Δωμάτια Γυναικών

Το T.A.F. / the art foundation φιλοξενεί την ομαδική έκθεση Δωμάτια Γυναικών που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου.

Το Δημιουργικό εργαστήριο της Χριστίνας Μόραλη, η σχολή κεραμικής που έχει δημιουργήσει η ίδια εδώ και 8 χρόνια στο εργαστήριό της στον Άγιο Στέφανο, διοργανώνει κάθε χρόνο μια παρουσίαση-έκθεση της δουλειάς των μαθητών της. Η έκθεση Δωμάτια γυναικών είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς σε συνεργασία με τη Χριστίνα Μόραλη. Τα μαθήματα φέτος ξεκίνησαν τον Οκτώβρη 2017 και ολοκληρώνονται τον Μάρτιο 2018.

Ο τίτλος της έκθεσης αντλεί από τις προφορικές μαρτυρίες που υπάρχουν σχετικά με το κτίριο που στεγάζει σήμερα το TAF/ the art foundation και αναφέρουν ότι κάποτε ίσως να χρησιμοποιούνταν ως φυλακές γυναικών. Ταυτόχρονα, παραπέμπει στις 12 γυναίκες της έκθεσης που μαθήτευσαν δίπλα στη -γυναίκα- δασκάλα τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα χώρο που διευθύνεται από γυναίκες.

Η κάθε μαθήτρια επέλεξε το δικό της τρόπο για να εκφραστεί. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πρόκειται για ερασιτέχνες κεραμίστριες που εργάστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Ο φωτογράφος Γιάννης Μαθιουδάκης από την πρώτη μέρα των μαθημάτων κατέγραψε με τον φακό του τη διαδικασία. Το φωτογραφικό του υλικό εκτίθεται παράλληλα με τα 12 πορτραίτα των κεραμιστριών που δημιούργησε και τα οποία αποτυπώνουν τα συναισθήματα που ενέπνευσαν τις δημιουργούς.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Μάμαλη, Sher Wouters, Πέγκυ Πετσιάβα, Μίτση Σκαρλή, Μαριλένα Ρούσσου, Αννα Γκούμα, Αννα Σιάμπου, Αμαλία Μπογδάνου, Christy Macris, Kατιάνα Σπυρίδου, Martina Stusakova, Julia Kostopoulou
Συντελεστές έκθεσης: Κατερίνα Γλύκα/ εικαστικός, Αλέξης Μητρόπουλος/ σχεδιαστής, Χριστίνα Ρούσσου/ αρχιτέκτονας, Χαρά Μπαχαρίου/ κεραμίστρια, Μαρίκα Λάμπρου

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: 29.03 -15.04.2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 12.00-21.00, Κυριακή 12.00-19.00
Διεύθυνση: Νορμανού 5, 105 55 Μοναστηράκι

*H έκθεση θα παραμείνει κλειστή από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες: www.theartfoundation.gr

Pin It