Οι Άγιοι Φόβοι μου

«…Τα έργα μου τα δουλεύω με σίδερο και μπρούντζο, σε μια αίσθηση «αφηρημένου ρεαλισμού», μία «τέχνη» στιβαρά εφαρμοσμένη προκειμένου να μπορεί κάποιος να χτίσει συναισθήματα και όνειρα… Τα έργα αυτά, γρίφοι… μικρά αινίγματα, παίζουν με το φως… το σκοτεινό φως. Το φως, λοιπόν, φωτεινό, εκτυφλωτικό, ερμηνευτικό. Κι εγώ να προσπαθώ να συλλαβίσω, να αποκρυπτογραφήσω, να ερμηνεύσω αυτό το φως… αυτό το σκοτεινό φως… το φως όμως πάντα»

έγραφε ο γλύπτης Δημήτρης Κουκλάκης πριν από 6 χρόνια όταν παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery.

Τώρα, εν έτει 2020 επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» για να φωτίσει, στην τρίτη του ατομική έκθεση, τους «Άγιους Φόβους» μας, σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση με έργα μεγάλων διαστάσεων, «οπλισμένα» με έννοιες αρχετυπικές…ο Έρωτας, ο Θάνατος, ο Φόβος, η Προδοσία, ο Φθόνος, η Επιθυμία είναι ξόανα, σύμβολα των αιώνιων φόβων των ανθρώπων, που σμίλεψε ο Δημήτρης στον μακαριανό πωρόλιθο και στα ξύλα, τα οποία έχει ντύσει περίτεχνα με μπρούντζο.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8μμ και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.


Η Chili Art Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 18.00, Σάββατο 11.00 – 15.00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.


Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.
Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης.
Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events.
Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών.
Επίσης λειτουργεί art shop με καλλιτεχνικά δώρα, σχέδια, χαρακτικά, κοσμήματα, μικρογλυπτά και άλλα. Ο χώρος είναι ιδανικός για εκδηλώσεις εταιρικές ή ιδιωτικές, συναντήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια κλπ. σε περιστασιακή ή τακτική βάση.


Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr 


Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα
ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ


Τρόλεϊ Νο 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
Λεωφορεία ΟΑΣΑ 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18 Στάση «Φωταέριο»
τηλ.επικ, tel.nr, 210-7292564, 6936755550


www.chiliart.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.