Παρουσίαση βιβλίων εκδόσεων Παράξενες Μέρες

παρουσιάζουν τα βιβλία τριών Ελλήνων συγγραφέων την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 17:00, το απόγευμα, στο Polis Art Café.

Κοινό στοιχείο των τριών συγγραφέων που γεννήθηκαν σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες: είναι το πρώτο βιβλίο τους που εκδίδεται.

Θα παρουσιάσουμε τα βιβλία:
Μια μέρα απόλυτης ησυχίας, της Νάνσυ Αγγελή
(συλλογή μικρών διηγημάτων)
Θα μιλήσουν: Μαρία Ψωμά-Πετρίδου, συγγραφέας, υπεύθυνη για την ιστοσελίδα eyelands.gr στη βόρειο Ελλάδα &
Κρυσταλλία Τατόλα, digital storyteller
*
Βγες απ' το κάδρο, της Γιώτας Αλέξη
(αφηγήματα)
Θα μιλήσει η συγγραφέας Στέλλα Καραμπακάκη
*
Μια πτώση πριν το τέλος, του Παναγιώτη Φάμελλου
(14 διηγήματα και δύο ποιήματα, από το χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού)
Θα μιλήσουν: Περικλής Μποζινάκης, συγγραφέας & Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες, που θα συντονίσει και την παρουσίαση.
-
Επίσης, αποσπάσματα από τα τρία βιβλία θα διαβάσουν σπουδαστές της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη με την καθοδήγηση της Κατερίνας Φιλιώτου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Η Νάνσυ Αγγελή γεννήθηκε στην Εύβοια το 1982. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και από το 2008 ζει στην Ισπανία όπου ασχολείται επαγγελματικά με την μετάφραση λογοτεχνικών έργων από τα ισπανικά στα ελληνικά και αντίστροφα. Κείμενα και μεταφράσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά του διαδικτύου. http://nancyangeli.blogspot.com.es/
Ο Παναγιώτης Φάμελλος ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται σε τράπεζα. Παλιότερα ήταν dj και υπάλληλος βιβλιοπωλείων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες διηγημάτων του φανταστικού, στο περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές και σε ιστοσελίδες του διαδίκτυου. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγημάτων και έχει μεταφράσει H. P. Lovecraft.
Η Γιώτα Αλέξη (1992) είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Υπάρχουν μέρες που ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων. Τις υπόλοιπες, κοιμάται κανονικά. Από τα παράξενα αφηγήματά της που υπάρχουν στο βιβλίο, ένα διακρίθηκε στον πρώτο διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι Παράξενες Μέρες το 2013 και ένα ακόμη δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική στήλη της Lifo, you send it.

Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις. Παρουσιάζουν βιβλία συγγραφέων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Κάποια από τα βιβλία των ξένων συγγραφέων κυκλοφορούν για πρώτη φορά χωρίς να έχουν εκδοθεί στη χώρα τους ή σε άλλη μετάφραση.
Τα βιβλία τους διακινούνται από πρακτορεία και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, αλλά διατίθενται και σε συνεταιριστικά βιβλιοπωλεία και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όπου μπορεί να τα διαβάσει κάποιος ελεύθερα. Μερικές από τις αγγλόφωνες εκδόσεις μας διατίθενται σε μορφή kindle από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο amazon.com και e-book από την διαδικτυακή πλατφόρμα smashwords.com
Οι Παράξενες Μέρες διοργανώνουν κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Φιλιώτου
είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διδάσκει στη θεατρική σχολή Θεοδοσιάδη. Εργάζεται πολλά χρόνια στο χώρο του σινεμά και σε τηλεοπτικές σειρές ως σκηνοθέτης ενώ έχει εργαστεί και σε θεατρικές παραγωγές. Για αρκετά χρόνια δίδαξε γραφή σεναρίου στο Μικρό Πολυτεχνείο. Η ταινία της «Έλα να σου πω» είναι ίσως η ελληνική ταινία μικρού μήκους με τα περισσότερα βραβεία. Ανάμεσα στα άλλα έχει κατακτήσει: Μεγάλο Βραβείο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont-Ferrand
Μεγάλο βραβείο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Νυόν, 2001
Βραβείο Τηλεόρασης Tsr Cinema Tout Ecran, SR CINEMA TOUT ECRAN
Βραβείο Καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο φεστιβάλ του Όστιν, 2001
Βραβαείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο φεστιβάλ του Άσπεν,
Βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ Amascultura και Πρώτο βραβείο ταινίας μικρού μήκους των Κρατικών Κινηματογραφικών Βραβείων Ποιότητας 2000 ενώ ήταν η ελληνική υποψηφιότητα για το Όσκαρ ταινιών μικρού μήκους 2001

Pin It