«Από ‘κει που φύτρωσες»

Το Δη.Πε.Θε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ Αγρινίου ανοίγει την αυλαία της Κεντρικής Σκηνής την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 9.μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου με το έργο «ΑΠΟ ‘ΚΕΙ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΣΕΣ» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η παράσταση βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που είναι οι ίδιες μάνες και μιλούν και για τη δική τους μάνα. Αλήθειες πικρές και γλυκές που παντρεύονται με την ποίηση, τη θρησκεία, τον ρεαλισμό, τον σουρεαλισμό, το σήμερα και το χτες και την καταπίεση μιας κοινωνίας που ξέρει να κουρδίζεται καλά σε ήχους σκληρούς. Η ευθύνη του να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο φαίνεται να μην είναι και τόσο προσωπικό θέμα για όλους όταν κουβαλάς στην πλάτη σου άλλες γενιές, άλλες εποχές, άλλες μάνες, άλλες κοινωνικές δομές, άλλα πλαίσια, άλλες εμμονές. Η παράσταση αυτή έρχεται να απελευθερώσει από μέσα μας σκέψεις και συναισθήματα που κάναμε και νιώσαμε για τη δική μας μάνα αλλά και αναμνήσεις και μυρωδιές που είχαν μείνει κάπου πίσω σε κάτι καθαρό Δευτέρες, σε κάτι γιορτές, σε κάτι καυγάδες, σε κάτι βόλτες με το παλιό αυτοκίνητο, σε κάτι γλέντια, σε κάτι ύπνους κάτω απτήν ίδια κουβέρτα. Το πρώτο γάλα, οι πρώτες χαρές, οι πρώτες λύπες, οι αγωνίες, ο φόβος μη μοιάσω στη δική μου μάνα, η απουσία της. Πώς μέσα από τόση αγάπη, ξεφυτρώνει η σκληράδα, η καταπίεση, η απόγνωση, η θλίψη... Πώς το άνθος γίνεται αγκάθι και τί μένει στο τέλος.

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ
σκηνικά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ
κοστούμια: ΛΙΛΗ ΚΥΡΙΛΗ
φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
βίντεο-αφίσα-τρέιλερ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΑΣ
βοηθός σκηνοθέτη: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ
φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

Παίζουν:
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΨΑΛΗ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

DSC 1208 900DSC 1201 900

DSC 1225 900DSC 1231 900

Σημείωμα σκηνοθέτη:
Άκουσα κάποιον να λέει ότι στις ντοματιές που έχει στον κήπο του, για να μην τις πάρει ο άνεμος και σπάσουνε, βάζει ,λέει, ένα πάσσαλο και τις δένει κιόλας. Αλλά δεν τις δένει με σύρμα. Τις δένει με ένα ύφασμα από μια παλιά φανέλα.... απαλά... για να μην κάνει πληγή.
Κάπως αυτό μου φώτισε έναν άλλο δρόμο για την παράσταση!!
Μετά σκέφτηκα ότι η φύτρα είναι «ίδια λέξη»- που λέει και η κόρη μου- με τη μήτρα. Η ιστορία αυτή δεν τελειώνει ποτέ... Δεν ξέρω... Θα δούμε...
Κατερίνα Καραδήμα

Πληροφορίες: http://www.agriniopolitismos.gr

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ώρα 21.00

Pin It