КИЕВ (Κίεβο) του Σέρχιο Μπλάνκο

σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη σε συνεργασία με την Δάφνη Λαρούνη - έως Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το Κίεβο του Σέρχιο Μπλάνκο, αρχίζει ακριβώς έναν αιώνα μετά το τέλος του τσεχοφικού Βυσσινόκηπου: Είμαστε πια στο σήμερα και μια οικογένεια αστών, που κληρονόμησαν μια από τις βίλες που κατασκεύασε ο Λοπάχιν, επιστρέφει σε αυτή μετά από δέκα χρόνια απουσίας. Σιγά-σιγά, και με σημείο αναφοράς μια μυστηριώδη πισίνα που καλεί τα πρόσωπα του έργου να βουτήξουν μέσα στα ταραγμένα νερά ενός σκοτεινού παρελθόντος, θα αρχίσουν να αντηχούν οι κραυγές μιας...

σειράς από εγκλήματα, δολοφονίες και εξαφανίσεις, κραυγές που γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές για τη μνήμη αυτών των ανθρώπων. Ένας-ένας, θ' ανακαλύψουν πως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να καλύψουν μ' ένα πέπλο σιωπής το παρελθόν που τους συνδέει, για να μπορέσουν κάποια στιγμή να αρνηθούν ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη. Το βάρος του παρελθόντος όμως είναι συντριπτικό. Θα το αντέξουν όλοι;

Tο αλληγορικό αυτό έργο, εμπνευσμένο από το Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ, προσεγγίζει φιλοσοφικά και υπαρξιακά τη στάση των ανθρώπων, που επέλεξαν την ανοχή, την συνενοχή, ακόμα και τη ενεργή συμμετοχή τους στα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στις ακραίες και σκοτεινές κοινωνικοπολιτικές περιόδους του 20ο αιώνα. Οι ήρωες του Μπλάνκο, απόγονοι κάποιων από τους Τσεχοφικούς ήρωες, αναζητούν μια διέξοδο-λύτρωση από το παρελθόν τους, που στον Βυσσινόκηπο είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται ως ένα δυσοίωνο μέλλον.

Για το ανέβασμα της παράστασης το αρχικό κείμενο του Ουρουγουανού συγγραφέα διασκευάστηκε και συμπυκνώθηκε, ενώ η δραματουργική επεξεργασία είχε σαν στόχο τον προσδιορισμό πραγματικών χαρακτήρων που θα κινηθούν μέσα σε αλληγορικές συνθήκες με συμβολισμούς τόσο υπαρξιακούς όσο και πολιτικούς.

Aξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα της νέας δουλειάς της Ομάδας Νάμα είναι η διπλή συνεργασία με την Καρυοφυλιά Καραμπέτη και την Φιλαρέτη Κομνηνού στον ίδιο ρόλο. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας παράστασης με δύο διακριτές εκδοχές ερμηνείας, που να φωτίζουν συμπληρωματικά την ουσία του έργου. (Το κοινό μπορεί να πληροφορείται ποια ηθοποιός θα υποδυθεί τον ρόλο σε συγκεκριμένη βραδιά επικοινωνώντας με το θέατρο).

kievo-2Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι κυρίες Φ. Κομνηνού και Κ. Καραμπέτη συμμετέχουν στην παράσταση «Κίεβο» της ομάδας Νάμα, ερμηνεύοντας τον ίδιο ρόλο σε διαφορετικές ημέρες και ώρες της εβδομάδας σε «εναλλασσόμενη διανομή».

Συμπληρωματικά αναφέρουμε πως όσοι θεατές θελήσουν να παρακολουθήσουν ξανά την παράσταση με διαφορετική διανομή προβλέπεται εισιτήριο με μειωμένη τιμή για τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού επικοινωνήστε με το ταμείο στο 210 5138067 τις καθημερινές 14.00-22.00, Σαββάτο 12.00-22.00 και Κυριακή 12.00-20.00.

Βασικοί Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρης Ψαρράς
Διασκευή / Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Χατζηνικολάου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δάφνη Λαρούνη, Ελένη Σκότη
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
σε συνεργασία με την Δάφνη Λαρούνη
Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Video: Μιχάλης Κλουκίνας
Μουσική, Sound design: Μάριος Στρόφαλης
Βοηθός Sound designing: Πάνος Κουκουρουβλής
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Διανομή
Έϊρεν (εναλλασσόμενη διανομή): Καρυοφυλλιά Καραμπέτη & Φιλαρέτη Κομνηνού
Τάβιο: Δημήτρης Λάλος
Έσβαλντ: Στάθης Σταμουλακάτος
Δάφνη: Ηλιάνα Μαυρομάτη
Άλντεν: Γιάννης Λεάκος

Περίοδος Παραστάσεων: έως 28 Απριλίου 2013

Παραστάσεις: Τετάρτη έως Σάββατο 21:15 & Κυριακή 19.15
Σάββατο απογευματινή 18:15
Τιμές εισιτηρίων: κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
18,00€ κανονικό,10,00€ φοιτητικό
Τιμές στις λαϊκές παραστάσεις: κάθε Πέμπτη βράδυ & Σάββατο απόγευμα
16,00€ κανονικό, 10,00€ φοιτητικό
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά (χωρίς διάλλειμα)
Χώρος: Κεντρική Σκηνή

Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των παραστάσεων μας επισκεφτείτε το www.epikolono.gr.

Προαγοράστε on line τα εισιτήρια σας: http://ticketshop.forth-crs.gr/tek/theatra.exe?PM=P1&id=00034_000000005#linkOk

Για κρατήσεις ή πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του θεάτρου210-5138067.

site www.epikolono.gr
facebook Epi Kolono B

Pin It