Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον ηθοποιό Δημήτρη Παπά

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Δημήτρη Παπά

dimitris1-900με αφορμή την παράσταση “Ύποπτη για τον φόνο μου” που πρωταγωνιστεί.

Νέος, ωραίος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ο Δημήτρης Παπάς που τον γνωρίσαμε από τη τηλεοπτική σειρά “Ταμάμ” μας μιλάει για τη νέα του θεατρική συνεργασία «Ύποπτη για τον φόνο μου» που πρωταγωνιστεί στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής σε σκηνοθεσία Βαλεντίνου Τσίλογλου.

“ Ύποπτη για τον φόνο μου ” αστυνομικό – θρίλερ στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Η παράσταση είναι νουάρ αστυνομικό – θρίλερ. Διαδραματίζεται το 1957 στη Νέα Υόρκη και η κεντρική ιδέα του έργου είναι ο έρωτας σε όλες τις μορφές του. Μια παράσταση που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Το πιστεύω. Ο Βαλεντίνος Τσίλογλου έκανε πολύ δουλειά και όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Επί σκηνής θα σε δούμε να υποδύεσαι τον πολυπράγμων και γοητευτικό αστυνομικό Τζόρτζ Φέρμπεν. Υπάρχουν κοινά γνωρίσματα μεταξύ του Δημήτρη και του χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Σίγουρα ένα κοινό χαρακτηριστικό μας είναι η αδυναμία μας στο γυναικείο φύλο. Θα έλεγα πως θα μπορούσα να είμαι εγώ σε πέντε, έξι χρόνια αυτός ο χαρακτήρας που υποδύομαι, αν και βλέπω περισσότερες ευαισθησίες στο πρόσωπο του Δημήτρη σε σχέση με το ρόλο. Αυτός είναι πιο σκληρός, σοβαρός και πάντα βρίσκει τρόπο να πάρει αυτό που θέλει.

Γιατί να επιλέξει το φιλοθεάμων κοινό να δει αυτή την παράσταση;

Θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Για να δει ότι οι νέοι σκηνοθέτες έχουν πολύ ταλέντο και το ελληνικό θέατρο έχει πολλά να δώσει, είτε υποκριτικά, είτε σκηνοθετικά.

dimitris3 900

Στην τηλεόραση σε είδαμε στο “Ταμάμ” και στο “Κάτι χωρισμένα παλικάρια”. Πόσο εύκολη είναι η μετάβαση αυτή., από την τηλεόραση στο θέατρο.

Ξεχάσατε το “Μπρούσκο”. Η τηλεόραση είναι η πρώτη μου επαφή με το χώρο του θεάματος. Το θέατρο είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα, καθώς πέρυσι συμμετείχα σε άλλη παράσταση στο θέατρο Μπέλλος, βέβαια η φετινή παράσταση δεν έχει καμία σχέση με την περσινή μου εμπειρία, καθώς στο συγκεκριμένο έργο “Ύποπτη για τον φόνο μου” ο ρόλος του Τζόρτζ Φέρμπεν που θα υποδυθώ έχει πολλές απαιτήσεις .Η μετάβαση λοιπόν έγινε πέρυσι που πήρα το βάπτισμα του πυρός και φέτος ήρθε η ώρα να ανακαλύψω και άλλες πτυχές του χαρακτήρα μου και να μάθω περισσότερα πράγματα.

Θέατρο ή τηλεόραση . Τι επιλέγεις με σειρά προτεραιότητας και γιατί;

Δεν έχω λόγο να επιλέξω από τη στιγμή που μπορώ να τα κάνω συνδυαστικά. Είναι η δουλειά μας. Πάντα πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόταση επιλέξουμε και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Στις μέρες μας ο κόσμος πάει θέατρο; Πιστεύεις ότι βρίσκει στο θέατρο μια διέξοδο από την καθημερινότητα του;

Θεωρώ ότι ο κόσμος πάει θέατρο αλλά είναι τόσες πολλές οι παραστάσεις με αποτέλεσμα πολλά θέατρα είναι άδεια. Επιλέγει τι θα δει ο θεατής. Θα ψάξει περισσότερο ώστε να βρει την παράσταση που θα τον ιντριγκάρει. Σίγουρα το θέατρο είναι μία διέξοδο από την καθημερινότητα και αυτή είναι η μαγεία του να σε ταξιδεύει - μεταφέρει σε μια κατάσταση διαφορετική, μακριά από αυτή που βιώνεις.

Ασχολείσαι με το μοντελινγκ, είσαι ηθοποιός, γράφεις στίχους και μουσική. Θεωρείς πως όλες αυτές οι ιδιότητες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά;

Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσουν τα όρια, πόσο μάλλον, σε αυτό τον τομέα που είναι τρόπος έκφρασης και είμαι τυχερός που βιοπορίζομαι από αυτό. Θεωρώ ότι μπορούν να συνδυαστούν αν υπάρχει θέληση, πείσμα και διαθέτεις την απαραίτητη σοβαρότητα που χρειάζεται.

Η παράσταση «Ύποπτη για τον φόνο μου» παίζεται κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής στις 21:15. Τηλέφωνο κρατήσεων 21 0342 5637 – 697 4262708

dimitris2 900

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τρίτη, 20 Αυγ. 2019 - 16:20:25
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον ηθοποιό Δημήτρη Παπά Top of Page