Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον Στρατή Πανούριο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Κοχύλι»

Συνέντευξη με τον Στρατή Πανούριο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Κοχύλι»

spanourios-2Είναι Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1993 και του εργαστηρίου Νέων Ελλήνων Θεατρικών

Συγγραφέων της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων το 1992. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Πάτρας, Αγρινίου και Κέρκυρας , καθώς και σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο Στρατής Πανούριος είναι σκηνοθέτης της παράστασης «Live, love, ride» που παίζεται στο Θέατρο Αλκμήνη. Η παράσταση έχει ως θέμα κάτι το οποίο δεν έχει ξανά γίνει στη χώρα μας και απευθύνεται σε εφήβους. Διαπραγματεύεται την οδική ασφάλεια. Κεντρικό σπύνθημα της παράστασης είναι «το κράνος σου πάει» #to_kranos_soy_paei. Εμείς συνομιλήσαμε μαζί του και τον ευχαριστούμε πολύ.

Τι σημαίνει το LIVE LOVE RIDE;
Είναι ένα παλιό σύνθημα μοτοσικλετιστών, στην παράστασή μας σημαίνει: Ζήσε στο τώρα, Αγάπα το ταξίδι, Ταξίδεψε με ασφάλεια.

Από που εμπνευστήκατε τη καμπάνια με το hashtag #to_kranos_sou_paei;
«Το κράνος σου πάει!» Για τον μοτοσικλετιστή το κράνος είναι το πιο απαραίτητο εφόδιο για το ταξίδι του, θελήσαμε να βρούμε ένα hashtag που να μιλάει στους νέους, θέλουμε να γίνει μόδα το κράνος, θέλουμε οι νέοι οδηγοί να θεωρούν το κράνος ως ένα αξεσουάρ που τους κάνει πιο όμορφους, ιδιαίτερα στις ηλικίες που η εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο. Επίσης με αυτό το σύνθημα και με τον τίτλο της παράστασής μας, αφυπνίζουμε τους νεαρούς μοτοσικλετιστές μ’ έναν τρόπο που αναδεικνύει την ομορφιά και τη χαρά του ταξιδιού.

spanourios-1Το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ σοβαρό στη χώρα μας. Η παράσταση αφυπνίζει πως πρέπει να φοράμε πάντα κράνος;
Το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας είναι τεράστιο, κάθε ένας από μας γνωρίζει κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο που έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Η τέχνη και ιδιαίτερα το θέατρο ως τώρα δεν είχε πάρει θέση. Η παράστασή μας έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, και το καταφέρνει. Ο Άγγελος και η Ζωή, οι ήρωες της παράστασής μας LIVE LOVE RIDE εμφανίζονται ντυμένοι με τα κράνη τους τις στολές τους. Ο θεατής βλέπει πως πρέπει να ντύνεται κανείς όταν οδηγεί μοτοσυκλέτα. Κι αυτό γίνεται μια εικόνα τόσο δυνατή που περνάει το μήνυμα χωρίς να δείχνουμε με το δάχτυλο και απλώς να νουθετούμε. Αν αγαπάς τη ζωή σου, αν σέβεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα δεν ανεβαίνεις στη μηχανή χωρίς το κράνος σου.

spanourios-3Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους ή και σε άλλες ηλικίες; Οι έφηβοι είναι από τα πιο δύσκολα ως κοινό. Πως αντιδρούν στην παράσταση σας;
Καταρχάς θέλω να πω ότι οι ηθοποιοί μας η Αγγέλικα Σταυροπούλου και ο Τηλέμαχος Τσώλης είναι εκπληκτικοί. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην παράστασή μας, επίσης ο Θέμης Βλάχος που ανέλαβε την κινησιολογία και το ταξίδι επί σκηνής, κατάφερε το αδύνατο, να βλέπουν οι θεατές τους ηθοποιούς μας να ταξιδεύουν με μαγικό τρόπο. Με αυτό το ανθρώπινο δυναμικό και το ταλέντο οι θεατές μαγεύονται . Η παράστασή μας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ως τώρα την έχουν δει ενήλικες μοτοσικλετιστές καθώς και μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης είναι πολύ συγκινητικό που έρχονται στο θέατρο γονείς μοτοσικλετιστές για να δουν με τα παιδιά τους την παράστασή μας. Καταφέραμε να φτιάξουμε μια θεατρική παράσταση που είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ζωής. Οι αντιδράσεις όλων είναι πράγματι θαυμαστές! Όλοι τους έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Να δουν την παράστασή μας όλοι οι μοτοσικλετιστές που αγαπούν τη μοτοσικλέτα και το ταξίδι. Επίσης να κάνουμε όσες περισσότερες παραστάσεις μπορούμε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής καθώς και σε σχολεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Εκ μέρους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Κοχύλι» σας ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη.

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Αλέξανδρος Καρατζάς

Αλέξανδρος Καρατζάς

Ο Αλέξανδρος Καρατζάς είναι απόφοιτος γυμνασίου της Πατριαρχικής Μεγάλης τους Γένους Σχολής, απόφοιτος Δημοσιογραφικής Σχολής Όμηρος! Απόφοιτος Σχολής Γραφικών Τεχνών και Φωτογραφίας (Τ.Ε.Ι.).Έχει συνεργαστεί ως βασικός συντάκτης επί σειρά ετών στα παρακάτω έντυπα:Περιοδικό ΚΑΙ, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, ΡΟΜΑΝΤΖΟ, ΒΕΝΤΕΤΑ, ΒE ΒΕST, ΜΑΝΙΝΑ (Νεανικό), ΤV ΟΘΟΝΗ 7 ΜΕ...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Σάββατο, 20 Ιουλ. 2019 - 21:42:27
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον Στρατή Πανούριο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Κοχύλι» Top of Page