Μια μέρα απόλυτης ησυχίας

Νάνσυ Αγγελή - Συλλογή μικρών διηγημάτων. Τα 27 αυτά διηγήματα γράφτηκαν πραγματικά, όλα ανεξαιρέτως, μια μέρα απόλυτης ησυχίας.

Υπό την έννοια αυτή ο τίτλος του βιβλίου όχι μόνο σχετίζεται άμεσα με το περιεχόμενο των ιστοριών, αλλά πολύ περισσότερο, τις προϋποθέτει. Αν με ρωτούσατε ποιος είναι ο συνδετικός τους κρίκος, δεν θα ήξερα να δώσω μια ακριβή απάντηση: άλλες φορές είναι η σιωπή, άλλες η απόσταση, κάποιες φορές η μοναξιά, κι άλλες η συντροφικότητα, ο γκρίζος ουρανός ή το θαλασσινό αγέρι.

θα ήθελα, ωστόσο, να αναφερθώ σ’ αυτό που θεωρώ ως την κοινωνική διάσταση του έργου. Έτσι, η ανεργία, η εργασία, το παρόν, το μέλλον, το παρελθόν, η μνήμη, η νοσταλγία, η σύγχρονη μετανάστευση, η αντάμωση, ο αποχωρισμός, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μερικοί από τους βασικούς θεματικούς άξονες. Η ζωή, με άλλα λόγια, σε όλο της το εύρος όπως τη βιώνει ένα άτομο που γεννήθηκε το ‘ 82. Κι είναι φορές- όλα πρέπει να τα λέμε- που υπερτερεί η θλίψη, άλλες η παραίτηση, κι άλλες, το χιούμορ.

Η Νάνσυ Αγγελή γεννήθηκε στην Εύβοια το 1982. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και από το 2008 ζει στην Ισπανία όπου ασχολείται επαγγελματικά με την μετάφραση λογοτεχνικών έργων από τα ισπανικά στα ελληνικά και αντίστροφα. Κείμενα και μεταφράσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά του διαδικτύου. http://nancyangeli.blogspot.com.es

Τιμή: 10 ευρώ
Σελίδες: 102
Εξώφυλλο: Marcelle Milo-Gray
ISBN: 978-618-81687-2-5

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Καποδιστρίου 4, Ρέθυμνο, 74100,
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο &
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166 & 6939573974

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
Ιστοσελίδα για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr
facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS
blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/

Pin It