«Το Μικρό Πόνι»

To κείμενο γράφει η Βαλεντίνη Δαφνούλη

 

Στις 13 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη ξεκίνησε η παράσταση «Το Μικρό Πόνι», βασισμένο στο έργο του Πάκο Μπεθέρα, και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Σωτηρίου.

Δύο γονείς (Ειρήνη Καζάκου, Παναγιώτης Τζαφέρης) έρχονται αντιμέτωποι με τις κοινωνικές τους πεποιθήσεις και τα γονικά τους καθήκοντα, όταν ο δεκάχρονος γιός τους επιλέγει να πάει στο σχολείο μια σχολική τσάντα, που έχει σχέδια από το αγαπημένο του παιδικό, το Μικρό μου Πόνι. Η τσάντα κλονίζει και οριακά προσβάλει σχολείο και προαύλιο, αφού δεν ταιριάζει σε ένα «αγόρι», ειδικά τέτοιας ηλικίας. Σε ένα έργο που αφορά το παιδί, κύριοι και μόνοι χαρακτήρες είναι οι γονείς, που δυσκολεύονται να κατανοήσουν, να συνεργαστούν και να ακούσουν το παιδί τους, ώστε να το υποστηρίξουν όταν δέχεται σωματικό και ψυχολογικό bullying λόγω της διαφορετικότητάς του.

Το έργο συζητά τον σχολικό εκφοβισμό, την διαφορετικότητα, την σχολική διαπαιδαγώγηση, τον ρόλο του γονέα, και ευρύτερα τις έννοιές κοινωνικού φύλου και παιδικής αθωότητας. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Μικρό Πόνι, είναι επίκαιρο και θίγει καίριες θεματικές

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ - Αλκμήνης 8, Κεραμεικός

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση πατήστε ΕΔΩ

Pin It