Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Studying Art

peni-900Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 19:00, στο Χώρο τέχνης και Πολιτισμού Pow Wow, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Πένυ Κωνσταντίνου με τίτλο Studying Art.

O Picasso στα δώδεκά του χρόνια , αντέγραφε Delacroix, o Soulage ,παρατηρώντας τα γοτθικά βιτρό αποφάσισε με ποιο τρόπο θα ασχοληθεί με την τέχνη και πολλοί από τους ζωγράφους του 19ου αιώνα και νωρίτερα , περνούσαν τη μέρα τους μελετώντας τους μεγάλους δασκάλους μέσα στο Λούβρο. Είναι αλήθεια πως αν θέλεις να φτάσεις στην ουσία των πραγμάτων και να αναμετρηθείς με τον ίδιο τον χρόνο , πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο μαθαίνοντας από τους καλύτερους των καλύτερων και έτσι ίσως φτάσεις να ανακαλύψεις εσένα. Διαχρονικό κομμάτι της εκπαίδευσης , λοιπόν , των καλλιτεχνών , είναι οι μελέτες ,τα αντίγραφα και οι παραλλαγές στα έργα των μεγάλων δασκάλων. Πάνω σε αυτή τη παραδοσιακή γραμμή, η Πένυ Κωνσταντίνου , παρουσιάζει τις δικιές της μελέτες-προσεγγίσεις πάνω σε έργα των Picasso- Lucian Freud- Paul Gauguin- Henri Mtisse- Egon Schiele κ.α. , δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή , να καταλάβει , πως η δημιουργική διαδικασία δεν συμβαίνει με παρθενογένεση , αλλά προκύπτει από τον διάλογο με την ιστορία. Συν διαλεγόμενοι με τους ¨νεκρούς" και δημιουργώντας για τους "αγέννητους" , μεταλαμπαδεύουμε την χαρά για ζωή , την αλήθεια , την γνώση και την ομορφιά.....Θεατές η δημιουργοί , αγκαλιάζουμε το φάσμα της γνώσης , προσπαθούμε να διασώσουμε τα παραπάνω και κάπου μέσα στην διαδικασία ίσως αφήσουμε και το δικό μας λιθαράκι...

Η Πένυ Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε στο ΣΤ ́ Eργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητή και πρύτανη Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2007. Παράλληλα, φοίτησε στο εργαστήριο Φωτογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον επίκουρο καθηγητή Μανώλη Μπαμπούση (2000-2003). Το 2006 φοίτησε για 4 μήνες με το πρόγραμμα Erasmus στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης ( Facultad de Bellas Artes - Univercitad de Sevilla) της Ισπανίας με καθηγητή τον Antonio Sabrana. Περάτωσε τις σπουδές της στα εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα καθώς και στα ειδικά μαθήματα για τη διδασκαλία της τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2007 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ιδιαίτερα μαθήματα σχεδίου προετοιμασίας για Σχολή Καλών Τεχνών και μαθήματα σχεδίου σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και στο μουσείο Αη Στράτη. Zει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2015 Διάλογος, Γκαλερί Εικαστικές Αναζητήσεις, Αθήνα
2013 Σε χρόνο υποκειμενικό, Γκαλερί Χρυσόθεμις, Αθήνα
2007 Κτίριο Αποφοίτων ΑΣΚΤ Αθήνας, Πλάκα, Αθήνα

INFO
Έκθεση Ζωγραφικής
Τίτλος: Studying Art
Πένυ Κωνσταντίνου
Διάρκεια έκθεσης : 2 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου 2018
Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Pow Wow
Διευθ.: Γράμμου 30, Μαρούσι 15124
Στοιχεία Επικοινωνίας: 6972039243, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες λειτουργίας: Κατόπιν ραντεβού
Είσοδος Ελεύθερη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τρίτη, 20 Αυγ. 2019 - 18:03:00
 

Newsletter

ΑρχικήΖωγραφικήStudying Art Top of Page