Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσειςΧαρακτική

Χαρακτική

Έκθεση χαρακτικής του Νίκου Τερζή

Nikos-TerzisΟ χώρος τέχνης ΑΘΩΝΟΣ aRT sPACE σας περιμένει την Τετάρτη 28 Νοέμβρη από τις 7.30 μμ. στο χώρο του Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Νίκου Τερζή.

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση χαρακτικής του Νίκου Τερζή

Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας

0072-900Ελληνοαμερικανική Ένωση, Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας με τίτλο "Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;"

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας

«Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας»

selanik-900Με μεγάλη χαρά η Ζώγια φιλοξενεί έως τις 30 Οκτωβρίου την έκθεση χαρακτικών του Βασίλη Καρκατσέλη με τίτλο «Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας».

Διαβάστε περισσότερα: «Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας»

Τα μαύρα κουτιά της μνήμης

kaprou-900Η χαράκτρια Ελένη Κάπρου επιχειρεί με το πρόσφατο έργο της να διεισδύσει στην καθεαυτό λειτουργία της μνήμης και να τη συνδέσει με τα πλάσματα της.

Διαβάστε περισσότερα: Τα μαύρα κουτιά της μνήμης

"Άβατον Ασύμφωνα"

asimfona-900Οι χαράκτριες Καληάνθη Βογδοπούλου, και Βαλεντίνη Μαυρόδογλου, παρουσιάζουν την έκθεση "Άβατον Ασύμφωνα", σε νέο χώρο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, που βρίσκεται στην διεύθυνση Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20 στον Λυκαβηττό, και σας προσκαλούν στα εγκαίνια της το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 18.30, με την επιμέλεια της Δήμητρας Σιατερλή.

Διαβάστε περισσότερα: "Άβατον Ασύμφωνα"

Athens Print Fest

Suchanek-900Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει δύο εκθέσεις:

Διαβάστε περισσότερα: Athens Print Fest

Θηρογένεια

thirogeneia-900Έκθεση Χαρακτικής του Γιάννη Ευθυμιάδη με τίτλο ΘΗΡΟΓΕΝΕΙΑ θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα: Θηρογένεια

7η Ετήσια Έκθεση Ανοικτού Εργαστηρίου Χαρακτικής

7ekthesi-900Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει την 7η Ετήσια Έκθεση έργων των μαθητών του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής .Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 11 Φεβρουαρίου και ώρες 6-9 μ.μ. καθημερινά στο Village Shopping and More..., ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα: 7η Ετήσια Έκθεση Ανοικτού Εργαστηρίου Χαρακτικής

Admir Mujkic Exhibition

LIVEOPENING-900Admir Mujkic. Το όνομα του καλλιτέχνη που είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη Χαρακτική Τέχνη.

Διαβάστε περισσότερα: Admir Mujkic Exhibition

«Ζωή»

Stavakantonakis LionΣτα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».

Διαβάστε περισσότερα: «Ζωή»

«Οδοιπόροι»

32-800Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής της Κλέβες Κρίσικο, με τον τίτλο «Οδοιπόροι».

Διαβάστε περισσότερα: «Οδοιπόροι»

Ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ

xaraktiki-eeteΣτον πολυχώρο artville Ιάσονος 5, στη Γλυφάδα, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.

Διαβάστε περισσότερα: Ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ

Έκθεση χαρακτικών της Αλεξάνδρας Τσιτσιντά

dffg-900Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης) φιλοξενεί μία μικρή έκθεση – εγκατάσταση χαρακτικών έργων της εικαστικού Αλεξάνδρας Τσιτσιντά στον χώρο της "Πωλητήριο" και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 20.00.

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση χαρακτικών της Αλεξάνδρας Τσιτσιντά

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες

nea-elliniki-xaraktikiΗ Myrό Gallery απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς χαράκτες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Νέα Ελληνική Χαρακτική 1" και θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες

Η δίκη του Γιόζεφ Κ.

kolios-1-900Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση χαρακτικών και σχεδίων του Γιάννη Κολιού με τίτλο «Η δίκη του Γιόζεφ Κ.», που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Η δίκη του Γιόζεφ Κ.

«Σχέδια και χαρακτικά Ελλήνων εικαστικών Δωρεά Τάκη και Μαίρης Τσονάκα»

katraki-600Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, με τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας της, παρουσιάζει από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα: «Σχέδια και χαρακτικά Ελλήνων εικαστικών Δωρεά Τάκη και Μαίρης Τσονάκα»

Παναγιώτης Τέτσης: Χαρακτική

Tetsis 06-700Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Βίλα Καπαντζή, την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση με τίτλο Χαρακτική.

Διαβάστε περισσότερα: Παναγιώτης Τέτσης: Χαρακτική

Κλασικοί και μοντέρνοι - ελληνική χαρακτική 1930-1950

100 3161P-700Στα μέσα του 19ου αιώνα ο Μπωντλέρ παρότρυνε τους χαράκτες να αποφεύγουν τις αντιγραφές των κλασικών έργων και να δημιουργούν δικά τους θέματα. Υπήρξε ο πρώτος θεωρητικός της τέχνης που μίλησε για την αυτονομία της χαρακτικής τέχνης. Στην Ελλάδα το αίτημα της αυτονομίας της χαρακτικής πραγματοποιήθηκε πολύ αργότερα. Ο Γιάννης Γαλάνης υπήρξε αυτός ο χαράκτης που έδειξε –κατά τη διάρκεια της πρώτης έκθεσής του στην Αθήνα το 1928– ότι η χαρακτική αποτελεί μία αυτόνομη τέχνη με τους δικούς της μορφοπλαστικούς κανόνες και νόμους και όχι μία συμπληρωματική τεχνική που έχει ως στόχο της την εικονογράφηση βιβλίων και τη

Διαβάστε περισσότερα: Κλασικοί και μοντέρνοι - ελληνική χαρακτική 1930-1950

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιανουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Δευτέρα, 21 Ιαν. 2019 - 23:55:50
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςΧαρακτική Top of Page