Ένα ιγκλού για τους Ινουίτ - «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» η πρώτη νύχτα

Για παιδιά άνω των 5 ετών και τις οικογένειές τους Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 «Σπίτι των παραμυθιών» Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00, στο «Σπίτι των παραμυθιών»- το μουσείο αλλιώς, ταξιδεύουμε με μύθους και παραμύθια στις βόρειες παγωμένες χώρες, γνωρίζουμε τη ζωή και την παράδοση των Ινουίτ και κατασκευάζουμε μικρούς Ινουίτ από ανακυκλώσιμα υλικά και ιγκλού για να κοιμηθούν.

 Για τους Ινουίτ όλα τα πλάσματα και οι δυνάμεις της φύσης έχουν ψυχή, οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά, η θάλασσα και ο άνεμος. Παλιά μάλιστα, άνθρωποι και ζώα ζούσαν μαζί, συνομιλούσαν σε κοινή γλώσσα, μεταμορφώνονταν. Ποια είναι όμως η ιστορία της Σέντνα που ζει στο βυθό και πώς δημιουργήθηκαν όλα τα θαλάσσια ζώα; Ακούμε μύθους και παραμύθια από τις παγωμένες χώρες των Ινουίτ για τη δημιουργία του Ήλιου και της Σελήνης και γνωρίζουμε για τον τρόπο ζωής τους. Σε τί κλιματικές συνθήκες ζουν και πώς μετακινούνται στη θάλασσα και στη στεριά; Από τι υλικό φιάχνουν τα ρούχα τους και τί τρώνε; Τώρα με την παγωνιά ντύνουμε μικρούς Ινουίτ με χαρτί και βαμβάκι για να ζεσταθούν και τους φιάχνουμε ιγκλού με ποτηράκια και κεσεδάκια για να κοιμηθούν.
Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης Μαρία Βλαχάκη.

Αφήγηση Μύθων και Παραμυθιών: Γιώργος Ευγενικός
Η ταυτότητα του προγράμματος
Τίτλος: «Ταξίδια Πολιτισμού» Ένα ιγκλού για τους Ινουίτ.
Σχεδιασμός - υλοποίηση: Μαρία Βλαχάκη, Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Που: «Σπίτι των Παραμυθιών»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα τκ 11743

Πότε: Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2014
Ώρα: 12:00
Διάρκεια: 1:30 ώρα
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 5 ετών και τις οικογένειές τους
Συνδρομή: 6€ ανά παιδί. Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν.
Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά παίρνουν μαζί τους την κατασκευή που δημιουργούν.
Τηλέφωνο επικοινωνίας - κρατήσεις θέσεων: 2104313332, 6987117542

AnthiThanou-900Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20:30, στο «Σπίτι των παραμυθιών»- το μουσείο αλλιώς η Ανθή Θάνου αφηγείται ιστορίες από τις «Χίλιες και μία νύχτες...», και ο Ziad Rajab τη συνοδεύει μουσικά.

Το αραβικό αριστούργημα, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία περιέχει ένα αριστοτεχνικό πλέγμα ιστοριών που γίνεται μωσαϊκό εικόνων από τη ζωή και την κουλτούρα της γοητευτικής Ανατολής. Έρωτες και απιστίες, φιλίες και προδοσίες, η φτώχεια και ο πλούτος, η τύχη και η ατυχία, η εξουσία και η ανταρσία, το ψέμα και η αλήθεια, το φανταστικό και το πραγματικό, το καλό και το κακό: όλα τα ζεύγη αντιθέτων, πανανθρώπινα και διαχρονικά, πλέκουν τον καμβά, για να κεντήσει η Σαχραζάτ τις ιστορίες της.
Η αφήγηση συνοδεύεται μουσικά από το ούτι δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση στα θαυμαστά, τα υπερφυσικά και τα παράδοξα της ιστορίας.
Η παράσταση διαρκεί μία ώρα και απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, σε όλους εμάς που, ανέκαθεν, πόσο μάλλον σε καιρούς περίεργους, έχουμε ανάγκη από παραμυθία και από παραμύθια...

Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» η πρώτη νύχτα
Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική συνοδεία: Ziad Rajab
Που: «Σπίτι των Παραμυθιών»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα τκ 11743
Πότε: Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2014
Ώρα: 20:30

Διάρκεια: 1 ώρα
Απευθύνεται: Σε ενήλικες
Είσοδος: 8€
5€ φοιτητές - άνεργοι
Τηλέφωνο επικοινωνίας - κρατήσεις θέσεων: 2104313332, 6987117542
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 «Το Σπίτι των Παραμυθιών» , το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό: Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης.
 Τηλέφωνα Πληροφοριών: 6987117542, 2104313332
 Ιστοσελίδα: ww.e-mythos.eu E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It