Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον ηθοποιό Αβραάμ Παπαδόπουλο

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Αβραάμ Παπαδόπουλο

Tango-06-900με αφορμή τη συμμετοχή του στο «Τάνγκο», του Σλάβομιρ Μρόζεκ που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο OLVIO

-Αυτή τη θεατρική σαιζόν, σας βλέπουμε στο "Τάνγκο", που παρουσιάζεται τα Δευτερότριτα στο Θέατρο OLVIO. Μιλήστε μας για το ρόλο που υποδύεστε.

Α.Π.: Στο έργο υποδύομαι τον Έντι, ένα χαρακτήρα που λειτουργεί καταλυτικά για την πλοκή του έργου. Είναι ένας πληθωρικός τύπος με γκροτέσκ χαρακτηριστικά. Μέσα στο έργο τον βλέπουμε να είναι ο εραστής, ο υποχθόνιος, ο γήινος, το ύποπτο, το περίεργο, ο λαϊκός τύπος, ο αρχέγονος, η εξουσία. Είναι -όπως αναφέρει και η Ελεονόρα, η μητέρα του κεντρικού ήρωα και ερωμένη του Έντι- αγνός σαν τα στοιχεία της φύσης. Ο Έντι συμβολίζει υπό μία έννοια την ανεξέλεγκτη δύναμη. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε αυτό το έργο. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Χατζηπαππά, που μου ανέθεσε αυτό το ρόλο.

-Τι σημαίνει για εσάς το τάνγκο;

Α.Π.: Στην προκειμένη, το τάνγκο είναι ο χορός της εξουσίας. Οι διακυμάνσεις της κοινωνίας μέσα στο χρόνο. Η δύναμη και η αλλαγή της.

-Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Α.Π.: Μια αδήριτη ανάγκη. Η εσωτερική μου φλόγα, μια περίεργη ιδιαίτερη φλόγα που «τρώει» τους καλλιτέχνες και πρέπει να εκφραστεί σε σημείο που κανείς δε μπορεί να επέμβει. Πιστεύω ότι ηθοποιός γίνεσαι όταν νιώθεις πως έχεις να πεις κάποια πράγματα και να τα προσφέρεις στους γύρω σου. Είναι ένας τρόπος επανάστασης, η δική μας μέθοδος εκμάθησης, ο πολιτισμός μας. Η υποκριτική πρέπει να είναι επανάσταση, μάθηση, τέχνη, ελπίδα, αγάπη και φως.

-Τι καθορίζει έναν ηθοποιό σήμερα; Οι δάσκαλοι που είχε, τα έργα που παίζει ή οι συνεργασίες του;

Α.Π.: Τα πάντα. Ο ηθοποιός είναι ένα συνονθύλευμα πολλών πραγμάτων. Επηρεάζει και επηρεάζεται από όλα. Από την εποχή του, τις συνθήκες, τους δάσκαλους το περιβάλλον κλπ.. Είμαστε ευαίσθητοι δέκτες της ζωής, της φύσης, της εποχής των πάντων, σαν ένα σφουγγάρι που απορρόφα τα πάντα όμως όταν το στραγγίζεις δίνει μόνο αγνό και καθαρό νερό, ένα ειδικό φίλτρο, δηλαδή δίνει ζωή. Η τέχνη είναι μαγεία, πηγή ζωής, πηγή ηθικής, είναι δώρο του Θεού και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

-Τηλεόραση ή θέατρο; Τι προτιμάτε και γιατί;

Α.Π.: Όλα και άλλα τόσα που δημιουργούνται και όσα θα δημιουργηθούν στο μέλλον. Το κάθε μέσο έχει τον δικό του κώδικα και τρόπο, το δικό του κοινό, που το ακολουθεί. Έτσι ο ηθοποιός καλείται να υπηρετήσει τον ίδιο σκοπό με άλλα μέσα και εργαλεία. Ο σκοπός όμως και ο στόχος παραμένουν ίδιοι. Ο ηθοποιός δίνει κάθε φορά μια μάχη. Μια μάχη με τον χαρακτήρα που καλείται να υποδυθεί. Χρησιμοποιεί όλα του τα «όπλα» για να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Προσωπικά είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση, είτε μικρός, μεγάλος, καλός, κακός, όποιος και όπως να είναι ο ρόλος που υποδύομαι κάθε φορά, βάζω ψυχή, αγάπη, ερώτα, βάζω ό, τι έχω για να τον ζωντανέψω και να εκφραστεί ελευθέρα ο χαρακτήρας του. Μέσα από αυτόν εκφράζομαι κι εγώ, επιδιώκοντας να αναδυθούν τα μηνύματα του έργου. Το κάνω με σεβασμό, ευσυνειδησία και αγάπη, όσο καλύτερα μπορώ.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Α.Π.: Το επόμενο καλό που μου συμβαίνει αυτόν τον καιρό είναι ο ρόλος μου στο σίριαλ "Πρίγκιπας της φωτιάς" στο Open beyond, έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο έκπληξη που ελπίζω να τον ζωντανέψω τόσο ώστε να σας αναγκάσει να τον αγαπήσετε όπως κι εγώ. Αυτόν τον ρόλο, τον ερωτεύτηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο ακούγοντας την περιγραφή του κ. Γιώργου Κυρίτση και του κ. Χρήστου Δήμα. Τώρα που άρχισα να τον γνωρίζω μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία μεγάλη αγάπη. (γέλια)

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τρίτη, 20 Αυγ. 2019 - 16:06:14
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον ηθοποιό Αβραάμ Παπαδόπουλο Top of Page