Αντωνοπούλου art gallery - Αλέξανδρος Ψυχούλης >

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, ένας χείμαρρος γεννημένος από την κακοκαιρία Ντάνιελ, παρασύρει το σπίτι του Αλέξανδρου Ψυχούλη στο Νότιο Πήλιο. Ο ίδιος καταφέρνει να βγει απ’ αυτό λίγα λεπτά πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση. Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων που έπεται της καταστροφής, είναι μια «θεραπευτική», παιγνιώδης και ταυτόχρονα τρυφερή ματιά στην αγριότητα του φαινομένου.

 

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης[Βόλος,Ελλάδα,19-6-1966] στο έργο του <<Μυρμηγκοφωλιά στα σύννεφα>> επισημαίνει με την τοποθέτηση του μυρμηγκιού στον βόρειο πόλο της γης τη σημασία της εργατικότητας που πρέπει να διαφεντεύει τους ανθρώπους της γης και ως μαύρη σκιά τη συνύπαρξη της μαύρης οικονομίας με την καθαρή που εκπροσωπούν οι λευκές νεφέλες τω όντι επικρατούσες στον εικαστικό του χώρο.

Στο έργο <<Φέρρυ>> ο καλλιτέχνης έχει τοποθετήσει ένα τεράστιο κοχύλι στο εσωτερικό ενός φέρρυ μπόουτ, υπογραμμίζοντας πως ήχοι, διάλογοι και σκέψεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του αποτελούν ζάτιμο υλικό που αποκτιέται στον εσωτερικό πυρήνα των ταξιδιών που εκπροσωπεί εν προκειμένω το φέρρυ.

Στο έργο <<Το σπίτι μας,τα σπίτια μου>> ο Ψυχούλης έχει αποτυπώσει μία χελώνα που κινείται εκτός του καβουκιού της, μεταφέροντας μέλη της οικογένειάς της εντός των καβουκιών τους και περιδεμένα σε αυτήν, για να μην περιπέσουν και ως ένα στοιχείο φροντίδας και κίνησης για τα χρειώδη των μελών της οικογένειάς της.

Στο έργο <<Ουρανός/sky>> ο καλλιτέχνης εκθέτει μια νεφελογραφία που αναπληρώνει την ψυχολογική ανθρώπινη προσωπογραφία μέσω φυσικών εν συνεχή ροή σχηματισμών και διαφαίνεται μία ανδρική φιγούρα δημιουργημένη από έναν στρόβιλο που συμβολίζει την οργή σε περιδίνηση, μοιάζοντας να κυριαρχεί επί μίας φιγούρας που έχει καρδιόσχημη κεφαλή,έστω και αν αυτή έχει,επίσης,τον στρόβιλο ως πηγή δημιουργίας της.

Αντωνοπούλου αρτ γκάλερι
Αριστοφάνους 20,Τ.Κ 105 54,
Ψυρρή, Αθήνα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: + 00 30 210-3214994
Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη-Παρασκευή: 14.00-20.00
Σάββατο: 12.00-16.00
http://www.aaart.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διάρκεια έκθεσης: 30-3-2024 ως 11-5-2024


ARELIS
http://www.arelis.gr

http://www.theaterinfo.gr

Pin It