Αρθρογράφοι

Επαφή

Λεύκη Σαραντινού
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φόρμα Επαφής

Αποστολή Email

Άρθρα

Άλλες πληροφορίες

Άλλες πληροφορίες:

Η Ελευθερία (Λεύκη) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1984. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης το 2005 με βαθμό άριστα και υποτροφία. Έχει πάρει Δίπλωμα κλαρινέτου, Αρμονίας και Αντίστιξης, ενώ έχει κάνει σπουδές στο πιάνο, στο κλασικό τραγούδι και σε διάφορες ξένες γλώσσες.
Δούλεψε στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής, στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα διδάσκει μουσικοκινητική, κλαρινέτο, θεωρία, αρμονία, χορωδία και φλογέρα στο Ωδείο Κόψα στην Κομοτηνή όπου διαμένει με τον σύζυγο και με τον εντεκάχρονο γιό της. Συμμετέχει επίσης σε διάφορα μουσικά σύνολα της Θράκης.
Παράλληλα ασχολείται με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ιστορίας και τη συγγραφή. Έχει γράψει τρία ιστορικά μυθιστορήματα (Χαμσίν, ο άνεμος της ανατολής, 2014, Λέων και Ημισέληνος, 2015 και Οι Σταυροί της Ρόδου, 2018, εκδόσεις Historical Quest), το παιδικό βιβλίο Φρουτοφίλοι (εκδόσεις Historical Quest, 2018) ,το πρώτο και το δεύτερο τεύχος από τη σειρά ελληνικής μυθολογίας για παιδιά (Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους, Ηρακλής, εκδόσεις Γράφημα, 2018 και 2020). Το βιβλίο της Χαμσίν ο άνεμος της ανατολής έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα (Hamsin, wind of the east, Quest Publications, 2018). Έχει γράψει επίσης ένα βοήθημα ιστορίας για τη θεωρητικής κατεύθυνση της γ΄ λυκείου (Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας, εκδ. Historical Quest 2020), καθώς και βυζαντινή ιστορία για παιδιά (Σε χρόνους βυζαντινούς, εκδ. Historical Quest, 2020)
Ασχολείται, τέλος, με τη συγγραφή ιστορικών άρθρων και βιβλιοκριτικών , τόσο σε διάφορους ιστότοπους στο διαδίκτυο όσο και στον έντυπο τύπο, καθώς και με τη διδασκαλία δημιουργικής γραφής σε παιδιά.