Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαMFI Script 2 Film Workshops

MFI Script 2 Film Workshops

mfiΤο Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά.

Έχοντας λάβει αιτήσεις από 101 projects και 179 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 35 χώρες, επέλεξε 49 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, 6 σενάρια τηλεοπτικών σειρών καθώς και 5 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσα τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20 Έλληνες κινηματογραφιστές με 10 έργα υπό ανάπτυξη.

Νέες δράσεις:
Ξεκινάει φέτος για πρώτη φορά ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Τα τηλεοπτικά projects θα αναπτυχθούν υπό την καθοδήγηση των Gabor Krigler (ΗΒΟ Europe, Script Development Executive) και Michel Sabbe (writer/script consultant, Ολλανδική VRT & VTM και Γαλλική RTBF τηλεόραση). Στο νέο αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι δικοί μας Όλγα Μαλέα και Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Η έναρξη του νέου προγράμματος συνοδεύεται από μια αξιοσημείωτη επιτυχία: ο Αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών Dan Attias (www.danattias.com), γνωστός για τη δουλειά του στις σειρές THE WIRE, TRUE DETECTIVE, HOMELAND, SOPRANOS, LOST, SIX FEET UNDER, KILLING (ανάμεσα σε πολλές άλλες), θα έρθει στη Νίσυρο ως εκλεκτός προσκεκλημένος του προγράμματος. Εκεί, από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα είναι ανοιχτός να συναντήσει όποιους από τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές το επιθυμούν (με σειρά προτεραιότητας). Αποκορύφωμα της παρουσίας του εκεί θα είναι το masterclass που θα δώσει την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο (Μανδράκι Νισύρου) με τίτλο «Filmmaking: The Collaborative Art» / «Κινηματογράφος: Η Συνεργατική Τέχνη».

Στο ίδιο πλαίσιο, 5 projects από νέους δημιουργούς θα επιβραβευτούν με συμμετοχή στο Residency που θα διοργανώσει το MFI στο Βερολίνο σε συνεργασία με τη Villa Kult και τη διευθύντριά της Renate Roginas, κατά τη διάρκεια της ερχόμενης Berlinale. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια development και networking events, ενώ θα απονεμηθεί και ένα σημαντικό βραβείο.

Το εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου & project, καθοδηγούν κορυφαίοι καθηγητές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπως η διευθύντρια σπουδών Χριστίνα Λαζαρίδη, (καθηγήτρια σεναρίου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Columbia με μία υποψηφιότητα για Όσκαρ στο ενεργητικό της), ο Jan Fleischer (τ. διευθυντής του Τμήματος Σεναρίου στο National Film and Television School της Μεγ. Βρετανίας), ο σεναριογράφος και συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επιμελήτρια σεναρίων Ana Sanz Magallón (με πάνω από 30 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στο ενεργητικό της), ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Δημήτρης Γιατζουζάκης, ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο σεναριογράφος Giovanni Robbiano (τ. διευθυντής FAMU International) και ο επισκέπτης καθηγητής Christian Routh (συνεργάτης του Eurimages, Doha Film Institute και διευθυντής σπουδών του Script East).

Στον τομέα της παραγωγής και της υλοποίησης του project, διοργανώνονται διαλέξεις και κατ’ ιδίαν στοχευμένες συναντήσεις με τους δημιουργούς από εξειδικευμένους επαγγελματίες της διεθνούς κινηματογραφικής και τηλεοπτικής αγοράς. Ανάμεσά τους ο Simon de Santiago (παραγωγός ταινιών όπως «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ», «ΑΓΟΡΑ», «REGRESSION» του Alejandro Amenábar και «BIUTIFUL» του Alejandro González Iñárritu), ο Nicolò Gallio (PHD Film Marketing & Audience Development), η Marjorie Bendeck, industry expert / pitching (Διευθύντρια του Φεστιβάλ Connecting Cottbus) και η Isabelle Fauvel (παραγωγός με τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη project).

Να σημειωθεί τέλος ότι, χάρη στις συνεργασίες του ΜΙΚ με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Σταυράκου και τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ δώδεκα επιλεγμένοι τελειόφοιτοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν τα εργαστήρια και θα αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2018 περιλαμβάνει: έναν πρώτο κύκλο εργαστηρίων στη Νίσυρο (19/6-2/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων τον Σεπτέμβριο, ένα δεύτερο κύκλο στη Ρόδο (21-28/10) και μια τελευταία online περίοδο τον Δεκέμβριο.

Το ΜΙΚ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Νισύρου, τον Δήμο Ρόδου και το ΕΚΟΜΕ.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου είναι ένας εξειδικευμένος κινηματογραφικός εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του Γιώργου Καλογερόπουλου. Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη κινηματογραφικών σχεδίων διοργανώνοντας κάθε χρόνο το MFI Script 2 Film Workshops, ένα πλήρες και εντατικό πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών, που στόχο έχει να αναπτύξει επιλεγμένα σενάρια, από την πρώτη έως την τελική γραφή, αλλά και να τα προωθήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Περισσότεροι από 800 δημιουργοί και 400 projects από όλες τις χώρες της Ευρώπης και εκτός ΕΕ έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Ένα μεγάλο ποσοστό των projects υλοποιήθηκαν, προβλήθηκαν στις αίθουσες και συμμετείχαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Μεταξύ πολλών άλλων: το NOWHERE IN AFRICA της Γερμανίδας Caroline Link, το HOUNDED της Γερμανίδας Angelina Maccarone, το EDOUART της Αγγελικής Αντωνίου, το ATTENBERG της Αθηνάς Τσαγκάρη, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ της Ελίνας Ψύκου, το PARK της Σοφίας Εξάρχου, Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ του Γιάννη Σακαρίδη, το POSOKI του Stephan Komandarev και το THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM του Muayad Alayan και το AGA του Milko Lazarov.
Το MFI Script 2 Film Workshops συνεργάζεται ανάμεσα σε άλλους με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το forum Συμπαραγωγών Crossroads, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σόφιας και το forum Συμπαραγωγών Sofia Meetings, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles, το Balkan Film Fund, τις Κινηματογραφικές Μέρες της Κύπρου (Cyprus Film Days), το forum WHEN EAST MEETS WEST του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τριέστης, και το Connecting Cottbus του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Cottbus.

Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου | Βαρβάκη 38 Αθήνα 11474, Τηλ. & Fax : 210 6457223
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Website: www.mfi.gr | Facebook: Mediterranean Film Institute

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Απρίλιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Σάββατο, 20 Απρ. 2019 - 11:11:07
 

Newsletter

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαMFI Script 2 Film Workshops Top of Page