Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΒιβλίοΜουσική παρουσίαση Βιβλίου

Μουσική παρουσίαση Βιβλίου

Enastron-900Οι Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ και το Βιβλιοκαφέ ΈΝΑΣΤΡΟΝ σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.30 σε μια μουσική παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της Μάνιας Βλαχογιάννη ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ – ΝΑΛΙΜΑΡ (βιβλίο με CD) με ζωντανά τραγού-δια και αποσπάσματα από το ομότιτλο μουσικοθεατρικό έργο.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η crossover σοπράνο, μουσικός, ηθοποιός και λογοτέ-χνης Μάνια Βλαχογιάννη μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώ-πινου μυαλού, επισημαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μετα-μόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυ-χίας.

Το κείμενο της Μάνιας Βλαχογιάννη ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον Έλλη-να μουσικοσυνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για ολό-κληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιού-ζικαλ)
με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας πε-ριέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μουσικοθεατρική σκη-νή της Αθήνας με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου και της σοπράνο - συγγραφέως του έργου.

Φιλοξενήθηκε από τη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας,
τον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, το Βεάκειο Θέατρο
Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου κ.ά.
Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο μουσικοθεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται επίσης στο βιβλίο της.

Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ - Αστέρι της Ερήμου, μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά σχολικής ηλικίας, εκτυλίσσε-ται ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ σε ιδιαίτερα προσεγ-μένη, πολυτελή έκδοση, την εικονογράφηση υπογράφει η Θωμαή Ζω-γράφου και μαζί με τα δύο μουσικοθεατρικά έργα που βασίζονται σε αυτό τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Στο φιλόξενο χώρο του Βιβλιοκαφέ ΈΝΑΣΤΡΟΝ η συγγραφέας θα μι-λήσει για το βιβλίο της και τη δημιουργία της ομότιτλης Ροκ Όπερας.
Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν οι σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη και Γιούλη Φιλιππίδου, οι οποίες μαζί με την Μάνια Βλαχογιάννη θα τρα-γουδήσουν τραγούδια – σκηνές από το Μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ.

Την εκλεκτή καλλιτεχνική συντροφιά συμπληρώνει η πρωταγωνίστρια της εκδοχής Νεφέλη και Ναλιμάρ, ηθοποιός Έλενα Τριανταφύλλου, που θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το βιβλίο.
Θα ακολουθήσει σύντομο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις
παραστάσεις των δύο έργων και μια ομιλία - μελέτη της συγγραφέως σχετικά με την επίδραση της μουσικής σε σώμα και ψυχή.
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του βιβλίου:
Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υ-ποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρι-κές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα, μια θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ, μια θέση στο Δ.Σ. του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, 13 δισκογραφικές δουλειές που κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊ-κά Charts, συμμετοχή σε συλλογικές ποιητικές εκδόσεις και ένα συγ-γραφικό έργο της που μεταφέρθηκε σε δύο εκδοχές στη μουσικοθεα-τρική σκηνή, αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρου-σιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστι-βάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφο-ρούν διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές συνεργασίες του.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τρίτη, 20 Αυγ. 2019 - 16:13:41
 

Newsletter

ΑρχικήΒιβλίοΜουσική παρουσίαση Βιβλίου Top of Page