μας;

Σταυρούλα: Τραγική! Εγώ προσωπικά έπαψα να πιστεύω σε οτιδήποτε κινείται μέσα στη Βουλή. Αποκλείεται η «σωτηρία» αυτού του τόπου να βρίσκεται στα χέρια τους. Είναι σκληρό να χάνεις την πίστη σου. Μα πιο σκληρό είναι να ονομάζεις Συνέλληνες τους καταστροφείς της χώρας σου.
Θαλασσινή: Δε θέλω να ασχοληθώ άλλο με κάποιον από τα άτομα της Βουλής. Νομίζω ότι θα αρχίσω να δηλώνω απολιτικ και να το χαίρομαι. Κατηγορώ στο 80% τον ελληνικό λαό για τις παλαιότερες επιλογές του και στο 20% τη Σύγχρονη Ιστορία που δεν προσέφερε ή τουλάχιστον δεν ανέδειξε έναν ικανό πολιτικό. Κρίμα. Και είμαι μόλις 20.

-Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Σταυρούλα: Εγώ, όπως γνωρίζεις, είμαι ηθοποιός. Με περιμένει μια όμορφη χειμερινή περιοδεία με το παιδικό θέατρο Εκόντες και την παράσταση «Σώστε τους ήρωες» σε κείμενο και σκηνοθεσία Στάθη Αναστασίου. Συνεχίζω να αρθογραφώ στο www.likewoman.gr (luckystauroula η στήλη μου) και πριν τα Χριστούγεννα βγαίνει το βιβλίο μου....
Θαλασσινή: Θέλω να πάρω το πτυχίο της δημοσιογραφίας από την Πάντειο και να περάσω στο Εθνικό Θέατρο ή στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος. Θα συνεχίσω να γράφω φυσικά στο blog μου «sea» και σε όποιο άλλο site είναι πρόθυμο να με αφήσει να εκφραστώ. Νομίζω δε πως έμαθα πρόσφατα να ξεχωρίζω και τις κακοτοπιές σε αυτόν το χώρο και πλέον είμαι πολύ πιο ήρεμη και σίγουρη για αυτά που γράφω.

thalasini-stavroula-3-Γράφετε οι ίδιες τα κείμενα της εκπομπής;

Σταυρούλα: Πάντα! Αν μοιραστούμε κείμενο κάποιου άλλου ανθρώπου, το διευκρινίζουμε οπωσδήποτε. Σε γενικές γραμμές όμως η εκπομπή είμαι βασισμένη σε δικά μας κείμενα.
Θαλασσινή: Δικά μας τα κείμενα, τα αστεία, η έμπνευση για τα τραγούδια που θα παίξουν. Πιστεύω ότι είναι μια εκπομπή νεανική που μπορεί να ενδιαφέρει τον καθένα.

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Νατάσα Παππά

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Νατάσα Παππά

Νατάσα Παππά

Η Νατάσα Παππά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια-διόρθωση άρθρων σε ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παρασ...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 
Κυριάκη, 15 Σεπ. 2019 - 09:33:42
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τις ραδιοφωνικές παραγωγούς Θαλασσινή Βοσταντζόγλου και Σταυρούλα Ζάμπρα Top of Page