Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσειςΧαρακτικήΠρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες

nea-elliniki-xaraktikiΗ Myrό Gallery απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς χαράκτες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Νέα Ελληνική Χαρακτική 1" και θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναγράφοντας στο θέμα "Νέα Ελληνική Χαρακτική Ι".

Υπεύθυνος για την διαδικασία επιλογής & επιμελητής της έκθεσης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπράλος.

Διαδικασία επιλογής, όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν 4 - 8 ευκρινείς φωτογραφίες διαφορετικών χαρακτικών έργων τους, αναγράφοντας την έκδοση (η οποία πρέπει να είναι μικρότερη των 12 τυπωμάτων) και την μέθοδο χάραξης σε κάθε μία, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα τις σπουδές τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Τα χαρακτικά που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα προς έκθεση και πώληση, κορνιζομένα, και να μην ξεπερνούν σε διάσταση τα 30 Χ 40 cm. Proof, e/a, "εκτός αρίθμησης", δεν γίνονται δεκτά.

Η έκθεση και η διαδικασία της έχουν στόχο την προώθηση στο διεθνές προσκήνιο της νέας ελληνική χαρακτική, συνδυάζοντας εγκαθιδρυμένες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέλτιστες δημοπρατικές πρακτικές με εικαστικές εκθέσεις και στόχο να ανοίξει ένα νέο κανάλι διάθεσης χαρακτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο www.myro.gr.

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Πάρη Καπράλο. Το 2014 ανέλαβε την διαχείριση του χώρου η Ιφιγένεια Τσίτσα. Η gallery ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση www.myro.gr.

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Ολυμπία Μπελεβέτη

Ολυμπία Μπελεβέτη

Η Ολυμπία Μπελεβέτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει τελειώσει το Anatolia College και ακολούθως σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο UCL (University Cοllege London) στη Γλωσσολογία και ασχολήθηκε με κριτική τέχνης, αλλά έχει κάνει και επιμέλεια σε λογοτεχνικά βιβλία, όμως ο "μεγάλος της έρ...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Κυριάκη, 18 Αυγ. 2019 - 21:49:00
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςΧαρακτικήΠρόσκληση ενδιαφέροντος προς νέους Έλληνες χαράκτες Top of Page