Μορφής Ίδιον

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπης Καστρίτση και Κατερίνας Κουνάβη με τίτλο «Μορφής Ίδιον», σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Μπουραζάνη Κωνσταντίνου.

 

Εγκαίνια: Τρίτη 18/6/2024 19:30μμ
Η έκθεση παρουσιάζει 22 έργα ζωγραφικής των δυο καλλιτεχνών.

Τι είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει ένα έργο τέχνης; Ποια η ιδιαιτερότητα στο ύφος, η οποία αποκαλύπτει την υποκειμενική έκφραση του δημιουργού;

Μορφής Ίδιον. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μορφής, αυτό το οποίο μας προσκαλούν οι δυο εικαστικοί να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε στην εργασία τους. «…Η μορφή, η φόρμα η οποία σχηματίζει τις ανθρώπινες φιγούρες στον εικαστικό χώρο, κυριαρχεί και επιμένει, πάντα σε πρώτο πλάνο ως κοινό γνώρισμα των δύο. Αυτό όμως είναι που πυροδοτεί αυτόν τον ενδιαφέροντα, εικαστικό διάλογο. Σχέδιο χειρονομιακό, που εξυπηρετεί την αίσθηση. Χρώματα έντονα, πλημμυρισμένα από δύναμη, δημιουργούν έναν κόσμο συναισθηματικό, παρορμητικό, γεμάτο κίνηση και ζωή. Με κοινές καταβολές, Καστρίτση και Κουνάβη επιχειρούν να μας επικοινωνήσουν, η καθεμία με το δικό της καθαρά προσωπικό ύφος, την αλήθεια την οποία κρύβει η τέχνη τους.»


Επιμέλεια έκθεσης : Μπουραζάνης Κωνσταντίνος , Ιστορικός Τέχνης Α.Σ.Κ.Τ.


Διάρκεια έκθεσης 18/06 – 06/07/2024
Ωράριο Λειτουργίας : Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 - 06.00, Πέμπτη 12.00 - 07.00, Σάββατο 11 - 3.00 Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά


Σχετικά με τις καλλιτέχνιδες


ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗ
Η Πηνελόπη Καστρίτση γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παρακολούθησε ζωγραφική με τον Χαρίλαο Κοντοσφύρη, χαρακτική με τη Σοφία Παπαδοπούλου, εφαρμοσμένες τέχνες με τον Φίλιππο Καλαμάρα, γλυπτική με τον Χρήστο Τσότσο και ψηφιακές τέχνες με το Βασίλη Μπούζα. Αποφοίτησε με άριστα το 2020, με πτυχίο Integrated master και κατεύθυνση στη ζωγραφική. Στα πλαίσια των σπουδών της ασχολήθηκε και δημιούργησε έργα χαρακτικής και video art. Έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Λαμία και Φλώρινα, ενώ έχει πραγματοποιήσει και δυο ατομικές εκθέσεις. Ζωγραφικά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας. Ζει και εργάζεται στη Λαμία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΝΑΒΗ
Η Κατερίνα Κουνάβη γεννήθηκε στην Πάτρα . Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Από το 2009 ασχολήθηκε με την ζωγραφική ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Τμήμα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα στο εργαστήριο του κ. Χ. Κοντοσφύρη. Στα πλαίσια των σπουδών της παρακολούθησε τα εργαστήρια χαρακτικής με τη Σοφία Παπαδοπούλου, εφαρμοσμένων τεχνών με τον Φίλιππο Καλαμάρα, γλυπτικής με τον Χρήστο Τσότσο και ψηφιακών τεχνών με το Βασίλη Μπούζα. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του πανεπιστήμιου Πατρών. Από το 2009 μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις και projects.

Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Πληροφορίες: https://chiliart.gr

Χορηγός Φωτογράφισης Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr 

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα
ΜΕΤΡΟ M3 ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ, τηλ.επικ, tel.nr, 210-7292564
6936755550
www.chiliart.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It