Σύγχρονη Ελληνική τοπιογραφία

Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ".

Η Ελλάδα με αρκετά πλούσια κληρονομιά στην τοπιογραφία, με έντονα τα στοιχεία του υπαιθρισμού και του ιμπρεσιονισμού που αναγνωρίζονται στα έργα σημαντικών ζωγράφων όπως του Ιακωβίδη, Πανταζή, Σαββίδη, Οικονόμου, Κογεβίνας αλλά στα τοπία των κορυφαίων τοπιογράφων Μαλέα, Παρθένη, Λύτρα, Παπαλουκά, Βασιλείου, Θεόφιλου, Τσαρούχη.

Η Gallery Art Πρίσμα προσπαθώντας να δώσει ένα μικρό στίγμα της σύγχρονης ελληνικής τοπιογραφίας πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση "Σύγχρονη Ελληνική Τοπιογραφία" με δέκα εικαστικούς που βλέπουν με διαφορετική εικαστική ματιά το ελληνικό τοπίο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι : ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ - ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ - ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ - ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ.

Η αποτύπωση του τοπίου είναι μία διαχρονική εμμονή για τον καλλιτέχνη, νοσταλγία, φαντασία, αγάπη, βιώματα, αλλά και το σημαντικότερο όλων το άπλετο ελληνικό φως.

Κουντουριώτου 187
18535, Πειραιάς
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 10 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Τετ./Σαβ. 10:30 - 15:00π.μ.
Τρ. / Πεμ. / Παρ. 10:30-15:00π.μ. & 18:00 -21:00μ.μ.

Pin It