Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣτις Αμαρτίες του Καιρού μας

Στις Αμαρτίες του Καιρού μας

krisiΈπεα πτερόεντα της «3ης Σεπτέμβρη» Απομεινάρια της δημοκρατίας
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας.

Στο αρχείο του γράφοντος ένα μεγάλο μέρος καλύπτεται από τη δημιουργία και πορεία του Πασόκ.(Δείτε παλιότερο αρχείο κάτω).Η πτώση της 7χρονης στρατιωτικής δικτατορίας και παράλληλα η τελική δίωξη των απομειναριών της δημοκρατίας σηματοδότησαν το ξεκίνημα μιας νέας «0δύσσειας» δεκαετιών που συντονίστηκε και οδηγήθηκε με ...σοσιαλιστικά μέτρα σαν εθνικό πλέον δράμα στην πλήρη αποδόμηση του ελληνικού κράτους και στην ταπείνωση του ελληνισμού. Δε θα φω-τογραφήσουμε πρόσωπα που πρωτοστάτησαν σ' αυτό το εγκληματικό δημιούργημα αποφεύγοντα ή μετριάζοντας την ντροπή που νιώθουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους σήμερα σαν αλαζόνες... σο-σιαλιστές, ψεύτες και υποκριτές και παν απ' όλα θρασύς και ξεδιά-ντροπους συναντούμε όχι μόνο σε θέσεις κλειδιά (κεντρική εξουσία) αλλά και σε τοπικά επίπεδα-στους «άρχοντες» της τοπικής εξουσίας και τους συνεργάτες τους.
Τότε, για την ανάδειξη του Πασόκ σε παντοδύναμο κόμμα, συντελεστές υπήρξανε τα συνθήματα και τα σύμβολα ..., χιτλερική μέθοδος..., και οι προοδευτικοί πολίτες, με πρώτους τους αριστερούς, που είχαν διωχτεί, βασανιστεί, καταδικαστεί και αφανιστεί, οι οποίοι προ-τίμησαν, αντί τανκ Καραμανλή. Η αρχή του εθνικού εγκλήματος ξεκίνησε με το μεγάλο σύνθημα που τότε ο Μίκης έριξε. Ποιος να φαντάζονταν το αποτέλεσμα!!
Έτσι με τα απομεινάρια της δολοφονημένης από δεκαετίες δημο-κρατία, στήσανε μια κούκλα, ένα καλυμμένο έκτρωμα που θα μπο-ρούσε να ασκήσει τα καθήκοντα των κυβερνώντων από το 1974 μέχρι σήμερα. Κοιτάξτε δίπλα σας, θα δείτε τη ...δημοκρατία σε μορφή περιπλανώμενης πόρνης ή ζητιάνας και τους διάφορους κομματικούς νταμαρτζήδες, γκάγκστερ, λαμόγια και προδότες να την παζαρεύουν και να την πουλούνε-εκδίδουν σαν πόρνη.
Με το συμπάθιο που κλείνουμε με αυτή την αναφορά το δεφτέρι του Αυγούστου, αλλά σαν έλληνες Πολίτες η λέξη «ντρεπόμαστε» δεν φτάνει˙ δεν λέει τίποτα. Τα χείλη μας πρέπει να βυζαίνουν το άλας της δημοκρατίας και απ' τα χέρια μας να πετάξουμε τα ψηφοδέλτια και να πιάσουμε τα πορδόξυλα. Έστω για λόγους γοήτρου και αξιοπρέπειας.
syntagmaΕίναι κοροϊδία προς τους ίδιους εαυτούς μας να λέμε ντρεπόμαστε. Είναι λάθος, είναι ψέμα, είναι υποκρισία και ουτοπία εγκλωβισμένη στην ελπίδα. Είναι κληρονόμημα πασοκικού μεγέθους. Είναι η πασοκική παρακαταθήκη των λόγων του αέρος -Έπεα πτερόεντα της «3ης Σεπτέμβρη». Κάτι σαν απομεινάρι της δημοκρατίας.
Οι σημερινοί παροικούντες και κρατούντες την Ελλάδα και τους Πολίτες της, οφείλουν να πετάξουν τα προσωπεία τους και αν... ντρέ-πονται να φύγουν νύχτα και άδειοι. Ίσως ο «πρώτος» πολίτης της Χώ-ρας αντί να κόβει κορδέλες και να υπογράφει μανιφέστα πλήρης πα-ράδοσης της Χώρας, να έδινε το καλό παράδειγμα προς μίμηση και άλλων «εκλεκτών» πολιτών και να αποτελούσαν εφαλτήριο εξόδου της Χώρας από την κρίση και από τα νύχια της αποικιοκρατίας.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Αύγουστος 31 2013 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  http://www.fasoulas.de

ΚΑΙ
...............................................................................................

papariΕθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος - 3η Σεπτέμβρη - Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε, όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση, αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον».
Ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο έλληνας πρωθυπουργός, ο «σοσιαλιστής», ο πρόεδρος του Πασόκ και Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής(εδώ είναι το μεγαλύτε-ρο παραμύθι = χορτάρι των εποχών, κρύβουν την «ιδεολογία» τους για να ταΐζουν τα χαϊβάνια) με την ...πολιτική του, το λάκκο που άνοιξε η ΝΔ τον άνοιξε ακόμα πιο βαθύ έτσι που να μην έχουμε καμιά ελπίδα σωτηρίας. Ο κ. ΓΑΠ θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από προσώπου γης ή τουλάχιστον να ντρέπεται που παρουσιάζεται στο κοινό ως προϊστάμενος και εντολοδόχος της Τρόικα (αυτό ελληνικά σημαίνει πρωθυπουργός... ε ρε γλώσσα που έχουμε!) και παράλληλα να σερβίρει και να αραδιάζει τα Πασοκικά παραμύθια από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Πασόκ. Ή να σκιάζετε, βρε αδελφέ, μια σταλιά! Τόσα συμβαίνουν τελευταία με γιαούρτωματα και γιουχαρίσματα.
Γι' αυτό το κατάντημα, γι' αυτό το «πολιτικό» επίπεδο του κ. ΓΑΠ, τη δημαγωγία του, τον αυταρχισμό του και όλα τα συναφή χαρακτηριστικά του Πασόκ, όπως αυτό εκ-φράζεται και σήμερα, ως έλληνες Πολίτες ντρεπόμαστε και ντρεπόμαστε και για τους «συνοδοιπόρους» του-«συντρόφους» που εξακολουθούν να τον ακολουθούν ακόμα και σήμερα, ιδιαίτερα στην εθνική συνδιάσκεψη του κινήματος... (ευτύχημα που δεν καθιε-ρώθηκε ακόμα σαν εθνική γιορτή! Ποιος ξέρει, μπορεί να μη το σκέφτηκαν ή στη βία τους να ρίξουν την ταφόπλακα με την επιγραφή-υπογραφή - ΔΝΤ - ΤΡΟΙΚΑ – ΠΑΣΟΚ) το ξέχασαν.
Το μέγα λάθος της ...πολιτικής τους είναι ότι εξακολουθούν να θεωρούν τους Πολίτες (και ιδιαίτερα τους δικούς τους ψηφοφόρους) ηλίθιους, βλάκες, δούλους και αδιά-φορους. Δε θα πληροφορήθηκε φαίνεται ότι η πλατεία στο Σύνταγμα ξανά λειτουργεί. Κύριοι του Πασόκ φύγετε. Δε βλέπετε την κοινωνική πυρκαγιά που συνεχώς παίρνει δι-αστάσεις;
syntagma1Εν κατακλείδι ας επιτραπεί στο γράφοντα ένα μικρό απόσπασμα:
«Μα σας βλέπω αδιάφορους, ψυχρούς και παγωμένους
Και σας θωρώ, ναι μεν ζωντανούς, μα πιότερο πεθαμένους
Με πουλημένη την ψυχή στο σατανά
Και με τα σχέδιά του βαθιά στα λογικά σας /Κι έτσι μπορείτε ν' ανοίγετε αράδα
Πα στους ανθρώπους και Πλανήτη μας πληγές /Συμπυκνωμένες, τις κάνετε, αχρείοι
Και μεταβάλλονται σε χρήμα και φωτιά
Χρήμα για σας, χλιδή, αίσχος, δόλος και αμαρτία /και βογκητά δυσβάσταχτα δικά μας
Μα και φωτιά μας και τ' άναμμα θα φτάσει
Δε μάθατε, ω άθλιοι, πως η φωτιά δε στέκεται στη φούχτα και όλους θα σας κάψει...»

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβρης 03 2011 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  http://www.fasoulas.de

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Βάιος Φασούλας

Βάιος Φασούλας

Ο Βάιος Φασούλας γεννήθηκε στο Γοργογύρι Τρικάλων 1947. Μετανάστευσε το 1970 στη Γερμανία κι εκεί παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτής (11/2001) και πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ - ΕΕΛΣΠΗ. Στο έργο του αναφαίνονται εμφανείς οι επιρροές από τα ιδεολογικά-πολιτικά ρεύματα της εποχής του που μας επιτρέπουν να αναγν...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Τετάρτη, 16 Οκτ. 2019 - 08:20:24
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣτις Αμαρτίες του Καιρού μας Top of Page