Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την ηθοποιό Μαρία Αντουλινάκη

Συνέντευξη με την ηθοποιό Μαρία Αντουλινάκη

antoulinakiΒρεθήκαμε στο σπίτι της «Αντριάνας» στο θέατρο Αλκμήνη που πρωταγωνιστεί η Μαρία Αντουλινάκη.

Η κυρία Αντουλινάκη προσεγγίζει με μοναδικό τρόπο ένα πρόσωπο που όλοι ή έχουμε κάποτε γνωρίσει ή έχουμε βιώσει ή έχουμε ακούσει.

Το κοινό αντιδράει σε μια πραγματικότητα. Το άσπρο και το μαύρο, τα άκρα, συναντιούνται και συνθέτουν την καθημερινή ζωή.
Η Αντριάνα είναι μια οικογενειακή ιστορία όπου καβγάδες, άγχη, μαχαιρώματα, καταπίεση και η μοναξιά διαμορφώνουν μια προσωπικότητα που όλοι μας περισσότερο ή λιγότερο είναι ο καθρέφτης μας.

Κυρία Αντουλινάκη πόσο δύσκολο είναι να υποδύεται κανείς ένα ρόλο που είναι μέσα από την αληθινή ζωή.
Η Αντριάνα είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που τον συναντάμε συνέχεια στην καθημερινότητά μας. Υπ’ αυτή την έννοια είχα την ευκαιρία να την παρατηρήσω και στη συνέχεια να την μεταφέρω και στη σκηνή.

Εσείς έχετε υπάρξει ποτέ ως Αντριάνα;
Σίγουρα κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα της μπορώ, κατά καιρούς, να τα αναγνωρίσω στον εαυτό μου . Συνολικά όμως, ευτυχώς, δεν έχω υπάρξει ως Αντριάνα, και ελπίζω πως δεν θα υπάρξω και στο μέλλον. Δεν θα αντιμετώπιζα ποτέ μ’ αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση, δεδομένου ότι είμαι ένας τελείως διαφορετικός χαρακτήρας.

Υποθετικά μιλώντας, εάν ήσασταν εσείς η Αντριάνα πώς θα αντιδρούσατε στην οικογενειακή καταπίεση;
Δεν θα άφηνα να χρονίσουν τα τυχόν ζητήματα που θα μου παρουσιάζονταν και θα προσπαθούσα να τα λύσω άμεσα, ώστε αφενός να διαφυλάξω την ψυχική μου ισορροπία και αφετέρου να μην δηλητηριαστούν και οι οικογενειακές μου σχέσεις.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνομιλεί κανείς με φανταστικά πρόσωπα;
Το να είσαι συνεχώς μόνος σου πάνω στη σκηνή είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλείται να φέρει σε πέρας ένας ηθοποιός ταυτόχρονα όμως είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησα τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλώ στο τηλέφωνο φανταστικά. Εξάλλου το κείμενο και η σκηνοθεσία βοήθησαν ώστε αυτά τα πρόσωπα να είναι συνεχώς παρόντα στη σκηνή για μένα και ελπίζω και για τους θεατές.

Στη σειρά που πρωταγωνιστείτε τώρα στον Alpha προσφέρετε στο τηλεοπτικό κοινό πολύ γέλιο. Πείτε μας λίγο γι’ αυτό.
Στο «Μη με σκας» υποδύομαι την Λουκία, οικονόμος ενός gay ζευγαριού. Τους αγαπά σαν δική της οικογένεια, δυσκολεύεται όμως να αποδεχθεί την σχέση τους, και το γεγονός αυτό δημιουργεί συνεχώς κωμικές καταστάσεις. Όταν έχει κανείς την ευτυχία να συνεργάζεται με ηθοποιούς του μεγέθους των Φιλιππίδη και Μπέζου η κωμωδία απογειώνεται.

Ποια ατάκα απ’ αυτές που λέτε στην παράσταση την έχετε ή χρησιμοποιήσατε στην καθημερινότητά σας;
«Γυναίκα είμαι... Άσε με να ξέρω περισσότερα σ’ αυτά τα θέματα!»

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Αλέξανδρος Καρατζάς

Αλέξανδρος Καρατζάς

Ο Αλέξανδρος Καρατζάς είναι απόφοιτος γυμνασίου της Πατριαρχικής Μεγάλης τους Γένους Σχολής, απόφοιτος Δημοσιογραφικής Σχολής Όμηρος! Απόφοιτος Σχολής Γραφικών Τεχνών και Φωτογραφίας (Τ.Ε.Ι.).Έχει συνεργαστεί ως βασικός συντάκτης επί σειρά ετών στα παρακάτω έντυπα:Περιοδικό ΚΑΙ, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, ΡΟΜΑΝΤΖΟ, ΒΕΝΤΕΤΑ, ΒE ΒΕST, ΜΑΝΙΝΑ (Νεανικό), ΤV ΟΘΟΝΗ 7 ΜΕ...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Σάββατο, 20 Ιουλ. 2019 - 21:41:05
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την ηθοποιό Μαρία Αντουλινάκη Top of Page