Άγνωστη γη του Μάνουελ ντε Κόκο

Άρση της απαγόρευσης της και πρεμιέρα στην Αμερική

Βραβεύτηκε στο Ιράν, απαγορεύτηκε στον αραβικό κόσμο, πήρε τιμητική μνεία στην Ελβετία για την λογοκρισία που έχει δεχτεί. Ο λόγος για το "UNKNOWN LAND" (Άγνωστη γη) του Μάνουελ ντε Κόκο (Μάνος Κοκορομύτης), μια ταινία με φανατικό κοινό, που λίγοι έχουν δει αλλά πολλοί συζητούν. Η ταινία συνεχίζει αθόρυβα την φεστιβαλική της πορεία, ο επόμενος σταθμός της είναι η Κολωνία, όπου έχει επιλεγεί ανάμεσα στις 10 πιο ασυνήθιστες παραγωγές της περιόδου 2012-2013 οι οποίες θα διαγωνιστούν για το βραβείο που δίνει το γερμανικό κανάλι TV Spielfilm.

Στη συνέχεια θα περάσει τον Ατλαντικό ταξιδεύοντας στην Καλιφόρνια στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πεταλούμα και έπειτα θα συμμετέχει στο φεστιβάλ του Σάο Πάολο, γνωστό και ως "Μόστρα".

Κατόπιν, θα βρίσκεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του προγράμματος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Κύπρου, όπου θα διεκδικήσει μαζί με άλλες 17 ταινίες από όλο τον κόσμο τη Χρυσή Αφροδίτη. Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι η άρση της απαγόρευσης της ταινίας, αφού θα συμμετέχει στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σαχάρα στο Μαρόκο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα. Λίγους μήνες πριν, στην ίδια χώρα, η ταινία είχε επιλεγεί από το φεστιβάλ του Τετουάν, αλλά οι υπεύθυνοι απέκλεισαν τελικά την προβολή της. Μετά τις νέες εξελίξεις, το αγγλόφωνο Αλ Τζαζίρα θα στείλει απεσταλμένο στην Αθήνα να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα.

Περιμένουμε να δούμε αν θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ αναμένεται και συνέχεια στο περιπετειώδες ταξίδι του "UNKNOWN LAND" που δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει τη φήμη μιας cult ταινίας.

Pin It