Ασώματες Μορφές

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση χαρακτικής της Έλενας Προβατά με τίτλο “Ασώματες Μορφές”. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Η έκθεση πραγματεύεται τις πρωταρχικές αξίες του ανθρώπου και τη σχέση του με τη φύση.

Προσωπεία- Μάσκες

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στον χώρο τέχνης ETCH INK την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στην έκθεση χαρακτικής : ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ-ΜΑΣΚΕΣ

Νέοι Χαράκτες 2018-2019

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. εγκαινιάζει στον χώρο του αίθριου του 1ου ορόφου την περιοδική έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου.

kourd_Canuto Kallan

Η Gallery Kourd εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση χαρακτικής ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου 2020.

Εκ βάθους καρδίας!

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο συνεργάζονται για να ενεργοποιήσουν την ιαματική, οιονεί θαυματουργική, δύναμη της τέχνης.

Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο

Συμμετέχοντας στις εορταστικές δράσεις για το «Έτος Ερωτόκριτου» ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζουν την έκθεση χαρακτικής «Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο» του Γρηγόρη Νιόλη, σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, Υψηλαντών 30, Μέγαρο Δημαρχείου, Χανιά, Κρήτη.

Fantastic Worlds

Από τη Θεσσαλονίκη στο Βερολίνο και μετά στη Θέρμη και από εκεί στην Πλ. Άθωνος

Ομαδικό Πορτραίτο - Οι καλλιτέχνες της καρδιάς μας

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti παρουσιάζει μία ακόμα σημαντική έκθεση τη φετινή χρονιά, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην δημιουργία της μεταξοτυπίας.

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

Η χαρακτική σαν μορφή εικαστικής δημιουργίας είναι ιδιαίτερα οικεία στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ιαπωνία.

Θηρογένεια του Γιάννη Ευθυμιάδη

Έκθεση Χαρακτικής του Γιάννη Ευθυμιάδη με τίτλο ΘΗΡΟΓΕΝΕΙΑ διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από 1η έως 10 Μαρτίου 2019. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα.

Έκθεση έργων Βάσως Κατράκη

Ο Δήμος Πετρούπολης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος ΟΓΕ) τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συνδιοργανώνουν έκθεση έργων της χαράκτριας Βάσως Κατράκη (1914-1988).

«Αναφορά στο Ρεμπέτικο»

Ο χώρος Άθωνος aRT sPACE, στη Θεσσαλονίκη, σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, από τις 19.00 και μετά, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Σώτου Ζαχαριάδη, με τίτλο «Αναφορά στο Ρεμπέτικο».

Έκθεση χαρακτικής του Νίκου Τερζή

Ο χώρος τέχνης ΑΘΩΝΟΣ aRT sPACE σας περιμένει την Τετάρτη 28 Νοέμβρη από τις 7.30 μμ. στο χώρο του Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Νίκου Τερζή.

Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας με τίτλο "Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;"

«Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»

Έκθεση χαρακτικών του Günter Grass

«Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας»

Με μεγάλη χαρά η Ζώγια φιλοξενεί έως τις 30 Οκτωβρίου την έκθεση χαρακτικών του Βασίλη Καρκατσέλη με τίτλο «Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας».

Τα μαύρα κουτιά της μνήμης

Η χαράκτρια Ελένη Κάπρου επιχειρεί με το πρόσφατο έργο της να διεισδύσει στην καθεαυτό λειτουργία της μνήμης και να τη συνδέσει με τα πλάσματα της.

Άβατον Ασύμφωνα

Οι χαράκτριες Καληάνθη Βογδοπούλου, και Βαλεντίνη Μαυρόδογλου, παρουσιάζουν την έκθεση "Άβατον Ασύμφωνα", σε νέο χώρο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, που βρίσκεται στην διεύθυνση Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20 στον Λυκαβηττό, και σας προσκαλούν στα εγκαίνια της το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 18.30, με την επιμέλεια της Δήμητρας Σιατερλή.

Athens Print Fest

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει δύο εκθέσεις:

Θηρογένεια

Έκθεση Χαρακτικής του Γιάννη Ευθυμιάδη με τίτλο ΘΗΡΟΓΕΝΕΙΑ θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

7η Ετήσια Έκθεση Ανοικτού Εργαστηρίου Χαρακτικής

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει την 7η Ετήσια Έκθεση έργων των μαθητών του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής .Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 11 Φεβρουαρίου και ώρες 6-9 μ.μ. καθημερινά στο Village Shopping and More..., ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.