«Ελεύθερο ζευγάρι» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε

στο Τσάι στη Σαχάρα στην οδό Λαοδικείας.

Εντυπώσεις
Της Κλεοπάτρας Σβανά

Η παράσταση για μένα ήταν σαν ένα μικρό ευχάριστο κοκτέιλ ένα βράδυ Παρασκευής.
Ο Γιώργος Κοντοπόδης ο οποίος έπαιζε έκανε και την απόδοση του έργου με αρκετά δικά του στοιχεία μέσα. Κατάφερε και έφερε το κείμενο στα μέτρα της σημερινής εποχής. (Αν και το κείμενο είναι 30 ετών, αρκετά νέο). Έφτιαξε ένα χαρακτήρα διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Στο λεύτερο ζευγάρι ο άντρας της παράστασης αυτής είναι Κρητικός. Πόσο οξύμορο σχήμα ε;

Πόσο αληθές όμως.
Η παράσταση κατάφερε και κράτησε το κοινό για 90 λεπτά, με τη συμμετοχή του ίδιου του κοινού. Ο χώρος, μικρός, ευχάριστος, το κοινό ποικίλο. Ζευγαράκια ή όχι συμμετείχαν στην κουβέντα με τους ηθοποιούς. Ποτάκι στο θέατρο, ανάλαφρη μουσική και ενδιαφέρουσα μουσική επιμέλεια από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο ο οποίος έκανε και τη σκηνοθεσία.

Αξιοπρόσεκτα και τα ευρήματα των νεαρών ανδρών που συμμετείχαν και δεν μάθαμε ποτέ τα ονόματά τους, αλλά ήταν η ευχάριστη παρουσία του θεάτρου από την αρχή ως το τέλος. Στην αρχή σε σερβίρουν, μετά πασάρουν τις μουσικές, και στο τέλος ΄΄γδύνονται΄΄!

Η Χριστίνα Βογιατζή μια πολύ γλυκειά παρουσία επί σκηνής.
Μιας και η παράσταση τελειώνει (τελευταία παράσταση 30-11-2014) και δεν γράφω την κριτική μου για να σας προτρέψω να πάτε αλλά για να μείνει στην ιστορία.

Αυτό που θα έλεγα είναι ότι: ένα όχι και τόσο δυνατό κείμενο κατάφεραν αυτά τα παιδιά να το παρουσιάσουν με διαφορετικό και ετνυπωσιακό τρόπο. Καμιά φορά όταν τα κείμενα ζωντανεύουν και παίρνουν μια άλλη διάσταση και μια διαφορετική ματιά γίνονται αξιόλογα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και διαχρονικά. Πραγματικά χάρηκα για το αποτέλεσμα αυτής της παράστασης γιατί οι δυνατότητες του ίδιου του κειμένου είναι περιορισμένες. Επίσης είναι ένα πολύ μικρό κείμενο που κατάφερε και απλώθηκε πάρα πολύ ωραία.

Δε μιλάμε για το υπερθέαμα, αλλά για μια πολύ αξιέπαινη δουλειά που καταφέρνει και κρατάει τους θεατές της. Προσοχή η παράσταση έχει αρκετό γέλιο!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It