Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

A (New) Athens state of mind

newathens-state4Το metamatic:taf καλωσορίζει τη νέα εκθεσιακή χρονιά φιλοξενώντας από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου την έκθεση a (New) Athens state of mind, μια προσπάθεια χαρτογράφησης του νέου κοινωνικού και πολιτιστικού προσώπου της Αθήνας, όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από τη δράση των δημιουργικών ανθρώπων και ομάδων της πόλης.

Δανειζόμενη τον τίτλο της από το γνωστό τραγούδι του Billy Joel, η έκθεση είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της πόλης που αντιμετωπίζουν με θέληση και επιμονή τις πολλαπλές αλλαγές των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αντλώντας από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, επιχειρούν να επανεφεύρουν ένα μοντέλο τρόπου ζωής προσαρμοσμένο στο σήμερα και χαρίζουν στην Αθήνα μια γενναιόδωρη ανάσα αισιοδοξίας.

newathens-stateΣυνδυάζοντας διαφορετικούς επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τομείς και ετερόκλητες μορφές έκφρασης και δραστηριότητας, η έκθεση a (New) Athens state of mind μετατρέπει τα δωμάτια του metamatic:taf σε ένα πολύπλευρο χάρτη της (νέας) Αθήνας. Εικαστικοί, αρχιτέκτονες, κινηματογραφιστές και blogger εκθέτουν τη δική τους οπτική για τον αστικό χώρο επιδιώκοντας επεμβατικά να τον προσωποποιήσουν. Με κεντρικό σημείο αναφοράς τη διαμόρφωση μιας πρωτότυπης ανθρωποκεντρικής αστικότητας, οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να γνωρίσουν εκ νέου φαινομενικά γνώριμες γωνιές της πόλης αλλά κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μέσα σε αυτή.

Συμμετέχουν: Alternative Tours of Athens, Αrchitecture For Humanity, athensville, City of errors, city travellers, Live in Athens, The Wake Up Call

Επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά και Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Περισσότερες πληροφορίες:

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1953/A_(New)_Athens_state_of_mind

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εγκαίνια: Πέμπτη 26.9.13, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 26.9 – 27.10.2013
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Σαβ. 12.00-21.00, Κυρ. 12.00-19.00


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με το metamatic:taf

To metamatic:taf (The Art Foundation) είναι ένας οργανισμός ο οποίος από το 2009 λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας με σκοπό την υλοποίηση και τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες σχετίζονται με κάθε μορφή τέχνης. Είναι ένας ανοιχτός τόπος συνεύρεσης και διαλόγου, προσιτός και προσβάσιμος στο κοινό όλο τον χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα (min 200,000 επισκέπτες το χρόνο). Αποτελεί μια πλατφόρμα διακίνησης σύγχρονων ιδεών και πρακτικών, όπου η σκέψη δε διαχωρίζεται από την πράξη και ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός ως καθημερινή δράση και βίωμα, προσφέροντας μια συνολική καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία. Από το Σεπτέμβριο του 2012, το TAF/The Art Foundation μετονομάστηκε σε metamatic:taf και συμπληρώνει τη δράση του με την παρουσία του και στο on-line περιβάλλον μέσω της διαδικτυακή πλατφόρμας www.metamatictaf.gr, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση των πρακτικών του, τόσο στο ελληνόφωνο όσο και στο αγγλόφωνο κοινό. Το ηλεκτρονικό metamatic:taf διατηρεί τον προσανατολισμό του φυσικού χώρου της Νορμανού, την ίδια στιγμή όμως ανατροφοδοτείται από πολλά ακόμα σύνθετα ζητήματα που τίθενται στο δικτυακό εγχείρημα. H προβολή των εκδηλώσεων του χώρου αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος του περιεχομένου του website, ενώ το κύριο σκέλος αφορά στη συγκρότηση μίας δραστήριας πλατφόρμας επικοινωνίας και συνάντησης ετερόκλητων πρακτικών σε ψηφιακό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες για το metamatic:taf μπορείτε να βρείτε στο link http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/about_metamatic_taf . Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε για τον εκθεσιακό χώρο με την Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα και τη Γιαλένα Κλειδαρά στο τηλέφωνο 210 3238757 και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Τρίτη, 18 Δεκ. 2018 - 17:05:22
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςΆλλες ΕκθέσειςA (New) Athens state of mind Top of Page