Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη της τραγουδίστριας Χρυσούλα Στεφανάκη

Συνέντευξη της τραγουδίστριας Χρυσούλα Στεφανάκη

stefanaki-2-900Ποια τραγούδια θα ερμηνεύσετε στη Συναυλία “Για μια Γυναίκα - Τραγούδια του Μεσοπολέμου” ;

Τα τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι επιλεγμένα σε συνεργασία με τον Δαυίδ Ναχμία, με πολύ σεβασμό και προκύπτουν από την μακρόχρονη πορεία μας πάνω στο ρεπερτόριο αυτό.
Ενδεικτικά θ ‘ακούσουμε τραγούδια όπως «το Χθες το βράδυ» του Κώστα Γιαννίδη που πρωτοακούστηκε με την φωνή της Στέλλας Γκρέκα το «Θα θελα να μουνα εκείνη π’αγαπάς» το «η βάρκα γύρισε μόνη» και το «Από μέσα πεθαμένος» του Αττίκ
Θα τραγουδήσουμε το πάμε σαν άλλοτε του Σουγιουλ το « Άσε τον παλιόκοσμο να λέει» και το» Ας ερχόσουν για λίγο» του ίδιου συνθέτη.
Θα ακούσουμε την «Μάρω» και το «Χαράμι» όπως και το’ λίγα λουλούδια’ και το «θα ξανάρθεις».
Το «πόσο λυπάμαι» δεν γίνεται να λείπει από μία τέτοια παράσταση ή το ‘δυο πράσινα μάτια’. Και άλλα πολλά όπως και μία έκπληξη. Ένα εκπληκτικό ανέκδοτο τραγούδι του Αττίκ που βρήκαμε με τον Δαυίδ στην Εθνική Βιβλιοθήκη με τίτλο «Σ’αγαπώ ή σε μισώ.»

Ποιος πιστεύετε πως είναι ο λόγος που κάνει αυτά τα τραγούδια διαχρονικά, με αποτέλεσμα να τραγουδιούνται μέχρι σήμερα;

Η αλήθεια τους. Αυτά τα τραγούδια είναι ως επί το πλείστων αφηγηματικά. Εμπνευσμένα μέσα από δύσκολες εποχές που όμως επικρατούσε ο ρομαντισμός και γεννιόντουσαν γνήσιοι έρωτες. Οι μελωδίες έχουν μεγάλη δύναμη γιατί είναι γραμμένες με μεγάλη έμπνευση, αρτιότητα και είναι επηρεασμένες από μεγάλα κλασσικά αριστουργήματα της εποχής. Ο στίχος που τις περισσότερες φορές εκφράζει και αληθινές ιστορίες αγάπης είναι γεμάτος εικόνες και νοσταλγία αλλά και μοναδικό χιούμορ κάποιες φορές!

Θα συνεργαστείτε σ΄αυτή τη συναυλία με την μεγάλη μας ερμηνεύτρια Στέλλα Γκρέκα. Μιλήστε μας για την συνεργασίας μαζί της.

Την κυρία Στέλλα Γκρέκα την γνώρισα πρόσφατα από κοντά και θαμπώθηκα. Όχι μόνο με την γοητεία που εκπέμπει ακόμη και σήμερα αν και η γοητεία σε ακολουθεί πάντα.. αλλά την αριστοκρατία της σαν άνθρωπος και συγχρόνως για την απλότητα της, Είναι μία αληθινή σταρ με στιγμές παιδικότητας. Μοναδική. Ειχα την τύχη την ίδια μέρα να την ακούσω να τραγουδάει και συγκινήθηκα. Ή φωνή της που την είχα τόσο καλά στ’ αυτιά μου από τις παλιές της εκτελέσεις παραμένει αναλλοίωτη. Θα το διαπιστώσετε κι εσείς. Κουβαλάει όλη την εμπειρία του κόσμου κι αυτό είναι το μαγευτικό! Είναι τεράστια η χαρά και η τιμή γι αυτή τη συνεργασία!

stefanaki-900Πείτε μας λίγα λόγια και για την συνεργασία σας με τον Δαυΐδ Ναχμία. Πόσο σας βοήθησε στην ερμηνεία αυτών των τραγουδιών που θα ακούσουμε στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 19 Νοεμβρίου;

Με τον Δαυίδ μας ενώνει μία συνεργασία πολλών χρόνων. Η πρώτη μας κιόλας συνεργασία το 2001 αφορούσε αυτό το ρεπερτόριο κι όταν μου πρότεινε να παίξουμε και μάλιστα ζωντανά στην τηλεόραση δυο τραγούδια της Βέμπο εγώ ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά γιατί τα γνώριζα από την γιαγιά μου που τραγουδούσε ερασιτεχνικά βέβαια αλλά ποιος ξεχνάει αυτά τα παιδικά βιώματα με μελωδίες τραγουδημένες από αγαπημένους του ανθρώπους. Οπότε ήταν πολύ γνώριμα στ’ αυτιά μου. Από κείνη την χρονιά και μέχρι σήμερα ο Δαυίδ μου συστήνει ένα τεράστιο ρεπερτόριο της εποχής εκείνης. Ευτυχώς έχουμε σπουδαίο και μεγάλο θησαυρό που με αυτόν Ο Δαυίδ ασχολήθηκε και ασχολείται με τεράστιο ζήλο και αγάπη. Κύλησαν λοιπόν όλα φυσικά αφού δεν χρειάστηκε ποτέ να επισημάνει τον τρόπο που θα τραγουδηθούν απλά με ακολουθούσε κι εγώ θαυμάζω πάντα τον τρόπο που παίζει και τον σεβασμό που τρέφει γι αυτήν την εποχή. Δέσαμε απόλυτα καλλιτεχνικά και χαίρομαι αφάνταστα που αυτό το φυσικό δέσιμο με τραγούδια μοναδικά θα μπορέσουμε να τα παρουσιάσουμε σ ’έναν μοναδικό χώρο όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τετάρτη, 24 Ιουλ. 2019 - 07:03:56
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη της τραγουδίστριας Χρυσούλα Στεφανάκη Top of Page