Vessels

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα,παρουσιάζει από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, 12:00 - 20:00, την ατομική έκθεση ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΜΠΑΝΗΣ «Vessels»

Άνθρωποι στον χρόνο

Η γλυπτική εγκατάσταση της Ασπασίας Σταυροπούλου «Άνθρωποι στον χρόνο» φιλοξενείται από τις 30 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού Σαπωνοποιείου των Χαριλάου και Κανελλόπουλου, γνωστό και ως Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας με ιστορία εκατόν πενήντα ετών. Η έκθεση είναι σε επιμέλεια της εικαστικού Νάντιας Βλαχοπούλου και θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου 2020.

Δύναμη vs Βία

Η a.antonopoulou.art παρουσιάζει την ατομική έκθεση Δύναμη vs Βία του Μιχάλη Καλλιμόπουλου από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00 – 18:00.

Άνθρωποι στο χρόνο

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αισχύλεια» θα φιλοξενηθεί από τις 26 Αυγούστου, η γλυπτική εγκατάσταση της Ασπασίας Σταυροπούλου «Άνθρωποι στο χρόνο» στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού Σαπωνοποιείου των Χαριλάου και Κανελλόπουλου, γνωστού και ως Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας με ιστορία εκατόν πενήντα ετών. Η έκθεση είναι σε επιμέλεια της εικαστικού Νάντιας Βλαχοπούλου και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Μάσκες

Η Έκθεση «Μάσκες» του Τάσου Αμπατζή, παρουσιάζεται στο A Liar Man από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Οι Άγιοι Φόβοι μου

«…Τα έργα μου τα δουλεύω με σίδερο και μπρούντζο, σε μια αίσθηση «αφηρημένου ρεαλισμού», μία «τέχνη» στιβαρά εφαρμοσμένη προκειμένου να μπορεί κάποιος να χτίσει συναισθήματα και όνειρα… Τα έργα αυτά, γρίφοι… μικρά αινίγματα, παίζουν με το φως… το σκοτεινό φως. Το φως, λοιπόν, φωτεινό, εκτυφλωτικό, ερμηνευτικό. Κι εγώ να προσπαθώ να συλλαβίσω, να αποκρυπτογραφήσω, να ερμηνεύσω αυτό το φως… αυτό το σκοτεινό φως… το φως όμως πάντα»

Ραφές στο χρόνο

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά της ΒΟΥΛΑΣ ΓΟΥΝΕΛΑ με τίτλο: « Ραφές στο χρόνο »

Έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού

Η ROMA GALLERY σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ παρουσιάζουν την έκθεση «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού», η οποία εγκαινιάζεται στις 12 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Βernier Eliades gallery-Μπερτράντ Λαβιέ

O Μπερτράντ Λαβιέ [Σατιγιόν,Γαλλία,14-6-1949] στην σειρά έργων του με τίτλους "Vert"[2019][Λαμπτήρας νέον][Διαστάσεις: 30 χ 70 χ 5.5 εκατοστά],"Bleu"[2019][Λαμπτήρας νέον][Διαστάσεις: 37 χ 70 χ 5.5 εκατοστά], και "Jaune"[2019][Λαμπτήρας νέον][Διαστάσεις: 33 χ 70 χ 5.5 εκατοστά] προβαίνει σε διαφορετική γλωσσική αποτύπωση εκ της απεικονιζόμενης εικαστικής μορφής.

Natura morta

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Άρη Κατσιλακη την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 8μμ με τίτλο Natura morta.

Πίσω από το Προσωπείο

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, παρουσιάζει στις 17 Απριλίου 2019, την έκθεση γλυπτικής–κεραμικής της εικαστικού Άσπας Παπαλεξανδρή με θέμα «Πίσω από το Προσωπείο».

Επιτοίχια καί άλλα ευμελή οικόσιτα

Η Gallery Kourd εγκαινιάζει την έκθεση γλυπτικής του Μανώλη Πεταλά, με τίτλο ‘Επιτοίχια καί άλλα ευμελή οικόσιτα΄.

Πνοές

Το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης Κοζάνης, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Γλυπτικής Εγκατάστασης της εικαστικού Μαρίας Λαγού, με τίτλο ‘’Πνοές’’ η οποία θα φιλοξενηθεί στο Νεοϊδρυθέν Μουσείο Τεχνών.

Γιώργος Λάππας_Αφροδίτη Λίτη_Πέγκυ Κλιάφα

Τρεις γλυπτικές προτάσεις ως αλληγορίες μεταμορφώσεων και αναδιατυπώσεων, συσσώρευσης ή αλλαγής κλίμακας, ακόμη και ως δυναμικά παιχνίδια ανάμεσα σε φόρμα και αντιφόρμα.

«Τρόπαιον Ίστημι»

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti ξεκινάει τη νέα χρονιά με την έκθεση του Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη με τίτλο «Τρόπαιον Ίστημι», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30 το απόγευμα.

Αναδρομική έκθεση του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου

22 Φεβρουαρίου – 30 Μαρτίου, Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, διοργανώνει αναδρομική έκθεση του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου .

Έκθεση Μικρογλυπτικής του Ε.Ε.Τ.Ε

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή η Έκθεση Μικρογλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα

13o Φεστιβάλ Κεραμικής

Το Φεστιβάλ Κεραμικής θα δώσει και φέτος το παρόν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, με πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Πάρκο Νερού (Νούφαρα) της Νέας Παραλίας.

9ο Συμπόσιο Γλυπτικής

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» πραγματοποιεί από τις 17 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου το 9ο Συμπόσιο Γλυπτικής με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Σύγχρονη Γλυπτική στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, πέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες “Οι 5” εκθέτουν τα έργα τους για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.

«…όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη…»

του Δημήτρη Βλάσση στον Εικαστικό Κύκλο Sianti