Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσειςOne Minute, One Hour, One Month… One Million Years

One Minute, One Hour, One Month… One Million Years

27-900Το The Island Club παρουσίασε την ομαδική έκθεση με τίτλο One Minute, One Hour, One Month... One Million Years, με έργα από την Ιδιωτική Συλλογή Κερενίδη Πέπε.

Το One Minute, One Hour, One Month... One Million Years αναπτύσσεται στο διάκενο που χωρίζει τη μέρα από τη νύχτα, τη δουλειά από την αναψυχή, τον ύπνο από το ξύπνιο, εκεί όπου ο χρόνος ρευστοποιείται και τα σύνορα δια-λύoνται. Όπου η γλώσσα, η μορφή της και η λειτουργία της ενδίδουν υπό το βάρος της ερμηνείας.

Η έκθεση θα εκτυλίσσεται μέσω μιας περιπλάνησης σε διάφορα κτίρια, βιτρί-νες και δημόσιους χώρους ενώ το The Island Club θα είναι ανοιχτό από τις 17:36 μέχρι τις 21:36, καθώς ο ήλιος δύει και το κέντρο της πόλης μετατρέπε-ται από εμπορικό χώρο σε τόπο αναψυχής.

Με δορές, με άμφια, προσπάθησα να κρύψω τη βαθυγάλαζη λεπίδα. Εκλι-παρούσα τη μέρα να γίνει νύχτα. Λαχταρούσα να δω την ντουλάπα ν’ αλ-λάζει σχήμα, να νιώσω το κρεβάτι να μαλακώνει, να μετεωριστώ στον αέρα, να δω δέντρα να ψηλώνουν και πρόσωπα να μακραίνουν, μια πράσινη πλαγιά σ’ ένα χερσότοπο και δυο δύστυχες ανθρώπινες φιγούρες ν’ αποχαιρετιούνται. Σκόρπισα λέξεις όπως ο σποριάς σκορπίζει το σπόρο στα οργωμένα χωράφια, στη γυμνή γη. Ποθούσα πάντα να μεγαλώσω τη νύχτα, και να τη γεμίζω με όνειρα, όλο και πιο πολλά.

Βιρτζίνια Γουλφ, Τα Κύματα, 1931
(μετ. Άρης Μπερλής, Ύψιλον/βιβλία, Αθήνα 1994.)

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Ignasi Aballí, Eva Barto, Alejandro Cesarco, Daniel Gustav Cramer, Angela Detanico and Rafael Lain, Χάρις Επαμεινώνδα, Aurélien Froment, Dora García, Mario García Torres, David Horvitz, On Kawara, Jochen Lempert, Julien Nédélec, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Vittorio Santoro, Ariel Schlesinger, και Elsa Werth.

Η Ιδιωτική Συλλογή Κερενίδη Πέπε ιδρύθηκε από τον Ιορδάνη Κερενίδη, Διευθυ-ντή Έρευνας Κβαντικών Υπολογισμών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών του Παρισιού και τον Piergiorgio Pepe, λέκτορα στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστήμων του Παρισιού και σύμβουλο δεοντολογίας. Η συλλογή τους χαρακτηρίζεται από ένα έντονο ενδιαφέρον για την εννοιολογική τέχνη, η οποία είναι ταυτόχρονα πολιτική και προσωπική. Το 2014 ίδρυσαν το Phenomenon, και σε αυτό το πλαίσιο οργανώνουν κάθε δύο χρόνια ένα πρόγραμμα εκθέσεων και φιλοξενίας καλλιτεχνών στο νησί της Ανάφης (www.phenomenon.fr). Παράλληλα, φιλοξενούν διεπιστημονικές εκδηλώ-σεις, ενώ η ενεργή εκδοτική τους δραστηριότητα περιλαμβάνει βιβλία και καταλόγους καλλιτεχνών.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 23 Φεβρουαρίου 2019, 17:36 – 20:36
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 25 Φεβρουαρίου – 23 Mαρτίου 2019
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τρίτη – Σάββατο, 17:36 – 21:36

Θερμές ευχαριστίες: Μάριος Δημητρίου (Mάριος Κλειδαράς), Ευάγγελος Ευαγγέλου (Foto Matik), Γιούλα Οικονόμου (Sunoptical), Σπύρος Πολυκάρπου (Collector’s Corner), Παναγιώτης Πιερίδης (20 Αγορά Ανεξαρτησίας), Γεωργία Ραουνάς (Georgia Raouna Jewellry Design, 44 Αγορά Ανεξαρτησίας), Κ. Σαλα-μιωτης & Υιοι (Salamis Souvenirs).

Το The Island Club είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκθεσιακός χώρος, που αποτε-λεί πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Χριστόδουλου Παναγιώτου, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του προγράμματος, με διαχείριση της Ντενίζ Αραούζου. Βρίσκεται στην Αγορά Ανεξαρτησίας στο κέντρο της Λεμεσού, και οικειο-ποιείται το όνομα της οικογενειακής λέσχης της Ναάφη (NAAFI: Navy, Army and Air Force Institutes) που ιδρύθηκε κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, με στόχο την παροχή ψυχαγωγίας στα μέλη των Βρετανικών Ενόπλων Δυ-νάμεων. Λίγοι ντόπιοι θυμούνται σήμερα τη λέσχη, καθώς η πρόσβαση σε αυ-τήν επιτρεπόταν αποκλειστικά στα μέλη του προσωπικού των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στους προσκεκλημένους τους.

The Island Club
34 Αγορά Ανεξαρτησίας
3036, Λεμεσός, Κύπρος
+357 25 252010
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.the-island-club.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Τρίτη, 15 Οκτ. 2019 - 10:31:38
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςOne Minute, One Hour, One Month… One Million Years Top of Page