13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας

Σας προσκαλούμε για 13η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας που θα διεξαχθεί από 5 έως 9 Δεκεμβρίου 2019 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48). Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ταινίες απ’ όλον τον κόσμο στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο

4ο Sleepless Movie Marathon

Μετά τον εξαιρετικά πετυχημένο πρώτο κύκλο του sleepless movie marathon έρχονται τρεις νέοι κινηματογραφικοί μαραθώνιοι, στη Μεταμεσονύκτια Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα μας κάνουν να χάσουμε ευχάριστα τον ύπνο μας.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ, σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Μοναστηράκι), σε ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη μετανάστευση.

SHE WHO WASN'T TAMED

19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio 30 NOEΜΒΡΙΟΥ-7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το Νοέμβριο έχει γενέθλια: κλείνει τα δέκα και το γιορτάζει με πολλές εκπλήξεις.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την Έκρηξη και τη Χώρα Προέλευσης, παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό, πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα.

1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Εφημερίδας των Συντακτών

1ο EFSYNEMA: 14-20 Νοεμβρίου 2019, στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος με αφορμή τα 7α γενέθλια της εφημερίδας: 7η Χρονιά – 7η Τέχνη!

Το Σινεμά των Εικαστικών

στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρεμιέρα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 20:00 με τo αριστουργηματικό animation Loving Vincent

4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά

Η ομάδα NAIL και ο Δήμος Πειραιά ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά για ταινίες μικρού μήκους.

MOViEMENT - Διαστάσεις της Μετανάστευσης στο Σινεμά

Το MOViEMENT σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Διαφορετικοί αλλά Ίδιοι

Το σινεμά έχει τη δύναμη να γεφυρώσει τα χάσματα, να απαλύνει τον πόνο, να αμβλύνει τις διαφορές, να προσφέρει παρηγοριά σε όσους έχουν βρεθεί στο περιθώριο.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Τανιών Αμοργού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, με την συμμετοχή του Δήμου Αμοργού, και τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου, 2019.

32o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

ξεκινά την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ενώ φέτος φιλοξενείται στις κινηματογραφικές αίθουσες ΤΡΙΑΝΟΝ (21/11-4/12, Κοδριγκτώνος 21) και ΑΝΔΟΡΑ (28/11-4/12, Σεβαστουπόλεως 117).

Το Ελληνικό σινεμά στο 60ό ΦΚΘ

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τις 27 μεγάλου μήκους και 16 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών

Την ελληνική της πρεμιέρα στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών, η οποία προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια πρεμιέρα της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου και συνεχίζει το ταξίδι της σε φεστιβάλ και αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

10o Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το Νοέμβριο έχει γενέθλια: κλείνει τα δέκα και το γιορτάζει με πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ευτυχία

Η συναρπαστική ζωή της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έγινε κινηματογραφική ταινία και οι θεατές μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση.