Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΟι τρείς “Βασίλισσες” από το Δείπνο Βασιλισσών παραχωρούν μια κοινή συνέντευξη αποκλειστικά στο Independent.gr

Οι τρείς “Βασίλισσες” από το Δείπνο Βασιλισσών παραχωρούν μια κοινή συνέντευξη αποκλειστικά στο Independent.gr

deipnovasilisson1-900H Xριστιάννα Ανανιάδου, η Λούλα Τριανταφύλλου και η Νατάσα Παπαδάκη μας μιλούν για την παράσταση Δείπνο Βασιλισσών που πρωταγωνιστούν στο L.A THEATER ,για το ρόλο τους και για τα επόμενα επαγγελματικά τους σχέδια.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο; Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Θα φανεί λίγο κλισέ η απάντηση μου αλλά δεν αποφάσισα τι θα γίνω , δεν μπήκα πότε στη διαδικασία να περάσει από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να είμαι κάτι άλλο από αυτό , έτσι γεννήθηκα νομίζω με το «μικρόβιο του καλλιτέχνη » . Το έλεγα συνεχώς ότι εγώ θα γίνω ηθοποιός ο κόσμος να χαλάσει ! Ασχολούμαι από τα παιδικά μου χρόνια σε ομάδες εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος οπότε ήταν και λίγο προδιαγραμμένο πως θα πάω προς τα εκεί . Η πρώτη μου εμπειρία ήταν με την ομάδα Ταξιδευτές της τέχνης της Κ. Μίνας Νεγρεπόντη η οποία ήταν και δασκάλα μου στην τότε σχολική μου ομάδα .
ΝΑΤΑΣΑ Δεν ήταν απόφαση. Ήταν μια βεβαιότητα με την οποία ζούσα από παιδί. Ήταν απλά ζήτημα χρόνου και ηλικίας, πότε θα ξεκινούσα. Πριν τελειώσω το σχολείο συμμετείχα σ' ερασιτεχνικές ομάδες και μετά - παράλληλα με το Πανεπιστήμιο - σπούδασα στη Δραματική σχολή και κάπως έτσι ξεκίνησα..
Στην ηλικία των 16 συμμετείχα στην ερασιτεχνική ομάδα του δήμου Περιστερίου με το έργο ''40 χρόνια Μποστ'' του Μέντη Μποσταντζόγλου σε σκηνοθεσία Αρχοντίας Μυλωνά. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, η οποία κράτησε περίπου 2 χρόνια χαρίζοντας μου δυνατές στιγμές. Τη θεωρώ το δικό μου 'βάπτισμα του πυρός' στο θέατρο.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις μια συνεργασία ;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Αρχικά όταν θα μου προταθεί κάτι η επιλέξω ότι θέλω να κυνηγήσω κάποια ευκαιρία δίνω έμφαση στην ποιότητα της δουλειάς από τους συντελεστές έως το κείμενο . Νομίζω ότι όταν σε εμπνέουν οι άνθρωποι που συνεργάζεσαι μπορείς και έχεις όρεξη να δώσεις ό,τι καλύτερο έχεις και να πάρεις πολλά χρήσιμα, όμορφα πράγματα και στιγμές ειδικά όταν το καλό κλίμα συνοδεύεται από ένα εξίσου καλό έργο , νομίζω ότι είναι το κλειδί για την επιτυχία.
ΝΑΤΑΣΑ Τα κριτήρια μου είναι κυρίως 'ανθρωποκεντρικά'. Μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που εκτιμώ, που θαυμάζω, που έχω χημεία. Ζούμε σ' έναν κόσμο, στον οποίο η πίεση κατέχει πρωταρχικό ρόλο σε όλους τους τομείς.Θεωρώ λοιπόν, ότι η ενασχόληση με τις τέχνες πρέπει να είναι κάτι απελευθερωτικό, κάτι που επιλέγουμε και όχι κάτι που μας επιβάλλουν. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε, να νιώσουμε ελεύθεροι και να δημιουργήσουμε.

DeipnoVassilisson-900« Δείπνο Βασιλισσών » η νέα μαύρη κωμωδία του Βαλεντίνου Τσίλογλου που πρωταγωνιστείς . Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση .

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Κλεοπάτρα , Αμαλία , Ελισάβετ .. Τρεις εντελώς διαφορετικές γυναίκες , περίπου κοντά ηλικιακά , τις οποίες ενώνει φιλία πολλών χρόνων μετά από μια σειρά γεγονότων καταλήγουν στο σπίτι της Κλεοπάτρας , μαζί με το Ζαν ένα φοιτητή που διαμένει στο κτίριο και εκεί που όλα φαινομενικά είναι ομαλά η ξαφνική έλευση του Κάρολου του γιού της τέταρτης από το εξωτερικό θα φέρει τα πάνω κάτω , ίσως και καταστάσεις που ούτε οι ίδιες μπορούν να φανταστούν η να προβλέψουν ότι θα μπορούσαν να συμβούν .. Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη με άφθονες στιγμές υπερβολής και γέλιου . Πιστεύω ότι όπως και να το περιγράψω , είναι ένα έργο που οπωσδήποτε πρέπει να το δει κάποιος ... Όλα ανατρέπονται και σίγουρα δεν είναι αναμενόμενα .
ΛΟΥΛΑ Είναι μια μαύρη κωμωδία που συνδυάζει καυστικό χιούμορ, γρήγορο ρυθμό, συνεχείς ανατροπές, με σουρεάλ χαρακτήρες, που δένουν με τα εντυπωσιακά κοστούμια του Μάριου Καραβασίλη και τις μουσικές επιλογές του Νικόλα Γεωγρανή και ενισχύονται από το σκηνικό του Βαλεντίνου Τσίλογλου που σίγουρα δεν σε αφήνει αδιάφορο.
ΝΑΤΑΣΑ Τρεις φίλες από τα παλιά, τρεις ιδιόρρυθμες περσόνες συναντιούνται μετά από καιρό στο σπίτι της μίας και φέρνουν τα πάνω κάτω η κάθε μία στις ζωές των άλλων. Ένοχα μυστικά έρχονται στο φως , αποκαλύψεις που σοκάρουν, μέσα σε μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία, που πιστεύω, ότι δεν θ' αφήσει κανέναν αγέλαστο!

Ποιός ο ρόλος που ενσαρκώνεις στη παράσταση αυτή . Πόσο δύσκολη ήταν η προσέγγιση του; Έχετε κοινά χαρακτηριστικά ;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Όταν πήρα το κείμενο στα χέρια μου και άρχισα να φαντάζομαι λίγο αυτή την περσόνα , γιατί έτσι θα τη χαρακτήριζα , με χαρά διαπίστωσα ότι είχε κάποια στοιχεία που εγώ χρησιμοποιώ ως χιούμορ στην καθημερινότητα μου έτσι απλοποιήθηκε λίγο το θέμα της προσέγγισης και με την καθοδήγηση που μου έδωσε ο Κ. Τσίλογλου άρχισα να χτίζω το ρόλο ώστε να έρθω στα μέτρα του και εκείνος στα δικά μου . Δεν δυσκολεύτηκα τόσο με την προσωπικότητα του ρόλου όσο με το να κρατήσω την ισορροπία ανάμεσα στην πραγματική και τη δεδομένη θεατρική μου ηλικία . Η Κλεοπάτρα είναι μια αρκετά μεγαλύτερη γυναίκα , με διαφορετικό στάτους και μία διαφορετική εξωστρέφεια , θα μπορούσες να τη βρεις άνετα στον καναπέ ενός ψυχαναλυτή αν δεν βαριόταν να το κάνει και αυτό . Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά σημεία μεταξύ εμού και του ρόλου , να πω την αλήθεια έχω φανταστεί πολλές φορές αστειευόμενη σε φίλους ότι κάπως έτσι θα ήμουν και εγώ στην περίπτωση της . Έχει γίνει σίγουρα κομμάτι μου και ένας από τους πλέον αγαπημένους μου ρόλους .
ΛΟΥΛΑ Στο ρόλο είμαι μια γυναίκα δυναμική, αυτάρκης, σνομπ, που καλύπτει τη μοναξιά της ασκώντας κριτική για τους πάντες και τα πάντα. Αυστηρή και απόλυτη, αγαπάει τις φίλες της με ένα δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Ο ρόλος μου είναι σύνθετος γιατί χαρακτηρίζεται από έντονες εναλλαγές αντιδράσεων και συναισθημάτων στο ίδιο άτομο, την Αμαλία.
ΝΑΤΑΣΑ Η Ελισάβετ είναι μια 'Βασίλισσα' ! Ευτυχώς δεν έχει τα χαρακτηριστικά της γνωστής σε όλους μας Ελισάβετ, παρ 'όλα αυτά έχει τα δικά της παράλογα χαρακτηριστικά! Ήταν μέχρι πρότινος η στυλίστρια της Victoria Beckam! Μετά από την ατυχή έκβαση αυτής της συνεργασίας, αναγκάζεται, να επιστρέψει στην Ελλάδα στη φίλη της Κλεοπάτρα. Εκεί ξεκινούν όλα.. Αυτό που μπορώ να πω, είναι, ότι στην Ελισάβετ, θα δείτε μπόλικη τρέλα, όπως αρμόζει στην περίσταση!

Με μια πρόταση πώς θα χαρακτήριζες την παράσταση ;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Τίποτα μέχρι το τέλος δεν είναι προβλεπόμενο.
ΝΑΤΑΣΑ Είναι μια ΚΑΤΑμαυρη σπαρταριστή κωμωδία με στοιχεία vintage και σουρρεαλιστικό πνεύμα!
ΛΟΥΛΑ Το « Δείπνο » μας τα έχει όλα ! Πιστεύω ότι είναι ό,τι πιο ζωντανό και ευχάριστο θα μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος .

Τα επόμενα θεατρικά σου σχέδια ποια είναι ;

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Αρχικά έχω δώσει όλη την προσοχή μου και την ενέργεια στην παράσταση αυτή , οπότε δεν βλέπω παρακάτω. Για να είμαι ειλικρινής είναι ένα ταξίδι που θέλω να πάει όσο το δυνατόν πιο όμορφα και μακροπρόθεσμα γίνεται .. Γιατί είναι μια δουλειά που αξίζει φτάσει ψηλά και να έχει την απήχηση που της αρμόζει . Οπότε προέχει το Δείπνο Βασιλισσών και όσον αφορά το μετά είμαι σε συζητήσεις ... Θα τα μάθετε εν καιρό .
ΝΑΤΑΣΑ Τα τελευταία δύο χρόνια έχω την τιμή, να σκηνοθετώ τις παραστάσεις της 'Κιβωτού του Κόσμου'. Φέτος λοιπόν μετά την καλοκαιρινή επιτυχημένη μας παράσταση 'Μένουμε πάντα παιδιά' στον πολυχώρο 'Άννα και Μαρία Καλουτά', θα βρεθούμε στο θέατρο' Ριάλτο' στις 19/12/2017 με την παράσταση ' Ένα δέντρο μια φορά'' του ΕυγένιουΤριβιζά.
Στις 26/11/2017 ανέβηκε στο θέατρο 'Παρνασσός' για μία παράσταση το 'Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα και Προσωπεία' της Μαρίας Τζανουκάκη στο οποίο συμμετείχα και τις προηγούμενες δύο σεζόν. Από τη νέα χρονιά ξεκινούν και οι πρόβες για δύο καινούργιες θεατρικές δουλειές, οι οποίες ακόμα δυστυχώς δεν είναι ανακοινώσιμες. Τα σχέδια είναι πολλά, θέλω να είμαι αισιόδοξη και να βαδίζω σταθερά, ώστε να μη φαντάζει τίποτα απραγματοποίητο.
ΛΟΥΛΑ Σίγουρα θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον Βαλεντίνο Τσίλογλου. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει σε εμένα και μου δίνει τη δυνατότητα, μέσα από διαφορετικού ρόλους κάθε φορά, να εξελιχτώ σαν ηθοποιός. Τον εμπιστεύομαι και τον ακούω σε οτι δουλειά μου προτείνουν.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το έργο επίκαιρο στο φιλοθεάμον κοινό;

ΛΟΥΛΑ Το θέμα που πραγματεύεται το έργο είναι η φιλία και πόσο μπορεί να αντέξει κάτω από δύσκολες καταστάσεις. Το θέμα είναι λοιπόν διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.
Ποιος θεωρείς ότι είναι ο ρόλος του θεάτρου εν έτει 2017 στην Ελλάδα και ποια τα περιθώρια εξέλιξης του;
ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ Είναι διαδραστική διασκέδαση, είναι εκτόνωση, είναι φυγή από την πραγματικότητα. Το θέατρο ζει άνθιση στην Ελλάδα της κρίσης. Παρατηρώντας τον αριθμό και την αύξηση των θεατρικών παραστάσεων, αλλά και τους ταλαντούχους νέους ανθρώπους του χώρου, βλέπεις ότι υπάρχει δυναμική εξέλιξης.

Συνεργάζεσαι με τον Βαλεντίνο Τσίλογλου τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγε κανείς οτι είσαι «μούσα» του. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία; Τι είδε σε εσένα που τον ώθησε να σε επιλέξει ξανά και ξανά.

ΝΑΤΑΣΑ Πράγματι ήταν μια ευτυχής συγκυρία η πρώτη μας συνάντηση. Νομίζω ' δέσαμε ' εξ' αρχής. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις μ' έναν άνθρωπο, που γνωρίζεις καλά, που μπορείς να συνεννοηθείς με τα μάτια. Το πιο σημαντικό και συνάμα συγκινητικό πλέον για μένα είναι, να τον βλέπω να εξελίσσεται, να ωριμάζει, να μεγαλώνει και πάνω και κάτω από τη σκηνή και ταυτόχρονα να βλέπω στα μάτια του και τη δική μου ωρίμανση και εξέλιξη. Με τέτοιες σχέσεις και τέτοιες ομάδες τόσο δεμένες συνήθως το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο.

Οι πολύ επιτυχημένες και αγαπητές στο κοινό παραστάσεις, Οικογενειακά Μπουκώματα, Συγκατοίκηση της συμφοράς και Δικός σου, που προηγήθηκαν σας αγχώνουν σε σχέση με την επιτυχία του Δείπνο Βασιλισσών;
ΝΑΤΑΣΑ Το ότι οι τρεις προηγούμενες δουλειές, στις οποίες είχα την τύχη, να συμμετέχω , αγαπήθηκαν τόσο πολύ από τον κόσμο, όχι μόνο δεν είναι κάτι που αγχώνει, αντιθέτως μου δίνει δύναμη, να παλέψω ακόμα περισσότερο, ώστε το ''Δείπνο Βασιλισσών'' να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στην προτίμηση του κοινού και να το απολαύσει ο κόσμος.

Το Δείπνο Βασιλισσών παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 στο L.A THEATER (Life n’ Art).

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

ΝΑΙ - 51.2%
ΟΧΙ - 46.9%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ - 1.9%

Συνολικές ψήφοι: 209
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 30 Απρ 2019 - 00:00
 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Κυριάκη, 26 Μαΐου 2019 - 01:00:17
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΟι τρείς “Βασίλισσες” από το Δείπνο Βασιλισσών παραχωρούν μια κοινή συνέντευξη αποκλειστικά στο Independent.gr Top of Page