Γιάννη Βακιρτζή - Η γέφυρα του κόσμου

Είναι μια εικονογραφημένη νουαρ νουβέλα που εξελίσσεται με ένα πολύ καλό συγγραφικό πλάσιμο. Μας πηγαίνει σταδιακά από τις ήρεμες περιγραφές στις εξάρσεις της δράσης ως το υψηλότερο σημείο της ενέργειας και μας μεταδίδει συναισθήματα με ένα τρόπο αριστοτεχνικό. Έντονες αντιθέσεις αγονίας , έρωτα και ανάπαυλες με χιούμορ. Νιώθουμε την περιπέτεια .

 

 

Ο Ρυθμός πετυχαίνει εντυπωσιακά να κάνει το ενδιαφέρον μας να ξεχειλίζει διαβάζοντας το βιβλίο. Προκαλεί έντονα συναισθήματα και αυτό είναι φανερό εξ αρχής κατά την ανάγνωση του. Το μυστικό της ηρωίδας βρίσκεται μέσα στην ζούγκλα των συμφερόντων και καθώς εφάπτεται με ηθικές παρεκτροπές παρουσιάζονται κίνδυνοι και απρόοπτες ευέλικτες λύσεις " ως από μηχανής Θεός. "

Εκφράσεις ηδονών εν μέσω βίαιων ανταγωνισμών, για την κυριαρχία του ισχυρότερου, αυξάνουν την ένταση . Η ηρωίδα δυναμική με θάρρος εξιλεώνεται . Χαρακτηριστικό του θέματος είναι ότι : Ναι μεν οι επιλογές που κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του είναι καθοριστικές , αλλά αυτό περιέχει ένα φόβο και είναι δεσμευτικό για την ελευθερία του ατόμου, καθως χάνεται η ποικιλία των πιθανοτήτων .
Η μορφή της γλώσσας ευχάριστη , σε υψηλούς κυματισμούς, γοητεύει συχνά .
Τα δημιουργήματα των εικόνων , παίζουν ουσιώδη ρόλο στο να μας μεταφέρουν στη σειρά των πράξεων της αφήγησης αλλά και να τοποθετήσουν το βιβλίο στην συλλεκτική ένατη τέχνη . Η εικόνες στην πλέον σύγχρονη μορφή με τις έντονες αντιθέσεις συνάδουν με τους κανόνες των μελανόμορφων αρχαίων ελληνικών αγγείων, ενώ η αφαίρεση της σύγχρονης τέχνης τηρείται με το άριστο μέτρο.

Γιάννη Βακιρτζή κείμενο και εικονογράφηση
'Η γέφυρα του κόσμου' εικονογραφημένη νουάρ νουβέλα

Επιμέλεια Συσσης Καπλάνη
Εκδόσεις filntisi.gr
Ξανθίππου 123 Παπάγου 15669
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ 2106540170

 

Pin It