Διόνυσος, η επιστροφή

Ήταν το 1986 όταν ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συγκλόνισε το θεατρικό τοπίο με τη ριζοσπαστικά πρωτοποριακή παράσταση των Βακχών. Η τεράστια επιτυχία της παράστασης σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το σκηνικό ιδίωμα του Τερζόπουλου και η μέθοδος που δημιουργήθηκε, οδήγησε στη δημιουργία του θεάτρου Άττις.

Οι Άγνωστοι Αθηναίοι

Η filmtrade παρουσιάζει την ταινία της Αγγελικής Αντωνίου OI ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ - Αδέσποτες βόλτες γεμάτες εκπλήξεις, στην καρδιά της πόλης. Μουσική: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus)

Διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «UNLOCKED»

Tο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας μέσα στις συνθήκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός είχε τη διαδικτυακή του συμβολή και παρουσία με προβολές ταινιών μικρού μήκους κατά την διάρκεια του lockdown. Μετά από συνεννόηση με τους σκηνοθέτες προβλήθηκαν οι ταινίες συμμετοχών για το 2020 αλλά και οι συμμετοχές από το fashion film festival, με μεγάλη συμμετοχή και θεαματικότητα.

22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του στο YouTube. Σας περιμένουμε στο www.filmfestival.gr όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ του 22ου ΦΝΘ από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου. Κάθε ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για 400 θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα.

43o Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών  μικρού μήκους Δράμας

Με αισιοδοξία πως θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί από την μάχη με τον Covid-19 και πως θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα (και σε γεμάτες αίθουσες!), το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιμένει τις ταινίες σας για την ερχόμενη, 43η διοργάνωσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20-26 Σεπτεμβρίου 2020.

Rumor Has It/Οι Φήμες Λένε

Ποιός είπε πως δεν μπορούμε να γυρίζουμε ταινίες όσο είμαστε σε καραντίνα; Ποιος είπε πως θα μείνουμε στο περιθώριο να κοιτάζουμε τα τεκταινόμενα; Ποιος είπε πως θα χάσουμε το χιούμορ, τη διάθεση μας, τη δυνατότητα να επικοινωνούμε και να δημιουργούμε; Όποιος κι αν το είπε, είχε άδικο κι εμείς είμαστε εδώ για να του το αποδείξουμε.

Video Art Μηδέν: 3 νέες ενότητες βιντεοτέχνης online

Συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις ενοτήτων βιντεοτέχνης online, το Video Art Μηδέν ανεβάζει, για το μήνα Μάιο, 3 νέες ενότητες βιντεοτέχνης στο κανάλι του στο youtube, με έργα από το πρόσφατο διεθνές ανοιχτό κάλεσμα του Μηδέν.

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της έκτακτης παγκόσμιας συνθήκης με τον κορονοϊό, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Τρίτη 19 Μαΐου έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας 2020 επιΜΕΝΟΥΝ σινεμά

Το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, οι δύο πολυαγαπημένοι θεσμοί που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής και πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, δηλώνουν το ελπιδοφόρο «παρών» σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και δίνουν την υπόσχεση να σας κρατήσουν συντροφιά με μία κατά το δυνατόν πλουσιότερη και ασφαλή κινηματογραφική σεζόν.

Online “Δραmedies” από το φεστιβάλ Δράμας

Γνωρίστε ελληνικές κωμωδίες μικρού μήκους μέσα από τη Δράμα

10ο International Micro μ Festival - Άνοιξαν οι συμμετοχές

Μέσα σε συνθήκες που θα μπορούσαν εύκολα να συγκριθούν με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας η ομάδα του Micro μ Festival, με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξώντας για το μέλλον, απευθύνει κάλεσμα προς τους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τη δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν στο επετειακό 10ο Micro μ Festival.

Εμένα Ο Γιος Μου

μικρού μήκους ταινία του Χάρη Καραουλάνη είναι πλέον διαθέσιμη online

3 μικρού μήκους ταινίες του Θοδωρή Βουρνά βασισμένες σε θεατρικά κείμενα

Πως υποχωρείς βάζοντας γάλα στον καφέ σου... Ποια είναι η απόσταση ασφαλείας του θεατή... Πως γίνεσαι εθελοντής του νόμου...

Βλέπουμε δωρεάν ελληνικές ταινίες και ταινίες για παιδιά

Πάσχα με ελληνικό σινεμά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συνεχίζοντας τις online δράσεις του τις δύσκολες ημέρες της απομόνωσης, το Φεστιβάλ προσφέρει δωρεάν, μέσω της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας Festival Scope, επιλεγμένες ελληνικές ταινίες από το πρόγραμμα της 60ής διοργάνωσης, καθώς και ταινίες για παιδιά.

Τέσσερις εβδομάδες λειτουργίας του προγράμματος ψυχαγωγίας και κινηματογραφικής εκπαίδευσης εξ αποστάσεως για μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και το Νεανικό Πλάνο

οnline προβολές ταινιών του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έρχεται στην οθόνη σας!

   ΟΝLINE ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΕΝΑΡΞΗ: 8 μ.μ.                       

Video Art Μηδέν: ενότητες βιντεοτέχνης online!

3 ενότητες βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν είναι διαθέσιμες αυτό το μήνα για όσους αγαπούν τη βιντεοτέχνη ή για νέους φίλους που έχουν την περιέργεια να την ανακαλύψουν!

Χώροι #2

Σημαντικοί σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διεθνή συνέχεια του project «Χώροι» του ΦΚΘ

Online Cinema από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Δωρεάν προβολές επιλεγμένων ταινιών απ' όλο τον κόσμο για παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς και όλη την οικογένεια