Επαναστάτησε Αν Τολμάς

Οι ήρωες του έργου είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά ταυτόχρονα και αντιπροσωπευτικά σύμβολα του σύγχρονου «νεοέλληνα».

 

Επαναστάτησε... Αν Τολμάς!...
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή
Κοινωνικοπολιτική Ερωτική Σάτιρα
Κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ.

Σημείωμα Σκηνοθέτιδος
Το Επαναστάτησε Αν Τολμάς αναδεικνύει την δύναμη της γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας στην προσπάθεια δημιουργίας συνειδητοποιημένων πολιτών και κατά συνέπεια μιας ευνομουμένης Πολιτείας. « Το χρήμα και η δόξα μπορεί να χαθούν. Η γνώση ποτέ»! Από εμάς τους πολίτες, λοιπόν, εξαρτάται… Να ΖΗΣΟΥΜΕ ή απλά να επιβιώσουμε… Και γι’ αυτό ο Αγώνας για Ζωή… Παιδεία... Αξιοπρέπεια… Αυτοδιάθεση… συνεχίζεται!...

 

Υπόθεση
Οι ήρωες του έργου είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά ταυτόχρονα και αντιπροσωπευτικά σύμβολα του σύγχρονου «νεοέλληνα».
Ένας πλούσιος Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, διεφθαρμένος και αδίστακτος. Η ερωμένη του, μια αμόρφωτη ακαλλιέργητη θεατρίνα. Ο δικηγόρος του επιχειρηματία που τον βοηθάει στις παράνομες δραστηριότητές του. Ο βουλευτής που δωροδοκείται για να περάσει νομοσχέδια υπέρ του επιχειρηματία. Και τέλος, ο αδέκαστος και αδιάφθορος δημοσιογράφος-το είδος, βέβαια, τελεί υπό σπανιότητα-αποφασισμένος να ξεσκεπάσει όλα τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που ταλανίζουν μια χώρα.

Η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως να του αντιστέκεται, να τον χλευάζει, να του υψώνει τον καθρέφτη κατάμουτρα, να γίνεται το σύντομο χρονικό μιας εποχής.
Και γιατί όχι; Να λειτουργεί «παρανοϊκά και ουτοπικά», σπάζοντας όλες τις «λελογικευμένες» λύσεις των κοινωνικών προβλημάτων που προτείνουν οι «αρμόδιοι» και που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν κατάφεραν-παρ’ όλη την τεχνολογική εξέλιξη-να εξαφανίσουν ή έστω να μειώσουν τα «κακώς κείμενα» της ανθρωπότητας!
Για την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Μαρία Μπαλτατζή

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά)
Ορφέας Εξηντάρης: Ανδρέας Ξεφτέρης (Δικηγόρος)
Γιώργος Μακρής: Χάρης Δελής (Επιχειρηματίας)
Μαρία Μπαλτατζή: Μιμή Μαρά (Πρώην θεατρίνα, Ερωμένη Χάρη)
Μιχάλης Μπουντουλούσης: Σταύρος Τιμιόπουλος (Βουλευτής)
Νίκος Παλπάνης: Μάνος Βερνέζης (Δημοσιογράφος)

Διάρκεια: 95΄ (με ένα διάλειμμα 5΄)
Εισιτήριο: 12€
Απαραίτητη Η Τηλ/κή Κράτηση: 2310285452-6974195079
Ολύμπου 88-Θεσσαλονίκη (Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά)

 

Pin It