Το άγνωστο σπέρμα

παρουσίαση παράστασης, γράφει η Κλεοπάτρα Σβανά

Ένα νέο θεατρικό σύγχρονο έργο παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στο θέατρο ELIART Κωσταντινουπόλεως 127, σε παραγωγή της ομάδας stage alive.
Το έργο το έχει γράψει η Τάνια Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Κώστα Ζέκου ο οποίος και διάλεξε τον καλύτερο ρόλο.
Ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα, με τραγικές προεκτάσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά δοσμένο με πολύ χιούμορ. Παρ' ότι στο ίδιο το έργο δεν αναφέρονται οι αρνητικές συνέπειες της πράξης της δωρεάς σπέρματος, δεν μπορεί κανείς να μην τις σκεφτεί βλέποντας αυτό το θέμα.
Τα άγνωστα σπέρματα που δίδονται στις τράπεζες σπέρματος είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που προβληματίζει καθώς είναι τρομερό το να υπάρξουν στο μέλλον άγνωστα αδέρφια μεταξύ τους που θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να έχουν τερατογενέσεις. Δεν ξέρω ποιό είναι το νομικό πλαίσιο αυτών των περιπτώσεων. Αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όταν ο θεσμός της οικογένειας άρχισε να κλυδωνίζεται άρχισαν να σπάνε και τα δεσμά της υγιούς κοινωνίας. Γιατροί προσφέρουν το ποσό των 3000 ευρώ σε γυναίκες και άντρες που προσφέρουν τα ωάρια και τα σπέρματά τους. Ένα άγριο εμπόριο κινείται πίσω από τις πλάτες μας σε στιγμές απελπισίας και απόγνωσης ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.
Αυτά είναι προσωπικοί μου προβληματισμοί με αφορμή την παράσταση, η οποία μας κράτησε σε εγρήγορση με το ρυθμό της και τη ροή της.
Η καλή Δάρβη είναι μια νέα ηθοποιός που έχει πολύ καλό γκελ στη σκηνή και έχει μέλλον.
Στα συν της παράστασης ήταν και η μουσική επιμέλεια της Τάνια Χαροκόπου, ευχάριστη και ξεσηκωτική.
Ήταν ομολογουμένως μια καλή προσπάθεια καθώς σκοπός της παράστασης είναι να γελάσει το κοινό και να περάσει ευχάριστα δύο ώρες.
Θα έλεγα ότι μου θύμισε αρκετά σήριαλ τηλεόρασης ως υπόθεση και ως στήσιμο παράστασης. Αυτό δεν είναι απόλυτα αρνητικό καθώς μου άρεσε αρκετά η φιλοσοφία της σκηνοθεσίας του Κώστα Ζέκου. Το κείμενο ναι μεν ήταν έξυπνο αλλά και εύπεπτο.
Σίγουρα αν θα δείτε την παράσταση δεν θα μετανιώσετε γιατί θα γελάσετε.

Κλεοπάτρα Σβανά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It