«Και η τέχνη…στην πρώτη γραμμή»

Εικαστική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης - Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα, 25-27 Απριλίου 2013. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ οργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής και παράλληλα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής

«Και η τέχνη...στην πρώτη γραμμή». Η έκθεση προβάλει το μήνυμα, της υποχρέωσής μας απέναντι στην κοινωνία να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Απώτερος σκοπός της έκθεσης είναι να γίνει φορέας πολιτιστικής ανταλλαγής και να προάγει μέσω της τέχνης την ανθρώπινη επικοινωνία.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αντωνία Θωμοπούλου, Μαρία Θωμοπούλου και Νίκη Καραμιχάλη.

petrina xroniaΜέσα από ζωγραφικά έργα που χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία αισθητικών αναζητήσεων, οι καλλιτέχνες αναρωτιούνται για το αν ο άνθρωπος μπορεί ακόμα και σήμερα να ονειρεύεται, να ελπίζει, να προστατεύει τους άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, να ερωτεύεται, να αγωνίζεται, να βοηθά, να σκέφτεται, να δημιουργεί και πάνω από όλα να είναι ακόμα άνθρωπος.
Συνομιλώντας με τη συναισθηματική βαρύτητα του συγκεκριμένου "Τόπου και Χρόνου", και μέσα από τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής, οι καλλιτέχνες, είναι εδώ, στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του επιστημονικού κόσμου και της ΕΕΤ&ΕΧ, που μάχεται για το σοβαρό ζήτημα του τραύματος και της επείγουσας χειρουργικής.

Την έκθεση θα μπορούν να επισκεφτούν οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο.

Pin It