Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΧριστουγεννιάτικο ευτράπελο και το μεγάλο «θύμα» ο ΚΟΚ

Χριστουγεννιάτικο ευτράπελο και το μεγάλο «θύμα» ο ΚΟΚ

liapisΧριστουγεννιάτικο «δίμορφο» χρονογράφημα. Από τον αντιμνημονιακό Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

Μιχάλης Λιάπης, λοιπόν, το ανάγνωσμα! (Να μη προσθέσουμε και τα «κυρίω δεηθώμεν», «αλληλούια» κ.ά και αλλοιωθεί το ευτράπελο). Πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Μεταφορών, ανεψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πλούσιο βιογραφικό, σπουδές, συγγραφέας τσ! τσ! τσ!..., μόρφωση ε; και νυν αρχιτέκτων αυτοσχέδιων πινακίδων, έγραψε στα αχαμνά του τον ΚΟΚ και βολτάριζε ως ένας ολοκληρωμένος παραβάτης του εν λόγω κώδικα. Ας είναι καλά τα παιδιά της τροχαίας που τον στρίμωξαν και έπαθε το μασκαραλίκι του αλλά η βαβούρα έφτασε και στο κόμμα που τον ανέθρεψε.

Τι έφταιγε το, καημένο, το κόμμα του! Έχει τα δικά του βάσανα, έχει τους προγραμματισμούς της Σαμαρικής ανάπτυξης και της βενιζελικής παρουσίας που ήδη γελούνε παρδαλά κατσίκια και, κλπ, και, κλπ, μεταξύ και την επαναπροώθηση στην κομματική αγορά τον πρώην πρόεδρό τους Κ. Καραμανλή. Έτσι ακούμε. Και τάχα γιατί όχι; Η κομματική ανακύκλωση ισχύει και για τη ΝΔ και τα χαϊβάνια την απορροφούν σαν χωματερές. Μόνο που η ώρα που βρήκε τώρα ο κ. Λιάπης, ανάθεμά τον, δεν είναι καλή.

Τον καημένο! Πώς να τον παρηγορήσει κανείς χρονιάρες μέρες! Τι να του πει κανείς, τι να του θυμίσει αυτόν λοιπόν, που έκανε ολόκληρος υπουργάρας μεταφορών και άφησε δείγματα γραφής έτσι που κάμποσοι να τον... υμνούν και κάμποσοι άλλοι να τον αμφισβητούν.

Τι τα 'θελε τώρα στα γερατιά του, τζόκεϊ καπέλα, σπορ ρούχα (όπως μαθαίνουμε) παραβιάσεις..., λέτε να έκανε και καμικάζι και σούζες; Είναι μερικοί που σκώνουν στις δυο ρόδες τα τζίπια τους. Ε, έχει γούστο! Χμ! Συνήθως η παραβίαση του ΣΤΟΡ με πλαστές πινακίδες, ε κάποια σχέση μπορεί να έχουν, τσ! τσ! τσ! Τι σου είναι να έχεις κάνει υπουργός! Πατάς και κόσμο! Αμέ! Τέλος πάντων. Το κακό είναι ότι οι ...κακές γλώσσες άναψαν. Πουφ! Προπαντός αυτωνών που δεν είχαν να πληρώσουν και έδω-σαν τις πινακίδες πίσω.

Στη μεγάλη αντάρα που σηκώθηκε ακούς κάποιους να λένε: «Τι χαζός είναι σαν κι εμάς, τα κορόιδα και τους βλάκες! Αυτός είναι μάγκας, γουστάρω, έμπαινε Μιχάλη!» Αλλού ακούς άλλα ευτράπελα που δεν τα πιάνει η πένα, χαλασμός παιδάκι μου, χαλασμός. Πολύ σκόνη κι αντάρα σήκωσε ο Μιχάλης την ώρα που στάθηκε λέγοντας στους αστυνομικούς το χριστουγεννιάτικο ευτράπελο: «Έχω κάνει αυτοσχέδιες πινακίδες για να κάνω βόλτες».

Μπράβο του ...... (λεβέντη, όμορφο, παλικάρι) άφησε άφωνους όχι μόνο τους αστυνομικούς αλλά και την κοινωνία. Τι να κάνει και ο κόσμος! Σκασμένος όπως είναι από τη συνεχόμενη σφυρηλάτηση πάνω στο αμόνι των τροϊκανών, σήκωσε και αυτός τη δική του αντάρα πετώντας «πέτρες» στον κάθε παραβάτη που κάποια στιγμή εγκαταλείπει το κατεστημένου παίρνοντας μαζί του και τις παλιές ... δόξες της υπουργίας του...

Σε άλλη διάσταση και η δική μας χωρίς πινακίδες αγανάκτηση, αηδία και ντροπή, που ξεπηδά μέσα από τον βραχυκυκλωμένο ΚΟΚ, μια αγανάκτηση που προξενείτε από κάθε είδους «ελαφρών» ή «βαρέων» λαμόγιων που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν. Ε ρε φρούτα που βγάζει ο μπαχτσές, τα πρώτα και τα καλλίτερα! Ποια λέτε εσείς; Τους Πολίτες. Τους ψηφοφόρους τους. Να το πούμε έμψυχο και αναλώσιμο φτηνό προϊόν που βρίσκεται μόνο στην ελληνική αγορά; Γιατί όχι; Εξού και αυτό το άθλιο ζαμανφουτίστικο αλισβερίσι, ξεχωριστό για το κλίμα τον εορτών...
...Ήταν λέει και υπουργός αρμόδιος για τον ΚΟΚ και έκανε συστάσεις αυστηρές, όχι όμως για τον ίδιο. Α ρε Μιχάλη, ο Ψωμιάδης σε γυρεύει! Ξεφτίλες, ...έλληνες, απόγονοι του... Ομήρου, του Σωκράτη, του Περικλή και άλλων.

Καρεκλοκένταυροι, έμποροι και αρπάχτρες, καταλύτες όλων των κεκτημένων και όχι μόνο ο ...κύριος πρώην ζαμανφουτίστας υπουργός και το κομματικό μαντρί του.... Αυτοί, όλοι, γνωστοί και ως μνημονιακοί που προτιμούν για αφεντικά τους νεοκατακτητές γερμανούς και όχι το λαό τους, εντάσσονται στον αστερισμό της αστικοδημοκρατικής αναρχίας και άναρχα δρουν και λειτουργούν σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα οι ψηφοφόροι που τους διάλεξαν, αποτελούν τη μήτρα όλων των αμαρτιών των ημερών μας.

Αυτοί, οι ψηφοφόροι τους, είναι το μπάμπαλο της ελληνικής κοινωνίας,... και εδώ που τα λέμε είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδρασή τους όταν τους πάρουν και τα σπίτια..., αυτοί, λοιπόν, οι λούμπεν προλετάριοι (και αν δεν ήταν έγιναν, κάποιος να τους το πει) επέλεξαν τύπους σαν τον πρώην... υπουργό που καλά τον κάνανε και τον τσάκωσαν οι «μπάτσοι» και τον πέρασαν βραχιόλια. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί όπως αναλογεί στον κάθε Έλληνα Πολίτη, ανεξαρτήτως της ιδιότητάς του και προπαντός εκείνη του βουλευτού, του ζαμανφουτίστα, του φαντασιόπληκτου, του είρωνα, του υπερόπτη, του αρπάχτρα.

Άντε και η αταξία του Λιάπη μας έβγαλε απ' το πρόγραμμά μας. Και έχουμε Χριστούγεννα! Η κεντρική και τοπικές ελίτ θα πάνε στην εκκλησιά να εκκλησιαστούν, να προσευχηθούν και να τους συγχωρέσει ο παπάς απ' τα αμαρτήματα,... όσοι έχουν. Στη συνέχεια, για τους έχοντες και κατέχοντες, θα ακολουθήσει η γρουνοχαρά, και για τους μη προνομιούχους η χριστουγεννιάτική απόγνωση με μια μακάβρια χαρακιά στα πρόσωπά τους.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 18 2013 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.fasoulas.de

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Βάιος Φασούλας

Βάιος Φασούλας

Ο Βάιος Φασούλας γεννήθηκε στο Γοργογύρι Τρικάλων 1947. Μετανάστευσε το 1970 στη Γερμανία κι εκεί παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτής (11/2001) και πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ - ΕΕΛΣΠΗ. Στο έργο του αναφαίνονται εμφανείς οι επιρροές από τα ιδεολογικά-πολιτικά ρεύματα της εποχής του που μας επιτρέπουν να αναγν...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Τετάρτη, 16 Οκτ. 2019 - 08:27:32
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΧριστουγεννιάτικο ευτράπελο και το μεγάλο «θύμα» ο ΚΟΚ Top of Page