Ήταν κάποτε μια επανάσταση

Συλλογή κειμένων από τις επαναστάσεις του 19ου αιώνα. Οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη από την Γαλλική μέχρι την Οκτωβριανή επανάσταση.

Αυτοί που ονειρεύτηκαν την ουτοπία της μεγάλης επανάστασης που θα έφερνε στον κόσμο την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Οι πρώτοι κομουνιστές πριν από τον κομουνισμό, οι πρώτοι σοσιαλιστές που πίστευαν πραγματικά στην ισότητα, οι μεγάλοι οραματιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την επανάσταση. Για πρώτη φορά στα Ελληνικά: Κείμενα των Γράκχου Μπαμπέφ, Αύγουστου Μπλανκί, Βίλχελμ Βάιτλιγκ. Τα μανιφέστα της Συνομωσίας των Ίσων, της Ένωσης των Δικαίων, του Κινήματος των Χαρτιστών και των Ρώσων Δεκεμβριστών

Ήταν επαναστάτες. Έζησαν για την μεγάλη ώρα της εξέγερσης και πέθαναν γι’ αυτήν ή πέρασαν τη ζωή τους στα κάτεργα και τα μπουντρούμια. Ήταν επικίνδυνοι. Είχαν ένα όνειρο. Έναν καλύτερο κόσμο. Τους είπαν εγκληματίες, τους χαρακτήρισαν ληστές και τρομοκράτες. Με κάθε τρόπο τους καταδίωξαν, τους φυλάκισαν, τους εκτέλεσαν. Από την «άλλη μεριά» προσπάθησαν να τους παρουσιάσουν αφελείς, ρομαντικούς, ουτοπιστές, μικροαστικά κατάλοιπα και άρα εμπόδιο για το σωστό δρόμο προς την επανάσταση.
Αυτοί οι άγιοι της επανάστασης δεν είχαν κανέναν μαζί τους. Εκτός από τα πλήθη των κατατρεγμένων που πίστεψαν μαζί τους πως υπάρχει καλύτερος κόσμος.

Υπήρχε κομμουνισμός πριν από τον Μαρξ; Το πραγματικό ερώτημα είναι αν υπήρξε μετά. Γιατί πριν από αυτόν υπήρξαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την επανάσταση, για την ισότητα, για τη δικαιοσύνη, για την ανθρώπινη ευτυχία. Αν κομμουνισμός σημαίνει ένα δικαιότερο κόσμο, ένα κόσμο ισότητας και κοινοκτημοσύνης που υπάρχει μόνο για το κοινό καλό, τότε αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι πρώτοι πραγματικοί κομμουνιστές των νεότερων χρόνων. Με όλο το πάθος και την αγνότητα και το όραμα για ένα δίκαιο κόσμο.
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους μιλάει το βιβλίο «Ήταν κάποτε μια επανάσταση». Για ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Για πρώτη φορά στα ελληνικά τα κείμενα των επαναστατών του 19ου αιώνα, αφιερωμένα σε όλους εκείνους που τότε και τώρα αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ισότητα, αδελφότητα. Για την Επανάσταση. Για έναν καλύτερο κόσμο.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 146
ΤΙΜΗ: 8 ευρώ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: strangeland
ISBN: 978-618-81144- 9-4
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γρηγόρης Παπαδογιάννης

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Καποδιστρίου 4, Ρέθυμνο, 74100,
Επικοινωνία: Χιμάρας 6, Ρέθυμνο &
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166 & 6939573974
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
Ιστοσελίδα για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr
facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS
blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/

*Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ