Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον Γιάννη Βασιλακόπουλο, συγγραφέας του έργου «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ»

Συνέντευξη με τον Γιάννη Βασιλακόπουλο, συγγραφέας του έργου «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ»

GIANNHS-BASILAKOPOYLOS 1μας μιλάει για την παράσταση που θα ανέβει στο Θέατρο ΠΚ από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

Κύριε Βασιλακόπουλε, μιλήστε για το καινούργιο σας έργο ‘’Ανώνυμος αποστολέας’’ που πρόκειται να ανέβει στο θέατρο ΠΚ από τις 13 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Ο «Ανώνυμος αποστολέας» είναι ένα πολιτικό κατασκοπικό θρίλερ, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης της μυθοπλασίας με τη πραγματικότητα. Δεν θα είναι λίγες οι στιγμές στο έργο, που στο μυαλό των θεατών θα μπλέξουν συμπτώσεις με πραγματικά γεγονότα που εμπλουτίζουν την έτσι κι αλλιώς θεωρώ ενδιαφέρουσα πλοκή του.
Η φιλοδοξία μας είναι να παντρέψουμε τη ψυχαγωγική διάσταση ενός θεατρικού έργου με τη σκέψη και τον προβληματισμό των θεατών. Και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.

GIANNHS-BASILAKOPOYLOS 2Εκτός από συγγραφέας είστε και δημοσιογράφος. Την θεματολογία των έργων σας την εμπνέεστε από την επικαιρότητα?
Το θέατρο έτσι κι αλλιώς αποτυπώνει την ίδια τη ζωή. Είναι σίγουρο πως ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο μαγικό κόσμο των media εδώ και περίπου δυόμιση δεκαετίες αντλεί ερεθίσματα από αυτά που καθημερινά ζει. Το συγκεκριμένο έργο δε, θα μπορούσε να ήταν πέρα για πέρα αληθινό αν κάποιος απομονώσει πέραν τις πλοκής και τα μηνύματα που θέλει να περάσει στοχεύοντας περισσότερο απ’ όλα στην αφύπνιση συνειδήσεων. Άλλωστε το έχω ξαναπεί, ότι στις εφημερίδες δεν γράφονται όλα. Σε ένα θεατρικό κείμενο όμως μπορούν να γραφτούν.

Το έργο σας, ένα σύγχρονο θρίλερ, δείχνει την πραγματικότητα του σήμερα. Πόσο αισιόδοξος είστε για το μέλλον του τόπου μας?
Είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει περάσει από ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις από τη σημερινή και έχει επιβιώσει από αυτές. Το γεγονός είναι ότι αρκετοί πολίτες αλλά και πολλοί ισχυροί πολιτικοί παράγοντες, είτε διαβάζουν τη κρίση λάθος, είτε προσπαθούν να εξαπατήσουν τη κοινωνία δίνοντας της λάθος εικόνα. Είναι στο χέρι της κοινωνίας πια να απομονώσει αυτές τις προβληματικές περιπτώσεις και να γεννήσει απ ‘τα σπλάχνα της ηγετικές μορφές. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρει.

Η κρίση έχει επηρεάσει την τέχνη?
Η τέχνη είναι η απάντηση στη κρίση. Κατά την άποψη μου οι δυσκολίες πρέπει να γιγαντώνουν τη δημιουργικότητα. Η τέχνη αυτή καθ’ αυτή συνιστά άμυνα και αντίσταση. Από όλο αυτό το πλαίσιο μπορεί να επηρεαστούν αυτοί που ήθελαν να κάνουν τη τέχνη χώρο εμπορίου. Ο δημιουργός όμως, ο καλλιτέχνης σε όποια μορφή τέχνης, οφείλει να φωνάζει δυνατότερα σε περιόδους κρίσης, να παρεμβαίνει πιο έντονα και να είναι εμφανής συνεργός σε κάθε προσπάθεια αφύπνισης η ενεργοποίησης της κοινωνίας.

Παρουσιάστε μας τους ηθοποιούς της παράστασης και μιλήστε μας για τους ρόλους που θα υποδυθούν.
Ξεκινάμε από ένα αξίωμα. Ο ηθοποιός είναι ο «βασιλιάς» του θεάτρου, ο σκηνοθέτης είναι ο «βασιλιάς» της παράστασης και ο συγγραφέας είναι ο «βασιλιάς» του έργου. Σ’ αυτή τη λογική η κορυφογραμμή του Ανώνυμου Αποστολέα είναι ένας δημιουργικός και εμπνευσμένος σκηνοθέτης, ο Θοδωρής Κωνσταντόπουλος. Ένας εξαιρετικός θίασος που συνδυάζει την εμπειρία το ταλέντο και τη φρεσκάδα δίνει σάρκα και οστά στο έργο και τρείς ταλαντούχοι μουσικοί ντύνουν την παράσταση ζωντανά με μαγικές μουσικές φράσεις σε όλη τη διάρκειά της. Η Μαρία Δεληκωνσταντίνου στο πρώτο γυναικείο ρόλο μιας νέας και όμορφης φιλολόγου, που ούσα σύντροφος ενός πιλότου της πολιτικής αεροπορίας μπλέκει σε ένα διεθνές παιχνίδι κατασκόπων και ξεδιπλώνει εξαιρετικές υποκριτικές δυνατότητες στο πλαίσιο μιας δραματικής πλοκής. Ο πιλότος είναι ο Δημήτρης Τοπαλίδης. Φορέας πολλών ανατροπών και εκπλήξεων στη διάρκεια του έργου κάνοντας μαεστρικές μεταβάσεις σε έναν πολύ απαιτητικό χαρακτήρα. Ο Νίκος Καραγιώργης δίνει έκταση στο ρόλο ενός αγνώστου που αποτελεί εξαιρετικά παρεμβατικό παράγοντα στη ροή της ιστορίας. Σφραγίδα εμπειρίας και απαράμιλλου ταλέντου από τον Χρήστο Κάλλου, που υποδύεται έναν χαρακτήρα κλειδί ενός Ρώσου συνταξιούχου πράκτορα και είναι αυτός ο κρίκος της αλυσίδας της αφήγησης. Μια νέα ηθοποιός η Δήμητρα Στάικου στο ρόλο μιας αεροσυνοδού που σκοινοβατεί ανάμεσα στο καλό και στο κακό του έργου. Ο Βαγγέλης Πυρινής καλός και πεπειραμένος ηθοποιός ενσαρκώνει ένα χαρακτήρα που θα έχει πολλά να πει σε όλους τους Έλληνες που βιώνουν αυτή τη νεόκοπη κρίση τα τελευταία 7 χρόνια. Το έργο έχει ανατροπές και εκπλήξεις και θέλω να πιστεύω ότι θα σηκώσει πολύ συζήτηση από τις 13 Νοεμβρίου που ξεκινάει αυτό το όμορφο θεατρικό ταξίδι στο θέατρο ΠΚ.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, γνωστός σκηνοθέτης με επιτυχίες στο ενεργητικό του εκτός του θεάτρου και στην τηλεόραση. Η πλοκή του έργου χρειάζεται μία κινηματογραφική ματιά?
Ναι. Ο Θοδωρής έχει μεταφέρει στο σανίδι με όλη του την εμπειρία και ευρηματικότητα, αυτό που ακριβώς απαιτεί το έργο για να δοθεί, όπως το φαντάστηκα τις στιγμές που το έγραφα στους θεατές. Νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος για να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή μας τη κοινή προσπάθεια.

Πηγαίνετε στις πρόβες? Πώς αισθάνεστε σαν συγγραφέας να βλέπετε το έργο σας να παίρνει σάρκα και οστά?
Φυσικά βρίσκομαι καθημερινά στις πρόβες. Αισθάνομαι όμορφα δίπλα σε φίλους και συνεργάτες και φιλοδοξώ κι εκείνοι να αισθάνονται το ίδιο. Γιατί σε όλη αυτή τη διαδικασία νοιώθω σαν ένας πατέρας που βλέπει το παιδί του να μεγαλώνει.

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Τρίτη, 18 Δεκ. 2018 - 17:48:18
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον Γιάννη Βασιλακόπουλο, συγγραφέας του έργου «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ» Top of Page