Μάσκες. Συλλογή Γιώργη Μελίκη

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης παρουσιάζει το λεύκωμα Μάσκες. Συλλογή Γιώργη Μελίκη την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00

Αθώα πλάσματα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν στις 24 Φεβρουαρίου το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη που έχει τίτλο: «Αθώα πλάσματα».

Μια χελώνα επονομαζόμενη Ντοστογέφσκι

Μετά την έκδοση των έργων «Κλωντέλ και Κάφκα» και «Γράμμα Αγάπης» ο Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης συνεχίζει την έρευνά του στον Φερνάντο Αρραμπάλ μεταφράζοντας το θεατρικό έργο «Μια χελώνα επονομαζόμενη Ντοστογέφσκι» (1968) το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ηριδανός.

Παράθυρο σε θολές μνήμες

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει το βιβλίο του Ξανθιώτη συγγραφέα κ. Ιωάννη Αλεξόπουλου με τίτλο, «Παράθυρο σε θολές μνήμες»

Ιμπέριος και Μαργαρώνα

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το βιβλίο Ιμπέριος και Μαργαρώνα. Κριτική έκδοση: Κώστας Γιαβής την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).

Μετέωρη γυναίκα

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν από τη σειρά Ελληνική λογοτεχνία το καινούργιο βιβλίο του Μιχάλη Πιτένη «Μετέωρη γυναίκα».

Κόκκιν’ αχείλι εφίλησα

Το βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα θα πα-ρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30

Ανεπιθύμητο Παρελθόν

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 - Στο πλαίσιο της έκθεσης «Γόρδιοι Δεσμοί» και με αφορμή το έργο «Χειρόγραφα σε χαρτί (Βεβαιώσεις νομιμοφροσύνης των εικονιζόμενων, προκειμένω να προσληφθούν για εργασία, τη δεκαετία του ΄50)»

Η Μνήμη του Δρόμου

Μια ιστορία για τους δρόμους, που ακολουθεί το πάντρεμα των πολιτισμών. Μπλέξιμο ζωών, χνώτων και βλεμμάτων. Μια οικογένεια οικονομικών μεταναστών έρχεται από τον ερειπωμένο κομμουνιστικό παράδεισο στην Ελλάδα.

Το πατάρι

Αθήνα, περί το 1950-’51, με τον Εμφύλιο μόνο τυπικά να έχει τελειώσει. Ο Ιάσονας εξακολουθεί να κυκλοφορεί με τη στολή του φαντάρου παρότι απολύθηκε απ’ τον στρατό πριν από τρεις μήνες.

Υπό ρομαντική οπτική γωνία

Tο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το βιβλίο της Αλεξάνδρας Ρα-σιδάκη ΥΠΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ Εκδόσεις Άγρα την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:30 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη.

Νυχτερινή Ακρόαση

Η Equal Society και οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσκαλούν τους λάτρεις του βιβλίου στη «Δομή Ανθρώπων Γεύματα» (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός) την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου, «Νυχτερινή Ακρόαση».

Natural Presence

Ο βραβευμένος φωτογράφος Χάρης Κακαρούχας, στο νέο του βιβλίο, «Natural Presence» προτείνει έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την πραγματικότητα ως αντίδοτο στη συνεχιζόμενη κρίση.

Οι κόρες του σκότους

Οι εκδόσεις Λυκόφως και τα βιβλιοπωλεία Lexis σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Α. Γεωργοπούλου «Οι κόρες του σκότους», την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στις 18.30, στο βιβλιοπωλείο Lexis (Αμερικής 63, Πάτρα).

Συνθέσεις Ρόδων

Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και το Σωματείο για την Κρητική Παράδοση, Ιστορία και Λαογραφία ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Αιμίλιου Γάσπαρη «Συνθέσεις Ρόδων», εκδόσεις Σωτηρόπουλος, 2019

Στη χώρα των κλουβιών - Mια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές

Η Βιβλιοθήκη της Συλλογικότητας Terra Verde (Πράσινη Γη) παρουσιάζει το βιβλίο του Πάνου Λάμπρου «Στη χώρα των κλουβιών - Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές» των εκδόσεων Εύμαρος.

Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής

παρουσίαση του graphic novel και ομιλίες στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα

Στην αρένα

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και οι εκδόσεις ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Σήφη Μιχελογιάννη «Στην αρένα»

Πορφυρός Θάνατος

Παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου της Άννας Πάτσου στο Hide and Seek.

Βραδιά ποίησης / βιβλιοπαρουσίαση

Mε αφορμή την κυκλοφορία των δίγλωσσων βιβλίων Ανθολογία νέων Ισπανών ποιητών (μτφρ. Άτη Σολέρτη, 2018) και Ανθολογία νέων Γαλικιανών ποιητών (μτφρ. Τερέζα Πάρδο, 2019), τέσσερεις ποιητές από τη νέα γενιά – Λούνα Μιγκέλ Σάντος, Λάια Λόπεθ Μανρίκε, Γκονθάλο Έρμο και Λαρα Ντοπάθο Ροθιμπάλ - έρχονται από την Ισπανία να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ανθολογίες που τα περιλαμβάνουν και κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν.

48ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων - Ζάππειο Μέγαρο