Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΠρος το 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο Αντάμωμα Θεσσαλών & του Απανταχού Ελληνισμού

Προς το 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο Αντάμωμα Θεσσαλών & του Απανταχού Ελληνισμού

antamoma thessalonΓράφει ο επαναπατριζόμενος Βάιος Φασούλας, Τρίκαλα 20-07-2013

Με ένα σύντομο χαιρετισμό και ένα μότο από μένα:
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ»

Εν τάχει λίγα λόγια λόγου του ότι ο γράφων παραμένει Παγκόσμιος Μετανάστης, (αυτόν τον τίτλο έχει ο Απόδημος Έλληνας) στον τόπο του αυτή τη φορά, έναν τόπο που αλλιώς τον φαντάστηκε όταν έπαιρνε το δρόμο της ξένης και αλλιώς τον βρήκε όταν μετά δεκαετίες επαναπατρίστηκε. Χάρη στο αντάμωμα των Θεσσαλών, εξού και η σύντομη αναφορά.
Ίσως το μότο να ακούγεται λίγο τραβηγμένο και ίσως κάποιος το αμφισβη-τήσει, το χλευάσει ή και το ειρωνευτεί, αλλά τα πράγματα στην Ελλάδα, όπως τις τελευταίες δεκαετίες μια μεγάλη μερίδα του γηγενή πληθυσμού τα έχει διαμορφώσει, το επιβεβαιώνουν.
Δηλαδή, ο Απόδημος Ελληνισμός δεν ψήφησε τα λαμόγια που διέλυσαν το ελληνικό κράτος και ούτε τα ελληνικά κόμματα υπερασπίστηκαν ποτέ τους απόδη-μους παρά μόνο με βερμπαλισμούς και όπου μπορούσαν (οι «πολιτικοί») παροτρύ-νοντας αποσπούσαν οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία, η οποία, σήμερα είναι λεηλατημένη και κατεστραμμένη.
Άπαντες οι αρμόδιοι για τον απόδημο ελληνισμό που πέρασαν από τα υπουρ-γεία Εξωτερικών, Πολιτισμού, ΓΓΑΕ (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού... τίτλοι ε...;) κ. ά. και παρέλασαν στην ξένη όπως πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευ-τές, δήμαρχοι, νομάρχες και λοιποί κηφήνες των κομματικών ελίτ, αποδείχτηκαν ελεεινά ψεύτες, υποκριτές και πολύ περισσότερο ανίκανοι να φέρ0υν τον τίτλο του έλληνα.
Απεναντίας οι ιδιωτικοί οργανισμοί και διάφορα ιδρύματα εντός και εκτός των τειχών της αμαρτωλής κομματικής κομπανίας και βεβαίως ξένοι φιλέλληνες, ήταν εκείνα και εκείνοι που με διάφορους τρόπους συμπαραστάθηκαν και βοήθη-σαν το έργο του Απόδημου Ελληνισμού, ιδιαίτερα στις πολιτιστικές μας αξίες. Ο έλ-ληνας γηγενής, στην πλειοψηφία του, το μόνο που είχε μάθει ή που δέχτηκε να σπουδάσει, ήταν πώς και τι να ψηφίζει. Εδώ πράγματι τα πήγε πολύ καλά...
Εάν λοιπόν ο γηγενής ελληνισμός(«πολιτικοί» και Πολίτες) θεωρούν εαυτούς ικανούς να σώσουν την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή-παρουσία του Απόδημου στοι-χειού, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Στο 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο Αντάμωμα Θεσσαλών εύχομαι κάθε επιτυχία, η οποία, επιτυχία, θα εξαρτηθεί από τη δική του δύναμη και παρουσία έ-χοντας σαν πρώτο στόχο την στραπατσαρισμένη ένωση των ελλήνων, γηγενών και αποδήμων, ένωση ή σωτηρία που στο βαθμό που μπορούμε να γνωρίζουμε, η υπάρχουσα κατάσταση έχει διαλύσει και διχάσει.

Ε.Ε. – Τρίκαλα Ιούλιος 20 2013 Web : www.fasoulas.de  * e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Υγ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή λανθασμένων ερμηνειών, το τρέ-χων σχόλιο είναι του γράφοντος

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Βάιος Φασούλας

Βάιος Φασούλας

Ο Βάιος Φασούλας γεννήθηκε στο Γοργογύρι Τρικάλων 1947. Μετανάστευσε το 1970 στη Γερμανία κι εκεί παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτής (11/2001) και πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ - ΕΕΛΣΠΗ. Στο έργο του αναφαίνονται εμφανείς οι επιρροές από τα ιδεολογικά-πολιτικά ρεύματα της εποχής του που μας επιτρέπουν να αναγν...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τετάρτη, 24 Ιουλ. 2019 - 07:11:15
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΠρος το 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο Αντάμωμα Θεσσαλών & του Απανταχού Ελληνισμού Top of Page