Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣτα… δημοκρατικά συστήματα οι κηφήνες περισσεύουν

Στα… δημοκρατικά συστήματα οι κηφήνες περισσεύουν

papoulias-1Γράφει ο αντιμνημονιακός Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Τη διέλευση φωτισμού στο τούνελ θα την επιτρέψει ΜΟΝΟ η μη εκλογή προέδρου..., Θα φύγει ο κύριος Παπούλιας, ένα από τα εναπομείναντα κατακάθια της παΣΟΚικής εταιρίας για οριστική ξεκούραση στη βίλα του, που ο ελληνικός λαός του εξασφάλισε και αυτός, ως ... ευγνώμων, χαντάκωσε και αυτόν, το λαό, και την πατρίδα του.

Στα... δημοκρατικά συστήματα οι κηφήνες περισσεύουν. Φτιάξαν το σύ-νταγμα έτσι που να επιτρέπει στα κακομαθημένα..., μην πούμε τίποτε άλλο..., κόμματα να κάνουν τα ΠΑΝΤΑ. Μέσα από την προεδρία καταδικάστηκε η Ελ-λάδα των μνημονίων και τις ευλογίες της εκκλησίας. Σήμερα, έλληνες, ζητού-νε, μέσω τελεσίγραφου της τρόικας, νέα καταδίκη της Ελλάδας που περνά μέσα από την ψήφιση του πρόεδρου.

Σιγά και θα αποθάνουμε, όπως αποθάναμε παλιότερα με το βασιλιά. Και τι θα γίνει δηλαδή, τι θα συμβεί αν δεν προκύψει πρόεδρος; Να πούμε χάος; Δηλαδή τώρα που είμαστε στην ...επιφάνεια το χάος που ζούμε πώς λέγεται; Επιφανειακό; Κι ένας καινούριος πρόεδρος θα μας φέρει την ευημερία επιτρέποντας στους τροϊκανούς, στους γερμανούς δηλαδή, να κάτσουν για τα καλά στο σβέρκο μας; Κουφά πράγματα που μας δείχνουν αμή τι άλλο την υποκουλτούρα του... δημοκρατικού πολιτεύματος.

Περισσότερο χάος από αυτό που ζούμε, με την μη εκλογή του ... ανώτα-του «ά ρχοντα» εκείνο που θα συμβεί είναι ότι θα φωτιστεί το τούνελ. Σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε τον επαγγελματία –λαμόγιο «πολιτικό» πόσο βάρος έχουν τα αχαμνά του...

Αυτή είναι η Ελλάδα. Η κομματική Ελλάδα. Η ...ευημερούσα, η... δημο-κρατική Ελλάδα. Διαθέτει μόνο για τους προνομιούχους της βουλής, ψεύτες, υπερόπτες και αρπάχτρες και τους υπαλλήλους της. Αυτή είναι η Ελλάδα˙ ορφανή και στείρα. Με τους εκτός βουλής λειτουργικούς μηχανισμούς της, ξε-ρούς και αλάδωτους και με μια κοινωνία εγκαταλειμμένων και απελπισμένων, αυτοχείρων και επαιτών, φτωχών και πεινασμένων, άστεγων και άνεργων, κλεφτών και ληστών, πότηδων, ναρκομανών και πόρνων, διαλυμένη, χρεοκοπημένη, διεστραμμένη και Αποικιοκρατούμενη και απόλυτα ενημερωμένη για ό, τι αφορά την παραμονή της Χώρας στο χάος και τη δική της τύχη. Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτός είναι και ο ...κόσμος της.

«Περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθο-ποιοί, να δείξουμε τ' αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυ-πνούς! Κάν' τους να ονειρευτούν στο πλέριο φως!...» (Μπ. Μπρεχτ).

«Ε.Ε». Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 09 2014 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.fasoulas.de

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Βάιος Φασούλας

Βάιος Φασούλας

Ο Βάιος Φασούλας γεννήθηκε στο Γοργογύρι Τρικάλων 1947. Μετανάστευσε το 1970 στη Γερμανία κι εκεί παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτής (11/2001) και πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ - ΕΕΛΣΠΗ. Στο έργο του αναφαίνονται εμφανείς οι επιρροές από τα ιδεολογικά-πολιτικά ρεύματα της εποχής του που μας επιτρέπουν να αναγν...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τετάρτη, 24 Ιουλ. 2019 - 13:32:35
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣτα… δημοκρατικά συστήματα οι κηφήνες περισσεύουν Top of Page