Exploration

Η γκαλερί Art Zone 42 Athens παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αρετής Κλουτσινιώτη με τίτλο "Exploration".

 

Το στυλ της Αρετής είναι χαρακτηριστικό, στην τωρινή της "Εξερεύνηση" οι συνθέσεις της είναι πυκνές, φαντασμαγορικές, με πολλά και λαμπερά χρώματα, οι φόρμες των ανθρώπων, ζώων και φυτών διατηρούν τον ρεαλισμό και την ακεραιότητα τους, αν και στροβιλίζονται σε χώρους αφηρημένους, παλλόμενους, και συμπαντικούς. Τα περισσότερα έργα της είναι αλληγορίες για την αξία της βιοποικιλότητας της οποίας ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού της είναι ανθρώπινο.

Στην πολύχρωμη και πληθωρική ζωγραφική της πρωταγωνιστούν γάτες, τίγρεις, cheetah, χιμπαντζήδες, σκύλοι, πεταλούδες, σκαραβαίοι και συμμετέχουν άνθρωποι, όχι σαν κυρίαρχοι και καταστροφείς της ζωής και της φύσης αλλά σαν προσεκτικοί ευλαβείς παρατηρητές που αναγνωρίζουν την αξία και το μεγαλείο της. Η ζωγραφική της είναι ελπιδοφόρα, τα έργα της προκαλούν την εντύπωση μιας παλλόμενης επιφάνειας που απεικονίζει την σφύζουσα ενεργητικότητα της ζωής όπως αυτή έχει φυσιολογικά εξελικτικά προκύψει.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αρετή Κλουτσινιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήριο της Μαίρης Χατζηνικολή (1976) και σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts του Παρισιού (1976-81) με καθηγητές τον Piere Matthey στην ζωγραφική και τον Ricardo Licata στο ψηφιδωτό.
Οι, Αθηνά Σχινά, Βιβή Βασιλοπούλου, Αγγέλα Ταμβάκη, Αλέξανδρος Ξύδης, Στέλιος Λυδάκης, Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, Μπία Παπαδοπούλου, Βάσος Κουντουρίδης έχουν παρουσιάσει και σχολιάσει την ζωγραφική της.
Έργα της βρίσκονται στην συλλογή ACG ART collection του The American College of Greece, στο Μουσείο Εκαστικών Τεχνών Ηρακλείου – ΜΕΤΗ, στην Δημοτική πινακοθήκη της Ερμούπολης Σύρου, και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Miami, Utah & New York,(U.S.A)., Quito (Equador), London (U.K). Paris (France). Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Παρίσι, Μαϊάμι (ΗΠΑ), Quito (Ισημερινός).

 

Ωράριο : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή _15:00 – 21:00 // Τετάρτη, Σάββατο_11:00 – 15:00

 

Art Ζone 42 gallery-Αρετή Κλουτσινιώτη, ατομική έκθεση με τίτλο <<Εxploration>>

Η Αρετή Κλουτσινιώτη[Aθήνα,Ελλάδα,1964] στο έργο"With out fear 1"[Μεικτή τεχνική σε καμβά][Διαστάσεις: 80 χ 120 εκατοστά]μας παρουσιάζει σε ακανόνιστη τυποποιημένη επανάληψη μορφές πιθήκων σε στάση επίδειξης να συνυπάρχουν με σκαραβαίους, ένα έντομο που προσφέρει την αθανασία και την ομαλή μετάβαση των θνητών στον επόμενο κύκλο ζωής .Επιπλέον,οι ροζ γάτες που παρίστανται σε αυτό το πλήθος ζώων και εντόμων προσφέρουν σε αυτήν την εικαστική αναθηματική στήλη τη σεξουαλική και την πανερωτική πονηρία. Επίσης, οι πίθηκοι, οι γάτες και οι σκαραβαίοι με την ύπαρξή τους σε αυτήν την εικαστική σύνθεση επιτυγχάνουν την πτήση των ανθρώπων που εκπληρώνουν τα όνειρά τους σε μορφή αιθεροβασίας.

Στο έργο "With out fear 3"[Μεικτή τεχνική σε καμβά][Διαστάσεις: 80 χ 120 εκατοστά]η καλλιτέχνιδα μας εκθέτει μικρές ομάδες σκύμνων που πλαισιώνονται από πεταλούδες και άνθη, ώστε η εξουσία τους να υπερίπταται σε νεαρή ηλικία και να είναι ακμαία και ανθηρή, για να αναγεννιέται.

Στο έργο "First light in the wild 1"[Μεικτή τεχνική σε καμβά][Διαστάσεις: 140 χ 100 εκατοστά]η καλλιτέχνιδα απεικονίζει ασπρόμαυρες cheetah που παρουσιάζουν μια μονόπλευρη αντίδραση στη συμπεριφορά τους και cheetah με μπλε κουκίδες που εμφανίζουν κάποια απροσδιόριστη τάση μελαγχολίας και είναι σε στάση κινητικότητας. Επιπροσθέτως, οι άγγελοι είτε ερωτιδείς είτε άπτεροι εμφανίζεται να ευρίσκονται σε στάση προσευχής, ώστε να επιτύχουν τη συμφιλίωση ανθρώπων και φύσης. Τόσο τα ζώα όσο και οι άγγελοι παρουσιάζονται αδιατάρακτοι από την επιβλητική παρουσία των σκαραβαίων ως πρόξενοι δέους.

Στο έργο "Insistent observers"[Μεικτή τεχνική σε καμβά][Διαστάσεις: 50 χ 60 εκατοστά] σωματοποιημένες γάτες ενυπάρχουν στο στερέωμα με ασώματους κύνες και η καλλιτέχνιδα επισημαίνει την αρμονική συνύπαρξη του ανδρικού και του γυναικείου φύλου που εντέλει επιβάλλεται στο ανδρικό με την οριστική αποτίναξη των φυσικών και γενετησιών του ορμών, αναγκών και ενστίκτων και με τελικό στόχο τη διάκριση όλων στον έναστρο ουρανό.

Την επιμέλεια της εκθέσεως έχει επιτελέσει η Τζωρτζίνα Θέου,curator και ιστορικός τέχνης. Επιπλέον, τα κείμενα του καταλόγου της εκθέσεως έχει συντάξει η Αρετή Κλουτσινιώτη και τον σχεδιασμό του καταλόγου έχει αναλάβει ο Γιάννης Λιναρδάκης.

 

Art Zone 42 gallery
Λεωφόρος Βασιλέως Kωνσταντίνου 42,Αθήνα,Τ.Κ 116 35,

Τηλέφωνο επικοινωνίας: + 00 30 210-7259549
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 15.00-21.00
Τετάρτη και Σάββατο: 11.00-15.00
http://www.artzone42.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διάρκεια έκθεσης: 27-4-2023 ως 20-5-2023

Pin It