Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2023

Ελεύθερο θέμα, σε όποιο είδος και στυλ θέλετε. Οι φιναλίστ συμμετέχουν στην ειδική έκδοση με τα καλύτερα κείμενα και ψηφίζουν τον μεγάλο νικητή. Πρώτο βραβείο ένα MacBook PRO 13!!

 

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και σας προσκαλούν σε έναν μεγάλο διαγωνισμό σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Eyelands και το φεστιβάλ της Άμμου!

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2023.
Πρώτο βραβείο: Apple MacBook Pro 13"

Οι εκδόσεις παράξενες μέρες θα επιλέξουν έναν αριθμό κειμένων ανάλογα με τις συμμετοχές –με ανώτατο όριο τα τριάντα δύο.
Τα κείμενα αυτά θα κριθούν από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι στην διάρκεια του καλοκαιριού θα κληθούν να ψηφίσουν αυτά που θεωρούν καλύτερα. Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ο μεγάλος νικητής!
Όλα τα κείμενα που θα προκριθούν στην τελική φάση θα εκδοθούν στην συγκεντρωτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.
Οι βραβευμένοι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έργα τους για έκδοση οποιαδήποτε χρονική στιγμή πέρα από την ειδική προθεσμία υποβολής κειμένων δηλαδή τον Μάιο.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ
1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο με τον μοναδικό περιορισμό να μην πρόκειται για δοκίμιο/ ιστορικό αφήγημα.
του/της συγγραφέως.
Γίνονται δεκτά:
Διηγήματα
Θεατρικά μονόπρακτα / μονόλογοι ή αποσπάσματα θεατρικών έργων
Αποσπάσματα μυθιστορήματος
Γίνονται δεκτά κάθε είδους κείμενα εκτός από ιστορικά αφηγήματα με όριο
τις 2400 λέξεις.

Ποιήματα με έκταση 1000 λέξεις (γίνονται δεκτά από ένα έως τρία ποιήματα με συνολική έκταση το παραπάνω όριο, από τα ποιήματα ένα επιλέγεται για να διαγωνιστεί)

Graphic Novels ή κόμικ στριπ με έκταση μέχρι 12 σελίδες

- Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αλλά ακόμη και στους λογαριασμούς μας eyelands και παράξενες μέρες σε facebook / instagram
-στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή (κατά προτίμηση) word.doc ή docx.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ
Πρώτο βραβείο: ένα ολοκαίνουργιο MacBook Pro 13 με δύο χρόνια εγγύηση, αξίας 1800 ευρώ!!
Όλοι οι φιναλίστ συμμετέχουν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.
Επίσης, οι φιναλίστ έχουν δικαίωμα προτεραιότητας στην υποβολή κειμένων για έκδοση αλλά και δικαίωμα απευθείας συμμετοχής (με διαφορετικό κείμενο) στο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει το 2024.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να επιλέξετε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες με κόστος μόνο 20 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα)!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Η βράβευση των συγγραφέων και η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο του 2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τα αποτελέσματα, στην Αθήνα ή/και στην Θεσσαλονίκη.

 

Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ:

EYELANDS
https://wordpress.com/post/eyelands.gr/6409
eyelands/Αρχική - Διαγωνισμοί
https://wordpress.com/page/eyelands.gr/6146
https://www.facebook.com/eyelands.portal/

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
www.paraxenesmeres.gr
https://wordpress.com/post/paraxenesmeres.wordpress.com/3086
https://www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS/
https://paraxenesmeres.wordpress.com/

 

Pin It