του Χρήστου Μουρούκη. Μήνας τον ερωτευμένων ο Φλεβάρης, και για αυτό η Oh Cult είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Με αγάπη.
Spider Baby or, The Maddest Story Ever Told (1968)
Επιτέλους ήρθε η ώρα να δω και εγώ αυτό το μικρό αριστούργημα του αγαπημένου μου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Jack Hill [The Big Bird Cage (1972)]. Η μαύρη αυτή κωμωδία έχει να κάνει με μια οικογένεια κανίβαλων [ανάμεσα τους και ο Sid Haig και ο Lon Chaney Jr.].
Το R1 DVD είναι καταπληκτικό και παρουσιάζει την ταινία σε 1.66:1 Anamorphic Widescreen, ενώ στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε commentary με τον Jack Hill και τον Sid Haig, τα βίντεο "The Hatching of Spider Baby", "Spider Stravinsky: The Cinema Sounds of Ronald Stein" και " The Merrye House Revisited", Still Gallery, Alternate Opening Title Sequence και μία Extended Scene.
Women in Cellblock 9 (1978)
Οι πρωταγωνίστριες του τίτλου είναι επαναστάτριες και θα συλληφθούν από τη συμμορία του Milton [ο Howard Vernon] και θα υποστούν ποικίλα σεξουαλικά βασανιστήρια για να ομολογήσουν. Οι κοπέλες του εξωφύλλου θα χρησιμοποιήσουν των ερωτισμό τους για να ξεγελάσουν τον δεσμοφύλακα τους και να αποδράσουν. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει happy ending.
Αυτή η ταινία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Jesús Franco, με τα γελοία εφέ, απαγορεύτηκε στη Βρετανία (αλλά δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από τη Μέκκα του συντηρητισμού). Ωστόσο μην μπερδεύεστε, δεν είναι πορνογραφική. Το R2 DVD παρουσιάζει το έργο σε 1.78:1 Anamorphic aspect ratio και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Documentary, Cast & crew bio, Production Stills, Original Poster Gallery και Trailers.
The Purge (2013)
Στην Αμερική του 2022, η νύχτα του τίτλου νομιμοποιεί κάθε έγκλημα. Ο James Sandin [ο Ethan Hawke] θα προσπαθήσει να προστατέψει την οικογένεια του στο καλά οχυρωμένο σπίτι τους. Ο γιός του [ο Max Burkholder] θα βάλει μέσα στο σπίτι τους έναν άστεγο, που τον κυνηγάνε μία ομάδα γιάπηδων. Σε αυτή την ταινία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη James DeMonaco [είχε γράψει και το παρόμοιο Assault on Precinct 13 (2005)] οι πλούσιοι μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα λεφτά τους ή να βγουν για κυνήγι, ενώ οι άστεγοι είναι ανυπεράσπιστοι και θύματα των πρώτων. Το πολιτικό σχόλιο είναι σαφές σε αυτό εδώ το αγχωτικό διαμαντάκι, που με κάνει να περιμένω το sequel που έχει ανακοινωθεί, καθώς με μία ιδέα τόσο καλή, και ένα concept τόσο σπουδαίο, το franchise έχει ανυπολόγιστες προοπτικές.
Το R1 Blu-ray δισκάκι παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High-Definition Widescreen 2.40:1 και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο Surviving the Night: The Making of The Purge (που διαθέτει συνεντεύξεις με τους Ethan Hawke, Lena Headey και άλλους).
Camel Spiders (2011)
Αμερικάνοι στρατιώτες κατά τον γυρισμό τους από τη Μέση Ανατολή φέρνουν στην Αριζόνα κατά λάθος μαζί τους τις αράχνες του τίτλου. Καλή φάση τα όπλα εναντίων γιγαντιαίων αραχνών, αλλά το φιλμ αυτό [του σκηνοθέτη Jim Wynorski και του executive producer Roger Corman] χρειαζόταν καλύτερους χαρακτήρες για να λειτουργήσει. Το R1 DVD παρουσιάζει την ταινία σε Anamorphic Widescreen 1.78:1, χωρίς πρόσθετες παροχές.
Corruption (1968)
Ο John Rowan [ο Peter Cushing] έριξε κατά λάθος ένα φωτογραφικό φως στο πρόσωπο της κοπέλας του με αποτέλεσμα να της το παραμορφώσει. Θέλει απεγνωσμένα να αποκαταστήσει την ομορφιά της, και για αυτό θα ξεκινήσει μία σειρά φόνων. Αν είστε φαν του Les yeux sans visage (1960) ή των εκδοχών του που έκανε ο Jesús Franco, τότε λογικά θα απολαύσετε αυτό το sleazy διαμαντάκι του σκηνοθέτη Robert Hartford-Davis. Αν αυτή ήταν ταινία της Hammer, σήμερα θα θεωρούταν ένα αριστούργημα, παρά το εκτός τόπου και χρόνου φινάλε.
Το R0 [NTSC] Blu-ray & DVD combo είναι εντυπωσιακό και παρουσιάζει δύο βερσιόν της ταινίας (την αυθεντική και την διεθνή) σε 2K digital restoration, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Alternate scenes, Historic documents (ανάμεσα τους και το σενάριο), συνεντεύξεις με τους Billy Murray, Jan Waters, Wendy Varnals and Peter Cushing (που δυστυχώς δεν έχουν "play all" επιλογή), Audio commentary με τον Jonathan Rigby και τον David Miller, galleries, Trailers, TV spots και radio spots, και ένα βιβλιαράκι με Liner notes του Allan Bryce.
Snuff (1976)
«Γυρισμένο στη Νότια Αμερική... Όπου η ζωή είναι φθηνή», λέει το tagline, αλλά εσείς δεν θα πρέπει να ψαρώσετε, καθώς αυτό δεν είναι ένα snuff φιλμ (δεν υπάρχουν τέτοια), αλλά μία ταινία για την οποία καλύτερο είναι να διαβάζετε παρά να βλέπετε.
Είναι ένα μέτριο σκουπίδι που έχει να κάνει με τη συμμορία του Satan [ο Enrique Larratelli], η οποία θυμίζει κατά πολύ αυτή του Charles Manson, και το γύρισμα ενός co-production. Μόνο το φινάλε σώζει την κατάσταση με τα ρεαλιστικά του εφέ, που ίσως και να είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε τόσο σούσουρο γύρω από το εν λόγο φιλμ.
Το Blu-ray δισκάκι που αγόρασα είναι καλύτερο από την ταινία, η οποία παρουσιάζεται σε 1080p HD Resolution (Widescreen 1.66:1). Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε τα βίντεο Shooting Snuff (που είναι μία συνέντευξη με τον Carter Stevens), Up to Snuff (που είναι μία συνέντευξη με τον Nicolas Winding Refn), Porn Buster (που είναι μία συνέντευξη με τον Bill Kelly), U.S. Trailer, German Trailer, Poster & Still Gallery, Controversy Gallery, Snuff: The Seventies and Beyond by Alexandra Heller-Nicholas και ένα intro του Nicolas Winding Refn.
Maniac (2012)
Ο Frank [ο Elijah Wood] φτιάχνει κούκλες και προσθέτει σε αυτές τα scalp άτυχων γυναικών που παρακολουθεί. Το φιλμ χρησιμοποιεί σε εξουθενωτικό βαθμό point-of-view πλάνα του δολοφόνου, με σκοπό να καταλάβουμε την ψυχοσύνθεση του (όταν το έργο δεν είναι ένα άγριο slasher, λειτουργεί ως ψυχογράφημα). Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέρνο αριστούργημα του μακάβριου κινηματογράφου, και αν αυτό είχε σκηνοθετηθεί από τον Dario Argento θα το εξυμνούσαν όλοι. Πάντως δεν είναι τόσο καλό όσο η πηγή του [Maniac (1980)].
Το Blu-ray δισκάκι παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 2.40:1 και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το μεγάλου μήκους The Making of Maniac documentary, Commentary με τους Elijah Wood, Franck Khalfoun (ο σκηνοθέτης), και Alix Taylor, Deleted scenes, Poster Gallery και Trailer.
Timeless Horror - Movies 4 You
Ιδού ένα οικονομικό δισκάκι που προσφέρει τέσσερις (σχεδόν) κλασσικές παλιές ταινίες.
Στο The Face of Marble (1946), του αγαπημένου μου σκηνοθέτη William Beaudine, θα δείτε τον John Carradine (σε μία φοβερή ερμηνεία) σε μία ιστορία νεκρανάστασης και βουντού.
Δεύτερο είναι το I Bury the Living (1958) που έχει καλύτερο τίτλο παρά περιεχόμενο. Πρόκειται για ένα θρίλερ [του θρύλου Albert Band, με πρωταγωνιστή τον Richard Boone] που έχει να κάνει με τους φόνους που προβλέπει ένας χάρτης.
Τρίτο είναι το The Four Skulls of Jonathan Drake (1959) του σκηνοθέτη Edward L. Cahn.
Τέταρτο και τελευταίο είναι το καλύτερο φιλμ του πακέτου, το The Snake Woman (1961) του σκηνοθέτη Sidney J. Furie.
Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε photo galleries για όλες τις ταινίες.
How to Seduce a Virgin (1974)
Έναν ευνουχισμό ακολουθούν οι πράξεις της διεφθαρμένης Martine Bressac [η εντυπωσιακή Alice Arno του La nuit des étoiles filantes (1973)] σε αυτό το διαμαντάκι του σκηνοθέτη Jesús Franco [που είμαστε πολύ τυχεροί που το έχουμε στα χέρια μας πλέον], στο οποίο εμφανίζονται επίσης οι θρύλοι Howard Vernon και Lina Romay [σε έναν εξαιρετικό ρόλο (παίζει μία κοπέλα με νοητικά προβλήματα) που αναδεικνύει το ταλέντο της]. Στις πρόσθετες παροχές του R1 [NTSC] DVD θα βρείτε συνέντευξη με τον Alain Petit, Introduction του Stephen Thrower, Extensive production notes και Mondo Macabro previews.
My Name Is Nobody (1973)
Αυτό το western έγινε πασίγνωστο επειδή είναι μια υπερπαραγωγή [ο Sergio Leone ήταν executive producer και πολλά πλάνα και πολλές σκηνές (ιδίως οι επικές) θυμίζουν στιγμές που σκηνοθέτησε ο θρύλος της έβδομης τέχνης και μάλλον έβαλε το χεράκι του σε σημεία] με έξυπνο χιούμορ. Εμένα δεν μου φάνηκε τόσο καλό όσο έχει γραφτεί πως είναι. Για παράδειγμα ο επίλογος (μετά το αριστουργηματικό φινάλε στις ράγες του τραίνου) είναι βαρετός. Σκηνοθέτησε ο Tonino Valerii [Mio caro assassino (1972)], και τον ρόλο του τίτλου παίζει ο Terence Hill.
Επίσης, για να γκρινιάξω λίγο ακόμα, θα πω πως είναι απαράδεκτο αυτό το Blu-ray δισκάκι να είναι τόσο ακριβό και να αυτοαποκαλείται "40th Anniversary Edition" ενώ εκτός από την ταινία δεν διαθέτει ούτε ένα trailer! Τι ακριβώς 40th Anniversary Edition είναι αυτή χωρίς ένα audio commentary, έστω και από έναν κριτικό κινηματογράφου; Σίγουρα, η 1080p High-Definition Widescreen 2.35:1 παρουσίαση της ταινίας είναι κατά πάσα πιθανότητα ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο θα δούμε ποτέ αυτό το φιλμ στο home video market, αλλά ούτε ένα βίντεο για την δημιουργία ή τον αντίκτυπο του έργου;
Movies 4 You - More Sci-Fi Classics (MGM Films)
Ιδού ένα οικονομικό δισκάκι που προσφέρει τέσσερα (σχεδόν) κλασσικά παλιά φιλμ.
Πρώτο είναι το The Amazing Transparent Man (1960) του σκηνοθέτη Edgar Ulmer, που αφορά μία νέα επιστημονική εφεύρεση που θα κάνει αόρατο έναν κακοποιό. Τα εφέ (κάθε τύπου) που διαθέτει ήταν εξαιρετικά για την εποχή τους.
Δεύτερο είναι το Reptilicus (1961) του σκηνοθέτη Sidney Pink, που αφορά το τέρας του τίτλου. Το έργο διαθέτει απίστευτα εφέ για την εποχή του, καθώς και απρόσμενες σκηνές βίας, και λίγο χιούμορ.
Τρίτο είναι το The Neanderthal Man (1953) του σκηνοθέτη Ewald André Dupont, με το οποίο παραλίγο να με πάρει ο ύπνος.
Τελευταίο (και καλύτερο) είναι το The Brain That Wouldn't Die (1962) του σκηνοθέτη Joseph Green, το οποίο από μόνο του αξίζει τα $5 που έδωσα για την τετράδα. Ένας γιατρός πειραματίζεται με μεταμοσχεύσεις (ναι, ήταν τόσο μπροστά η ιστορία των Rex Carlton και Joseph Green) και όταν σε ένα τροχαίο αποκεφαλίζεται η κοπέλα του, θα βάλει στόχο να «φορέσει» το κεφάλι της στο σώμα ενός μοντέλου (το εν λόγω μοντέλο ξεστομίζει και την ιστορική ατάκα "I hate all men"). Φυσικά το σενάριο του Joseph Green μπάζει από παντού (με τα ιατρικά ατοπήματα του), αλλά η ταινία είναι τόσο διασκεδαστική που θα συγχωρέσετε ακόμα και το γελοίο τέρας του φινάλε. Επίσης, είναι και αρκετά αιματηρή για την εποχή της.
Ως πρόσθετη παροχή θα βρείτε μόνο μια εναλλακτικά γυρισμένη σκηνή του The Brain That Wouldn't Die (1962).
The House on Straw Hill (1976)
Σε αυτό το διαμαντάκι του σεναριογράφου και σκηνοθέτη James Kenelm Clarke, ο Udo Kier [Suspiria (1977)] υποδύεται έναν συγγραφέα που του είναι δύσκολο να γράψει το επόμενο του βιβλίο (και το deadline τον στοιχειώνει). Πως γίνεται από μία τόσο βαρετή σύνοψη να δημιουργήθηκε ένα τόσο σπουδαίο έργο; Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό ερωτικό θρίλερ γεμάτο βία, εκδίκηση, αίμα και κάθε άλλο απαραίτητο συστατικό.
Το Blu-ray & DVD combo παρουσιάζει για πρώτη φορά την ταινία σε 1080p Full HD Resolution (το οποίο δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό, καθώς οι κόπιες που βρέθηκαν για να γίνει το transfer δεν ήταν και σε άριστη κατάσταση) και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Audio commentary με τον James Kenelm Clarke και τον παραγωγό Brian Smedley-Aston, το βίντεο An Angel for Satan (που είναι μία συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια Linda Hayden) και ένα Theatrical Trailer.
Όμως ο κύριος λόγος για τον οποίο έσπευσα να αγοράσω τη Strictly Limited Edition (στα 3.000 κομμάτια μόνο) είναι το Bonus DVD που περιέχει το ντοκιμαντέρ "Ban the Sadist Videos" (που αποτελείται από δύο μεσαίου μήκους μέρη), το οποίο θα ρίξει μία αντικειμενική ματιά (παρέχεται βήμα σε όλες τις απόψεις) στην λογοκρισία του θεάματος στην Αγγλία, τη Μέκκα του συντηρητισμού, καθώς (από την εποχή της πουριτανής Thatcher μέχρι και σήμερα) έχει τους αυστηρότερους νόμους στο δυτικό κόσμο σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δει κανείς.
Hanging for Django (1969)
Το συγκεκριμένο γουέστερν έχει να κάνει με το μεταναστευτικό των Μεξικάνων (και η θεματολογία του μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για πολλές συζητήσεις αν δείτε το έργο με παρέα), αλλά ενώ η σκηνοθεσία είναι ευρηματική, το σενάριο είναι πολύ προβλέψιμο [για αμφότερα ευθύνεται ο Sergio Garrone]. Αξίζει πάντως να το προσθέσετε στη συλλογή σας αν είστε φαν του είδους, καθώς πρωταγωνιστούν οι Anthony Steffen και William Berger, ενώ καμεραμάν ήταν ο Joe D'Amato.
Το Blu-ray είναι καλύτερο από την ίδια την ταινία, η οποία παρουσιάζεται σε 1920x1080 (Aspect Ratio: 2.35:1) και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το ντοκιμαντέρ Bounty Killer for a Massacre και ένα βιβλιαράκι με χρήσιμες πληροφορίες.
Lovelace (2013)
Αυτή η ταινία των σκηνοθετών Rob Epstein και Jeffrey Friedman υποτίθεται πως βασίζεται στην «αληθινή ιστορία» της πορνοστάρ του τίτλου [την οποία υποδύεται η Amanda Seyfried, η οποία είναι πολύ όμορφη για να μοιάζει έστω και λίγο με το πραγματικό πρόσωπο]. Επειδή όμως το σενάριο του Andy Bellin βασίζεται στη γελοία αυτοβιογραφία με τίτλο Ordeal, σας καλώ να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με το τι θα πιστέψετε αν αποφασίσετε να κάνετε το λάθος να δείτε αυτό το φιλμ.
Συμφωνώ πως το Deep Throat (1972) έβγαλε εκατομμύρια δολάρια και πως η πρωταγωνίστρια του έβγαλε ψίχουλα. Και συμφωνώ πως αρκετοί εμπλεκόμενοι είχαν σχέσεις με τον υπόκοσμο. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πολύ πιο σοβαρά βιβλία από το Ordeal (το οποίο έχω διαβάσει και βρήκα καταθλιπτικά αστείο). Όμως όλοι, μα όλοι, όσοι είχαν σχέση με την βιομηχανία έχουν πει πως η Linda τα παραλέει. Επίσης αν παρατηρήσει κανείς τις δηλώσεις που έκανε η σταρ όσο ζούσε θα δει εύκολα πως ήταν ένας άνθρωπος που πήγαινε όπου φυσούσε ο άνεμος. Δηλαδή, τη μία τα media την θέλανε sex bomb και την άλλη φεμινίστρια εναντίων του πορνό, και αυτή φυσικά ακολουθούσε. Δεν νομίζω πως είχε κάποια αξιοπιστία.
Αλλά επειδή το θέμα μας δεν είναι αν η Lovelace έλεγε αλήθεια η ψέματα στο Ordeal, αλλά η ταινία που ενέπνευσε, θα ρωτήσω το εξής εύλογο: αφού οι δημιουργοί θέλανε να πουν την ιστορία από την πλευρά της, γιατί δεν πήγαν το έργο μέχρι τα άκρα και κώλωσαν για παράδειγμα να μιλήσουν για τις βρώμικες μικρού μήκους ταινίες που έκανε (όπως η πολύ γνωστή με τον σκύλο); Θα σας πω εγώ γιατί... Γιατί το Hollywood χρησιμοποιεί ενδιαφέρουσες ιστορίες και προσωπικότητες του ανεξάρτητου κινηματογράφου και τις παρουσιάζει κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του για να πουν αυτά που θέλουν και όχι όσα πραγματικά συνέβησαν. Και όχι, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση ωραιοποίησης των καταστάσεων όπως έγινε με το Ed Wood (1994), αλλά κάτι πολύ χειρότερο: έχουμε ένα Hollywood φοβισμένο, δειλό, που πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Το αποτρόπαιο και πενιχρό αποτέλεσμα μάλλον θα κερδίσει την ψήφο μου για το βραβείο της χειρότερης ταινίας της χρονιάς.
Το Blu-ray παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.85:1 (1080p), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο Behind Lovelace.
Olga's Triple Feature
Ιδού ένα οικονομικό DVD-R με άφθονο ιστορικής σημασίας roughie υλικό.
Το πρώτο φιλμ είναι το White Slaves of Chinatown (1964) του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Joseph Mawra. Αφορά ένα εγκληματικό συνδικάτο διακίνησης ναρκωτικών και λευκής σάρκας. Σε αυτό η Olga [η Audrey Campbell] έχει ηγετικό ρόλο και βασανίζει τις ιερόδουλες που κρατά φυλακισμένες. Η ταινία προφανώς γυρίστηκε χωρίς ήχο (για οικονομικούς λόγους είμαι σίγουρος), και για να μην βαριόμαστε υπάρχει voice-over. Υπάρχει όμως και ενοχλητική «Κινέζικη» μουσική (για να ταιριάζει με τον τίτλο και τα ελάχιστα εξωτερικά πλάνα).
Το δεύτερο φιλμ είναι το Olga's House of Shame (1964) του σκηνοθέτη Joseph Mawra. Αυτό θα εξετάσει περεταίρω περιπέτειες της κακιάς του τίτλου [και πάλι η Audrey Campbell] στο συνδικάτο των ναρκωτικών και της πορνείας. Διάλογοι με σύγχρονο ήχο υπάρχουν σε κάποιες σκηνές, αλλά η κατάσταση γενικά είναι η ίδια με το πρώτο φιλμ.
Το τρίτο φιλμ είναι το Olga's Dance Hall Girls (1969), το οποίο φυσικά περιστρέφεται γύρω από τα ναρκωτικά και τη λευκή σάρκα που διακινεί η Olga [εδώ την υποδύεται η Lucy Eldredge], αλλά η ιδιαιτερότητα του έργου βρίσκεται στον ήχο: φαίνεται οι διάλογοι να ηχογραφήθηκαν στο set. Επίσης διαθέτει ένα φινάλε με θυσία στο σατανά (πράγμα που δεν μου προκαλεί εντύπωση, αφού εκείνη την εποχή υπήρχε το occult craze στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Γενικά είναι το αγαπημένο μου κεφάλαιο της σειράς, αλλά γνωρίζω πως η γνώμη μου ανήκει στη μειοψηφία, καθώς οι άλλες ταινίες έχουν περισσότερη βία.
Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε trailer για όλες τις ταινίες του franchise, το μικρού μήκους Audrey Campbell, Art Lover, και μία σκηνή από το Mondo oscenità (1966).
Olga's Girls (1964)
Το κατά πολλούς καλύτερο κεφάλαιο της κινηματογραφικής σειράς ταινιών με πρωταγωνίστρια την Olga [και εδώ η Audrey Campbell] περιστρέφεται και πάλι γύρω από τα ναρκωτικά και την πορνεία. Το σκηνοθέτησε ο Joseph Mawra και διάλογοι δεν ηχογραφήθηκαν, μόνο ένα voice-over. Το NTSC DVD παρουσιάζει την ταινία σε 1.33:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Audio commentary με την Audrey Campbell και τον Andre Salas, Original Theatrical Trailer και Liner Notes.
Return to Sleepaway Camp (2008)
Την επιτυχία του Friday the 13th (1980) προσπάθησαν πολλοί να μιμηθούν. Μια από τις αγαπημένες μου απόπειρες είναι η τριλογία της Angela [που αποτελείται από τα Sleepaway Camp (1983), Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (1988), και Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989) τα οποία έχω στο υπέροχο λευκό box-set τους].
Η (τέταρτη στη σειρά) ταινία επικεντρώνεται στις περιπέτειες του Alan [ο Michael Gibney], που λέει συνέχεια "Your ass stinks". Γενικά το φιλμ είναι γεμάτο με χαζά αμερικάνικα και εφηβικά αστεία που ίσως να λειτουργούσαν 20 χρόνια πριν (σε ένα slasher film πάντα), αλλά μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου εδώ. Ευτυχώς το όσο μακελειό προσφέρει ο σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης Robert Hiltzik είναι εμπνευσμένο.
Το DVD παρουσιάζει την ταινία σε widescreen 1.78, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Behind the Scenes βίντεο της κακιάς ώρας και συνεντεύξεις που είναι εντελώς ερασιτεχνικές, Behind the scenes photo gallery και ένα τραγούδι ("Return to Sleepaway Camp" των Goat and Friends).
Sleepaway Camp IV: The Survivor (2012)
Αυτή η επίσης τέταρτη «ταινία» της σειράς μαζεύει πλάνα από την πρώτη απόπειρα να γυριστεί το συγκεκριμένο installment (ένα εφιαλτικό γύρισμα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά δεν υπάρχει χώρος εδώ για να το εξιστορήσουμε αυτό), καθώς και τις καλύτερες σκηνές (κυρίως splatter) των πρώτων τριών ταινιών, με αποτέλεσμα ένα απόβρασμα που ντροπιάζει το franchise βάζοντας του ταφόπλακα. Η ιστορική σημασία του υλικού είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά η ποιότητα του όχι. Το NTSC DVD παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen aspect ratio, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε βιντεοκλίπ του John Altyn, Archival Still Gallery και Trailer.
Roger Corman's Action-Packed Collection
Οικονομικό R1 2-DVD [NTSC] set με τρεις ταινίες δράσης του executive producer Roger Corman.
Το πρώτο δισκάκι περιέχει το αριστουργηματικό και άκρως διασκεδαστικό The Great Texas Dynamite Chase (1976) του σκηνοθέτη Michael Pressman. Σε αυτό δύο σέξι νεαρές [η Claudia Jennings και η Jocelyn Jones] θα ληστέψουν ένα σωρό τράπεζες με την απειλή δυναμίτη.
Το δεύτερο δισκάκι περιέχει το The Georgia Peaches (1980) του σκηνοθέτη Daniel Haller, το οποίο είναι μία εξαιρετική κωμωδία δράσης. Γυρίστηκε ως πιλότος τηλεοπτικής σειράς που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, πράγμα περίεργο διότι το αποτέλεσμα είναι πολύ διασκεδαστικό. Ακόμα, θα βρείτε και το Smokey Bites the Dust (1981), του σκηνοθέτη Charles Griffith, το οποίο ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ακούμπησα τα δολάρια, αλλά με απογοήτευσε. Μπορεί τα stunts να είναι ατελείωτα και εντυπωσιακά, αλλά χωρίς engaging ιστορία, που πας;
Lady In Red / Crazy Mama (Roger Corman's Cult Classics)
Οικονομικό R1 DVD [NTSC] με δύο έργα δράσης του executive producer Roger Corman [που παρουσιάζονται σε Widescreen 1.78:1], αμφότερα με τον Dick Miller σε μικρό ρόλο.
Πρώτο είναι το Crazy Mama (1975) του σκηνοθέτη Jonathan Demme, που παρόλο το θέαμα που προσέφερε, το βρήκα αρκετά βαρετό, διότι το χιούμορ ήταν κρύο. Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Audio commentary με τον Jonathan Demme και τον Roger Corman, καθώς και συνέντευξη με τους ίδιους, Theatrical Trailer & TV Spots.
Δεύτερο είναι το The Lady in Red (1979), του σκηνοθέτη Lewis Teague. Κατά την οικονομική συμφορά των Η.Π.Α. της δεκαετίας του '30, η κυβέρνηση προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες με την ιστορία του John Dillinger [εδώ ο Robert Conrad]. Η ταινία επικεντρώνεται στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της Polly Franklin [Pamela Sue Martin] που απέδρασε από τον βίαιο πατέρα της και πέρασε πολλές περιπέτειες (ακόμη και πίσω από τα σίδερα της φυλακής). Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Audio commentary με τον Lewis Teague και τον Robert Forster, Audio commentary με την Julie Corman και τον John Sayles και Theatrical Trailers.
The Girl Next Door (2007)
Η διεστραμμένη Ruth Chandler [Η Blanche Baker] είναι μια αλκοολική μητέρα που μαζί με τους ελεγχόμενους από αυτή γιους της, τα ανίψια της και την παρέα τους [όλοι ανήλικοι] βασανίζουν ποικιλοτρόπως μία νεαρή που κρατάνε έγκλειστη και δεμένη σε ένα υπόγειο.
Απορώ πως μου ξέφυγε αυτό το διαμαντάκι όταν πρωτοβγήκε. Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ. Διάβασα κάποια review πρόσφατα που το αποθέωναν, και έτσι αγόρασα το R1 DVD. Ο Gregory Wilson σκηνοθέτησε εδώ ένα αριστούργημα ψύχωσης και αρρώστιας, από ένα εξαιρετικό σενάριο των Daniel Farrands [Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)] και Philip Nutman, που βασίστηκε σε ένα βιβλίο του Jack Ketchum, το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, και κατά πολλές πηγές πιο βίαιο και άγριο από την ταινία, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό επειδή δεν το έχω διαβάσει, και ούτε πρόκειται, γιατί το true crime είδος με τρομοκρατεί.
Η ταινία παρουσιάζεται σε Anamorphic Widescreen 1.78:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Audio commentary με τους Gregory Wilson, Andrew van den Houten και William Miller, Audio commentary με τους Jack Ketchum, Daniel Ferrands και Philip Nutman, συνεντεύξεις με τους συντελεστές, το The Making of the Girl Next Door, Trailer και το σενάριο.
Up From The Depths / Demon Of Paradise (Roger Corman's Cult Classics)
Οικονομικό R1 DVD [NTSC] με δύο έργα δράσης του executive producer Roger Corman [που παρουσιάζονται σε Widescreen 1.78:1].
Πρώτο είναι το Up from the Depths (1979), του σκηνοθέτη Charles Griffith, που όπως ήταν αναμενόμενο δεν είναι τόσο καλό όσο το εξώφυλλο του (που απεικονίζει ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο τέρας). Είναι πολύ βαρετό και τα ελάχιστα ωραία κορμιά δεν σώζουν την κατάσταση.
Δεύτερο είναι το σαφώς ανώτερο Demon of Paradise (1987), του σκηνοθέτη Cirio Santiago, το οποίο επίσης έχει να κάνει με θαλάσσιο τέρας (που έχει μάλιστα και ουρά που θυμίζει δεινόσαυρο), και παρότι είναι πασιφανές πως αυτό είναι ένας άνθρωπος με στολή καρνάβαλου το αποτέλεσμα είναι άκρως διασκεδαστικό. Αν τούτο το φιλμ είχε γυριστεί 30 χρόνια νωρίτερα θα θεωρούταν αριστούργημα σήμερα. So bad it's good, indeed.
Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε TV & Radio Spots και Theatrical Trailers.
Scanners II: The New Order / Scanners III: The Takeover (BluRay/DVD Combo) [Blu-ray]
Εξαιρετικής ποιότητας NTSC κυκλοφορία που παρουσιάζει τα δύο sequel σε 1080p High-Definition Widescreen (1.78:1).
Το Scanners II: The New Order (1991), του σκηνοθέτη Christian Duguay, βρίσκει έναν καλό scanner να συνεργάζεται με την αστυνομία, η οποία όμως αποδεικνύεται διεφθαρμένη, πράγμα που όταν καταλάβει ο πρωταγωνιστής, γίνεται για αυτήν επικίνδυνος. Τότε οι κατασταλτικές δυνάμεις θα αμολήσουν έναν κακό scanner για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Βασικά, το σενάριο του B.J. Nelson είναι άλλο ένα κλασσικό κυνηγητό μεταξύ καλού και κακού, αλλά αν έχετε όρεξη, μπορείτε να «διαβάσετε» το φιλμ και ως εξής: το κράτος συνεργάζεται με το παρακράτος, και όταν αυτό αποδεικνύεται ανεξέλεγκτο τότε η κατάσταση σοβαρεύει.
Το Scanners III: The Takeover (1991), του σκηνοθέτη Christian Duguay, βρίσκει έναν καλό scanner να ζητά καθοδήγηση (που μετά θα του φανεί χρήσιμη) από έναν γκουρού στην Ταϊλάνδη, επειδή προηγουμένως σκότωσε κατά λάθος έναν φίλο του με το χάρισμα της τηλεπάθειας που έχει. Όσο αυτός είναι στα βουνά, η αδερφή του (επίσης scanner) θα σκοτώσει τον πατέρα της για να πάρει την επιχείρηση του και να κατακτήσει τον κόσμο. Όλα αυτά τα κάνει επειδή είναι υπό την επήρεια ενός patch που φορά πίσω από το αυτί και το οποίο σταματά μεν τις ημικρανίες των scanners αλλά ως παρενέργεια τους κάνει κακούς. Αν έχετε όρεξη, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Say no to drugs. That means more for me!